Magister  |  Webmail  |  Office 365  |  Google G Suite  |  Printportaal       
Cambridge English for Schools
Keuzegids
Keuzegids Topschool VWO
Peellandcollege - Nieuws

SCHOOLFEEST KLAS 2 EN 3

Geplaatst op 20 november 2018
 
Na een week vol met proefwerken zijn klas 2 & 3 feestend het weekend in gegaan. In twee opzichten een primeur: Voor het eerst een feest voor klas 2 & 3 samen én voor het eerst in discotheek de Metro. Het thema was Black & White en de sfeer zat er goed in, vooral na de verrassende act van een groep docenten op het nummer “Black or white” van Michael Jackson. Vanaf dat moment werd er volop gedanst en maakten de DJ’s Tom en Sander het feest helemaal compleet. We kijken met elkaar terug op een zeer geslaagd schoolfeest!

VAN HARTE, MIJNHEER SMEUR!

Geplaatst op 19 november 2018
 
Vandaag, 19 november, viert mijnheer Smeur zijn 79e verjaardag! In zijn 80e levensjaar geeft hij nog steeds les in klas 1 Vwo-Top, 2 en 3 gymnasium, Latijn en Grieks!
We zijn trots op u, wat een prestatie.

KAARTJES MUSIC-ALL IN LIFE TE KOOP

Geplaatst op 19 november 2018
 
Op zondagmiddag 25 november wordt in de Sint Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne de muziekproductie Music-All in Life opgevoerd. Leerlingen van het Peellandcollege werken mee aan dit groots concert. De voorstelling begin om 16.00 uur en duurt twee uur. 

Kaartjes á € 2,= per stuk incl. consumptie zijn verkrijgbaar bij het secretariaat van het Peellandcollege. Kaartjes zijn niet vooraf te reserveren. 


FIETSENCONTROLE

Geplaatst op 30 oktober 2018
 
In de week van 5 november 2018 wordt door Veilig Verkeer Nederland, afdeling Deurne, weer de jaarlijkse fietsenkeuring op onze deelscholen uitgevoerd. Met de donkere maanden in aantocht vinden we het belangrijk dat onze leerlingen veilig en goed verlicht op weg zijn tussen huis en school. Klik hier voor meer informatie.

MUSIC-ALL IN LIFE

Geplaatst op 29 oktober 2018
 
Op zondagmiddag 25 november wordt in de Sint Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne de muziekproductie Music-All in Life opgevoerd. Leerlingen van het Peellandcollege werken hier aan mee. Music-All in Life laat de verschillende stadia van het leven de revue passeren aan de hand van musicalmuziek. De jongeren hebben zelf de muziek gekozen. Er wordt onder andere muziek ten gehore gebracht van The Blues Brothers, The Wizz, Grease, Fame en Sister Act. Inmiddels zijn er al twee repetities geweest. Bij de tweede repetitie waren ook professionals Annelie Brinkhof en Joost Manders aanwezig om te coachen.Lees verder

ORGELMUZIEK BIJ HALLOWEEN

Geplaatst op 29 oktober 2018
 
Vrijdagavond 26 oktober, tijdens Halloween in het centrum van Deurne, hebben leerlingen van het Peellandcollege de unieke kans gekregen om het Smitsorgel in de Willibrorduskerk te bespelen. De kerk was sfeervol verlicht met honderden kaarsjes. Onder begeleiding van organist Bert Augustus hebben Joey (2B), Lars (2F), Dani (3hC) en Freek (5h) mogen ervaren hoe het is om als organist op dat grote orgel te spelen. Ze lieten allerlei soorten muziek horen, waardoor de vele toeschouwers in de kerk in de stemming van Halloween konden komen. Het was een geslaagde, muzikale avond.

KOM NAAR DE INFORMATIEAVOND!

Geplaatst op 29 oktober 2018
 
Op 12, 14, 19 en 22 november 2018 houden we onze algemene informatieavonden. Speciaal voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders. Kom kennismaken en volg een proefles! Meld je alvast aan. Heb je bijzondere interesse in de Vwo-Top klas? Kom dan op 13 december 2018 naar de speciale infoavond. Aanmelden kan via de button Groep 8, rechts op deze pagina. Kom je ook?

IN MEMORIAM - MARIE-ANNE KOSTER-SCHULTEN

Geplaatst op 23 oktober 2018
 

Na een carrière in het bedrijfsleven heeft Marie-Anne in 2008 de overstap gemaakt naar het onderwijs. Ruim 10 jaar heeft zij met hart en ziel lessen scheikunde gegeven aan leerlingen van onze school.  Daarnaast was zij actief in de begeleiding van leerlingen. Niet alleen als leerlingmentor maar ook als coach studievaardigheden. Zij deed dat met veel kennis en passie. Zij was toegankelijk, steeds bereid om kennis en ervaring te delen. Dat laatste deed ze ook als onderzoekscoördinator bij de Academische Opleidingsschool.  Zij was al enige tijd ernstig ziek. Tot het allerlaatst is zij zeer betrokken gebleven bij de school. Haar overlijden voelt als een enorm gemis. Voor nu wensen wij natuurlijk vooral haar naaste geliefden en iedereen die Marie-Anne een warm hart toedraagt, ontzettend veel kracht. Wij zijn een heel bijzonder mens kwijtgeraakt, die voortleeft in waardevolle herinneringen.

U kunt hier uw condoleance plaatsen.


ZAALVOETBALTOERNOOI

Geplaatst op 23 oktober 2018
 

Op 19 oktober 2018, de laatste dag van de herfstvakantie, werd het inmiddels traditionele zaalvoetbaltoernooi gehouden.  Ruim dertig teams (bijna 250 leerlingen uit de onderbouw) speelden fanatiek, maar zeer sportief tegen elkaar om schoolkampioen van 2018 te worden. Door de prima organisatie en mede dankzij assistentie van een paar scheidsrechters uit 4 havo en de hulp vanuit LEEF Deurne,  werd het opnieuw een zeer geslaagd evenement.

De volgende teams werden kampioen in hun klasse :
Klas1 jongens      >  FC de Knullen (1A)
Klas 2 jongens     >  FC Jantje (2ABCEFVa)
Klas 3 jongens     >  Lavernia (3ADVb)
Klas 1, 2 meisjes  >  FC Vitaminewater (2F)


SPAANSE SCHOLIEREN IN NEDERLANDSE ZON

Geplaatst op 12 oktober 2018
 

Deze week brachten 22 Spaanse scholieren een bezoek aan leerlingen van het Peellandcollege. Voor het 10e jaar is er een uitwisselingsproject georganiseerd met de school Maria Zambrano in Alcazar de San Juan. Leerlingen bezochten Deurne en omgeving, Amsterdam en Maastricht met prachtig weer. Door een week met elkaar om te gaan ervaren leerlingen cultuurverschillen en zijn ze genoodzaakt de Engelse of Spaanse taal veel te gebruiken. De Nederlandse leerlingen kunnen na deze intensieve week uitkijken naar hun bezoek aan Spanje in april.


Alle berichten weergeven