Magister  |  Webmail  |  Office 365  |  Google G Suite  |  Printportaal       
Klik hier voor de schoolregels
loopbaandossier
Hub van Doornecollege - Nieuws

PROJECT ‘MAAK ’T IN DE TECHNIEK!’

Geplaatst op 9 november 2018
 

Op 8 november 2018 kreeg het Hub van Doornecollege bezoek van  leerlingen van basisschool De Bakelaar uit Bakel. Het project is bedoeld om het werken in de techniek meer bekendheid te geven bij kinderen.  De leerlingen bezochten eerst enkele bedrijven uit de omgeving waaronder Knapen Trailer, VKV Kunststof Verspaning, Riton Luchtkanalen, PMC Staalbouw en Manders Autobedrijf. Bij deze bedrijven kregen ze een interessante rondleiding. Na een lunch op het Hub van Doornecollege gingen de leerlingen zelf aan de slag met het maken van een heuse (miniatuur-) vrachtwagen! Er werd met enorm veel enthousiasme gewerkt door deze nieuwe techniektoppers! Nadat alle vrachtwagens klaar waren kregen ze een rondleiding door de school.


THEMAWEEK

Geplaatst op 5 november 2018
 

Het Hub staat in week 44 volledig in het teken van de Themaweek. Het doel van deze themaweek is dat we met onze leerlingen rondom het thema “Relaties “zaken bespreekbaar maken. Daarbij gebruiken we verschillende werkvormen zodat we ook werken aan de ontwikkeling van competenties zoals “samenwerken”, “plannen en organiseren” en “presenteren”. Een geweldige week waarin natuurlijk ook ruimte is voor ontspanning. De leerlingen hebben zich van hun beste kant laten zien. Trots!


FIETSENCONTROLE

Geplaatst op 30 oktober 2018
 
In de week van 5 november 2018 wordt door Veilig Verkeer Nederland, afdeling Deurne, weer de jaarlijkse fietsenkeuring op onze deelscholen uitgevoerd. Met de donkere maanden in aantocht vinden we het belangrijk dat onze leerlingen veilig en goed verlicht op weg zijn tussen huis en school. Klik hier voor meer informatie.

KOM NAAR DE INFORMATIEAVOND!

Geplaatst op 22 oktober 2018
 
Op 12, 14, 19 en 22 november 2018 houden we onze algemene informatieavonden. Speciaal voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders. Kom kennismaken en volg een proefles! Meld je alvast aan. Heb je bijzondere interesse in de Vwo-Top klas? Kom dan op 13 december 2018 naar de speciale infoavond. Aanmelden kan via de button Groep 8, rechts op deze pagina. Kom je ook?

THEMA-AVOND OUDERRADEN

Geplaatst op 1 oktober 2018
 

Aanmelden kan nu! Op dinsdag 23 oktober 2018 organiseren de gezamenlijke ouderraden van IVO-Deurne in samenwerking met Zorg in Deurne (voorheen: Centrum Jeugd en Gezin) een thema-avond. Verdere info over programma en aanmelding klik hier. Aanmelden kan via aanmelding@ivo-deurne.nl


 


SOCIAL MEDIA

Geplaatst op 1 oktober 2018
 

Like onze pagina op Facebook
https://www.facebook.com/hubvandoornecollege/

Volg ons op Instagram @hub_van_doornecollege


HAPJES MAKEN TIJDENS LES

Geplaatst op 18 september 2018
 
De leerlingen van klas 1F hebben 14 september 2018 tijdens de les Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) van het profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR) verschillende hapjes gemaakt. Deze hapjes zijn bij de diploma-uitreiking van het opscholingstraject docenten uitgedeeld. Op de foto het eindresultaat.

SAMENWERKING MET FONTYS

Geplaatst op 10 september 2018
 
In het vmbo wordt gewerkt met nieuwe beroepsgerichte profielen. Eén van deze profielen is Produceren, Installeren en Energie (PIE). Voor docenten die binnen het profiel PIE bevoegd willen lesgeven, biedt Fontys Hogescholen een professionaliseringstraject aan. De eerste groep van 22 docenten is gestart. De aftrap vond 30 augustus 2018 plaats op het Hub van Doornecollege. "We hebben als Fontys bewust de samenwerking met een vmbo-school in de omgeving van Eindhoven gezocht. De faciliteiten bij het Hub van Doornecollege liggen dicht bij onze doelgroep en zorgen ervoor dat wij kwaliteitsonderwijs kunnen verzorgen", aldus Gerard Lenssen, directeur bij Fontys. Rector Elke Oegema van het Hub van Doornecollege vult aan: 'Wij zien de samenwerking met Fontys Hogescholen als een meerwaarde. Dit is een eerste initiatief, maar de intentie is om op termijn vaker de samenwerking te zoeken." Klik hier voor het volledige bericht.

VIER DEELSCHOLEN BEHALEN VIGNET

Geplaatst op 22 augustus 2018
 

Een feestelijke start van het schooljaar! Al onze vier scholen mochten van de Gezonde School het vignet 'Bewegen en Sport' in ontvangst nemen. Een bijzondere prestatie. 
Samen met Yaniek en Sharon uit klas 1 van De Sprong, onthulde wethouder Marnix Schlosser het vignet. Ook was er een speciale beweegworkshop, waar leerlingen en genodigden enthousiast aan deelnamen. Op de scholen kregen de leerlingen en medewerkers fruit uitgereikt.

Lees verder

VEEL SUCCES!

Geplaatst op 20 augustus 2018
 
Het nieuwe schooljaar is van start. Veel leerlingen volgen deze week eerst het introductieprogramma, waarna volgende week voor hen de lessen beginnen. Andere leerlingen mogen direct al “in de boeken”. Iedereen een heel fijn en succesvol schooljaar toegewenst! Een speciaal welkom aan alle nieuwe leerlingen; we hopen dat jullie je snel thuis voelen!

Alle berichten weergeven