Magister  |  Webmail  |  Office 365  |  Google G Suite  |  Cool  |  Printportaal       
Peellandcollege reunie 2014
Cambridge English for Schools
Keuzegids
Keuzegids Topschool VWO
Peellandcollege - Nieuws

4 HAVO/VWO OP BEZOEK BIJ GEVANGENIS PI TER PEEL

Geplaatst op 16 mei 2019
 
Op woensdag 15 mei jl. hebben 30 leerlingen uit 4 Havo/Vwo in het kader van de lessen maatschappijleer een bezoek gebracht aan vrouwengevangenis PI Ter Peel. Na een uitleg over het Nederlandse gevangeniswezen kregen ze een indrukwekkende rondleiding door het complex. De leerlingen konden onder andere een kijkje nemen in de (isoleer)cellen, de bezoekruimtes, de bibliotheek en zelfs ‘de bezoekruimte zonder toezicht’.


EXCURSIE KLAS 1 OVERLOON

Geplaatst op 16 mei 2019
 
Op dinsdag 14 mei zijn alle leerlingen van klas 1 naar het ZooParc in Overloon geweest voor een excursie. Leerlingen kregen een rondwandeling onder begeleiding van een gids en mochten de dieren voeren. Daarnaast zijn de leerlingen in groepen met een expeditie (opdrachten) aan de slag gegaan. Het was een leerzame en leuke dag. 


DEELNAME BRUGKLASSERS AAN DODENHERDENKING

Geplaatst op 6 mei 2019
 
Loïs en Mees uit leerjaar 1 hebben meegedaan aan de dodenherdenking in Deurne. Zij hebben op 4 mei hun gedichten voorgelezen tijdens een mooie viering in de Willibrorduskerk.
Lees verder

GOUDEN SCHOOLKANTINE SCHAAL 2019

Geplaatst op 18 april 2019
 
Voor het tweede jaar op rij heeft het Peellandcollege van het Voedingscentrum een gouden Schoolkantine Schaal mogen ontvangen voor onze lekkere en gezonde kantine. Om de leerlingen te stimuleren om gezonder te leven past de school, in samenwerking met cateraar Markies, elk jaar het assortiment aan. De gouden Schoolkantine Schaal is een beloning hiervoor en laat zien dat het assortiment voor minimaal tachtig procent uit gezonde producten bestaat.

DEELNAME AAN MATTHÄUS PASSION

Geplaatst op 15 april 2019
 
Op zondag 14 april jl. werd voor het eerst de beroemde Matthäus Passion van J.S. Bach uitgevoerd in Deurne. Het koor en het orkest kwamen weliswaar uit Amsterdam, maar het muzikale gezelschap werd voor deze gelegenheid aangevuld met de leerlingen van het Peellandcollege: Maartje Maas en Manou Rops. Ze zongen samen met o.a. hun muziekdocente Lineke Theeuwes succesvol de partij ‘Soprano in Ripieno’. 


ZEER GESLAAGD FEEST KLAS 1

Geplaatst op 11 april 2019
 
Vrijdag 5 april vond het schoolfeest "Peelland's got talent" plaats. In de aula van de school beklommen veel eersteklassers het podium om hun talenten te laten zien. De avond begon met muzikale talenten, later werd er vooral veel gedanst. De afsluiting was een prachtig optreden van de jongleurs van Hebbes. De jury bekroonde Cas en Teun met de eerste prijs voor hun geweldige rap. De tweede prijs ging naar jongleurs Loïs en Fabiënne en de derde prijs naar Roel voor zijn trompet-optreden. Dankzij alle deelnemers is het een heel mooi feest geworden!

VIVA ESPAŇA

Geplaatst op 11 april 2019
 
Zeventien leerlingen uit klas 4 verblijven van 4 april t/m 11 april in La Mancha, “het land van Don Quichot” in Spanje. Zij nemen deel aan de jaarlijkse uitwisseling met de school Maria Zambrano in Alcazar de San Juan. Zij brengen o.a. een bezoek aan Madrid en Toledo en genieten van de Spaanse gastvrijheid en het eten. De leerlingen hebben de plaatselijke pers gehaald door een ontvangst op het gemeentehuis waar zij hebben gesproken over het belang van de uitwisseling. 

OLYMPIC MOVES

Geplaatst op 8 april 2019
 
Op donderdag 4 april jl. namen zo'n 150 leerlingen van IVO-Deurne deel aan de regiofinales van Olympic Moves in Venlo.  Er werd gestreden in de sporten veldvoetbal, hockey, volleybal en handbal. Het was een sportieve dag, waarbij onze teams zich goed gepresenteerd hebben. De jongens van het derdejaars voetbalteam plaatsten zich zelfs voor de landelijke finale op 7 juni op Papendal. Op woensdag 10 april a.s. is er weer een ronde met regiofinales. Onze leerlingen gaan dan richting Eindhoven (zaalvoetbal en korfbal) en Nijmegen (veldloop). Heel veel succes allemaal.

Op de foto 3e-jaars IVOD-volleybalteam meisjes.


EU BACK TO SCHOOL

Geplaatst op 4 april 2019
 
Op dinsdag 2 april jl. hebben de leerlingen van 4 Havo/Vwo een gastles bijgewoond over de Europese Verkiezingen van 23 mei aanstaande. De les werd verzorgd door Jurrien van der Horst (Ministerie van Buitenlandse Zaken). De heer Van der Horst vertelde over zijn ontmoetingen met de Chinese president Xi Jinping, zijn rol als adviseur van premier Rutte en zijn werkzaamheden op de ambassades van Israël, Japan en Zweden. De leerlingen discussieerden over belangrijke Europese thema’s en de rol van de EU. De lessen zijn onderdeel van de EU Verkiezingen bij het vak Maatschappijleer.

NOG MEER MUZIKAAL TALENT

Geplaatst op 2 april 2019
 
Zondagmiddag 31 maart 2019 was er nog meer muzikaal talent van het Peellandcollege te horen tijdens het Open Muziek Podium ‘Unplugged’: een open podium speciaal voor akoestische, kleinere bezettingen. Deze keer was het concert niet in de aula van het Peellandcollege, maar in de mooie akoestiek van de Protestantse Kerk in Deurne. Leerlingen en docenten van het Peellandcollege en het Willibrord Gymnasium lieten tijdens dit concert allemaal hun eigen muzikale talenten zien in een zeer gevarieerd programma. Het was een mooie muzikale middag. Klik hier voor een sfeerimpressie

Alle berichten weergeven