Magister  |  Webmail  |  Office 365  |  Google G Suite  |  Printportaal       
Cambridge English for Schools
Keuzegids
Keuzegids Topschool VWO
Peellandcollege - Nieuws

KOM NAAR DE INFORMATIEAVOND!

Geplaatst op 22 oktober 2018
 
Op 12, 14, 19 en 22 november 2018 houden we onze algemene informatieavonden. Speciaal voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders. Kom kennismaken en volg een proefles! Meld je alvast aan. Heb je bijzondere interesse in de Vwo-Top klas? Kom dan op 13 december 2018 naar de speciale infoavond. Aanmelden kan via de button Groep 8, rechts op deze pagina. Kom je ook?

SPAANSE SCHOLIEREN IN NEDERLANDSE ZON

Geplaatst op 12 oktober 2018
 

Deze week brachten 22 Spaanse scholieren een bezoek aan leerlingen van het Peellandcollege. Voor het 10e jaar is er een uitwisselingsproject georganiseerd met de school Maria Zambrano in Alcazar de San Juan. Leerlingen bezochten Deurne en omgeving, Amsterdam en Maastricht met prachtig weer. Door een week met elkaar om te gaan ervaren leerlingen cultuurverschillen en zijn ze genoodzaakt de Engelse of Spaanse taal veel te gebruiken. De Nederlandse leerlingen kunnen na deze intensieve week uitkijken naar hun bezoek aan Spanje in april.


ACTIVITEITENWEEK KLAS 4

Geplaatst op 12 oktober 2018
 

Onze leerlingen op de foto in het zonovergoten Parijs. Alle vierdeklassers genieten deze week van het mooie weer in Europa. Naast de Franse hoofdstad worden door andere groepen  Berlijn en Londen bezocht. Daarnaast is een grote groep actief tijdens een outdoor-programma in de Ardennen. Bovendien volgt een groep een thuisprogramma. Wij krijgen via de sociale media enthousiaste verhalen te horen. Dat zal na de herfstvakantie weer wennen worden in de schoolbanken.


ROMEREIS 2018

Geplaatst op 11 oktober 2018
 
Deze week zijn de gymnasiasten uit klas 5 en 6 in Rome. Zij bezoeken de stad samen met Vwo-leerlingen die examen doen in kunstgeschiedenis . Op het programma staan veel historische plekken uit de Romeinse tijd, zoals het Forum Romanum, het Colosseum en Ostia Antica. Daarnaast bezoekt de groep o.a. het Vaticaan en Villa Borghese.

THEMA-AVOND OUDERRADEN

Geplaatst op 1 oktober 2018
 

Aanmelden kan nu! Op dinsdag 23 oktober 2018 organiseren de gezamenlijke ouderraden van IVO-Deurne in samenwerking met Zorg in Deurne (voorheen: Centrum Jeugd en Gezin) een thema-avond. Verdere info over programma en aanmelding klik hier. Aanmelden kan via aanmelding@ivo-deurne.nl


 


SOCIAL MEDIA

Geplaatst op 1 oktober 2018
 

Like onze pagina op Facebook
https://www.facebook.com/Peellandcollege/

Volg ons op Instagram @peellandcollege


STEM MEE VOOR BAS VAN DE KERKHOF!

Geplaatst op 24 september 2018
 

Zes jongeren zijn genomineerd voor de Jacques Vriens Cultuurprijs 2018 in Helmond. Deze jongeren zijn door de jury gekozen op basis van hun creativiteit, uitstekende techniek en talent. We zijn er trots op dat Bas van de Kerkhof, leerling van het Peellandcollege, één van de genomineerden is. Bas maakt deel uit van de Jongleergroep Hebbes van IVO-Deurne. Stem jij ook voor Bas?

Kijk onder de lees verder hoe je kunt stemmen.

Lees verder

CAMBRIDGE ENGELS EXAMENS

Geplaatst op 10 september 2018
 

Eind vorig schooljaar hebben 16 leerlingen in 3 vwo het FCE-examen (First Certificate English) gedaan in Eindhoven. Inmiddels zitten ze in 4 vwo en hebben nu hun certificaat ontvangen. In juni hebben 13 leerlingen van 5 vwo (1 leerling niet op foto) het CAE-examen (Cambridge Advanced English) gedaan. Inmiddels zitten ze in 6 vwo en staan hier op de foto met hun certificaat. Van harte proficiat met dit mooie resultaat!

Lees verder

INTRODUCTIE LEERJAAR 2

Geplaatst op 31 augustus 2018
 

Afgelopen week zijn de tweede klassen begonnen met een introductiedag die in het teken stond van kennismaking door middel van spel. Voor het eerst gingen de tweedeklassers hiervoor niet naar het bos, maar bleven ze op ons thuishonk en werden de spelletjes rondom school gedaan. Er waren acht  spellen die de klassen klassikaal moesten uitvoeren. Ook moesten er rebussen, raadsels en een doolhof worden opgelost. Het was een spannende nek-aan-nekrace maar uiteindelijk heeft klas 2vB met 1 punt verschil de taart gewonnen. Dat was smikkelen!


INTRODUCTIE LEERJAAR 1

Geplaatst op 28 augustus 2018
 
Op 21 augustus kwamen onze eerstejaarsleerlingen naar het Peellandcollege voor hun eerste schooldag. De docenten hadden een speciaal vierdaags programma voor de leerlingen georganiseerd met als doel kennismaken met de nieuwe school, klasgenoten, mentor en docenten. Het gevarieerde programma kende een mooie afwisseling tussen theorie en praktijk. Deze fijne week werd afgesloten met een bezoek aan een zwembad en een gewaardeerd ‘diner’. Een goede start van een nieuwe en hopelijk succesvolle schoolperiode!

Alle berichten weergeven