Magister  |  Webmail  |  Office 365  |  Google G Suite  |  Cool  |  Printportaal       
Peellandcollege reunie 2014
Cambridge English for Schools
Keuzegids
Keuzegids Topschool VWO
Peellandcollege - Nieuws

GOUDEN SCHOOLKANTINE SCHAAL 2019

Geplaatst op 18 april 2019
 
Voor het tweede jaar op rij heeft het Peellandcollege van het Voedingscentrum een gouden Schoolkantine Schaal mogen ontvangen voor onze lekkere en gezonde kantine. Om de leerlingen te stimuleren om gezonder te leven past de school, in samenwerking met cateraar Markies, elk jaar het assortiment aan. De gouden Schoolkantine Schaal is een beloning hiervoor en laat zien dat het assortiment voor minimaal tachtig procent uit gezonde producten bestaat.

DEELNAME AAN MATTHÄUS PASSION

Geplaatst op 15 april 2019
 
Op zondag 14 april jl. werd voor het eerst de beroemde Matthäus Passion van J.S. Bach uitgevoerd in Deurne. Het koor en het orkest kwamen weliswaar uit Amsterdam, maar het muzikale gezelschap werd voor deze gelegenheid aangevuld met de leerlingen van het Peellandcollege: Maartje Maas en Manou Rops. Ze zongen samen met o.a. hun muziekdocente Lineke Theeuwes succesvol de partij ‘Soprano in Ripieno’. 


ZEER GESLAAGD FEEST KLAS 1

Geplaatst op 11 april 2019
 
Vrijdag 5 april vond het schoolfeest "Peelland's got talent" plaats. In de aula van de school beklommen veel eersteklassers het podium om hun talenten te laten zien. De avond begon met muzikale talenten, later werd er vooral veel gedanst. De afsluiting was een prachtig optreden van de jongleurs van Hebbes. De jury bekroonde Cas en Teun met de eerste prijs voor hun geweldige rap. De tweede prijs ging naar jongleurs Loïs en Fabiënne en de derde prijs naar Roel voor zijn trompet-optreden. Dankzij alle deelnemers is het een heel mooi feest geworden!

VIVA ESPAŇA

Geplaatst op 11 april 2019
 
Zeventien leerlingen uit klas 4 verblijven van 4 april t/m 11 april in La Mancha, “het land van Don Quichot” in Spanje. Zij nemen deel aan de jaarlijkse uitwisseling met de school Maria Zambrano in Alcazar de San Juan. Zij brengen o.a. een bezoek aan Madrid en Toledo en genieten van de Spaanse gastvrijheid en het eten. De leerlingen hebben de plaatselijke pers gehaald door een ontvangst op het gemeentehuis waar zij hebben gesproken over het belang van de uitwisseling. 

OLYMPIC MOVES

Geplaatst op 8 april 2019
 
Op donderdag 4 april jl. namen zo'n 150 leerlingen van IVO-Deurne deel aan de regiofinales van Olympic Moves in Venlo.  Er werd gestreden in de sporten veldvoetbal, hockey, volleybal en handbal. Het was een sportieve dag, waarbij onze teams zich goed gepresenteerd hebben. De jongens van het derdejaars voetbalteam plaatsten zich zelfs voor de landelijke finale op 7 juni op Papendal. Op woensdag 10 april a.s. is er weer een ronde met regiofinales. Onze leerlingen gaan dan richting Eindhoven (zaalvoetbal en korfbal) en Nijmegen (veldloop). Heel veel succes allemaal.

Op de foto 3e-jaars IVOD-volleybalteam meisjes.


EU BACK TO SCHOOL

Geplaatst op 4 april 2019
 
Op dinsdag 2 april jl. hebben de leerlingen van 4 Havo/Vwo een gastles bijgewoond over de Europese Verkiezingen van 23 mei aanstaande. De les werd verzorgd door Jurrien van der Horst (Ministerie van Buitenlandse Zaken). De heer Van der Horst vertelde over zijn ontmoetingen met de Chinese president Xi Jinping, zijn rol als adviseur van premier Rutte en zijn werkzaamheden op de ambassades van Israël, Japan en Zweden. De leerlingen discussieerden over belangrijke Europese thema’s en de rol van de EU. De lessen zijn onderdeel van de EU Verkiezingen bij het vak Maatschappijleer.

NOG MEER MUZIKAAL TALENT

Geplaatst op 2 april 2019
 
Zondagmiddag 31 maart 2019 was er nog meer muzikaal talent van het Peellandcollege te horen tijdens het Open Muziek Podium ‘Unplugged’: een open podium speciaal voor akoestische, kleinere bezettingen. Deze keer was het concert niet in de aula van het Peellandcollege, maar in de mooie akoestiek van de Protestantse Kerk in Deurne. Leerlingen en docenten van het Peellandcollege en het Willibrord Gymnasium lieten tijdens dit concert allemaal hun eigen muzikale talenten zien in een zeer gevarieerd programma. Het was een mooie muzikale middag. Klik hier voor een sfeerimpressie

VEEL MUZIKAAL TALENT OP HET PEELLANDCOLLEGE

Geplaatst op 19 maart 2019
 
Afgelopen vrijdag was het jaarlijkse Open Muziek Podium en Eindexamenconcert, georganiseerd door muziekdocenten Lizet van Bommel en Lineke Theeuwes. Leerlingen uit alle leerjaren lieten hun muzikale talenten zien en horen. Het was een gevarieerd programma met zang, ballet, jongleren en instrumentale muziek in allerlei stijlen. De deelnemers kregen een mooi podium, mede door het enthousiasme van de presentatoren Maartje Maas en Hao-En Justin Kaag en de techniekgroep o.l.v. Mario Elbers, verantwoordelijk voor licht en geluid. Opvallend dit jaar was het hoge muzikale niveau, zowel van de eindexamenleerlingen als van de overige deelnemers. Het publiek genoot zichtbaar van al het talent, met soms staande ovaties tot gevolg. Als slotnummer werd ‘Don’t stop me now’ gezongen: gelukkig is er volgend jaar weer een OMP. Klik hier voor een sfeerimpressie

GASTLES OVER VERKIEZINGEN

Geplaatst op 18 maart 2019
 

Vrijdag 15 maart 2019, aan de vooravond van de Provinciale Staten-verkiezingen, hebben er gastlessen over de verkiezingen plaatsgevonden op het Peellandcollege. Kandidaat John Bankers (CDA) vertelde aan leerlingen in 4 havo/vwo wat het belang van de Provincie is en wat hij moet doen om een goede campagne te voeren. De gastlessen zijn onderdeel van een praktische opdracht bij Maatschappijleer waarbij leerlingen de verkiezingen van 20 maart a.s. volgen.


ANWB STREETWISE

Geplaatst op 1 maart 2019
 

In de week van 11 maart a.s. wordt in leerjaar 1 t/m 3 extra aandacht besteed aan verkeersveiligheid. De ANWB bezoekt onze school dan met een interactief verkeersprogramma. De eerstejaars krijgen een actieve workshop waarbij ze persoonlijke ervaringen als verkeersdeelnemer kunnen vertellen. De Verkeersbus, specifiek voor de tweedejaars, is een spannend verkeerstraject bestaande uit vijf workshops.

Lees verder

Alle berichten weergeven