Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud  |  Webprint Portal       
Klik hier voor de schoolregels
loopbaandossier
Hub van Doornecollege - Nieuws

FIETSENKEURING

Geplaatst op 27 oktober 2017
 
Met de donkere maanden voor de deur vinden we het belangrijk dat onze leerlingen veilig en goed verlicht op weg zijn tussen huis en school. Van 6 november t/m 13 november 2017 wordt op onze scholen weer de jaarlijkse fietskeuring gehouden door Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Deurne, in samenwerking met de politie. De VVN afdeling Deurne bestaat dit jaar 50 jaar. Daarom houden we tijdens de fietsencontrole een loterij met mooie prijzen. Iedere leerling mag gratis meedoen. Controleer alvast je fietsverlichting. Ouders help een handje mee. Klik hier voor meer informatie.

LONDEN

Geplaatst op 26 oktober 2017
 
Op maandag 9 oktober 2017 zijn 99 leerlingen en 10 docenten vanuit het Hub van Doornecollege met de bus naar Londen vertrokken. Tijdens het verblijf in Londen hebben de leerlingen gelogeerd bij gastgezinnen. Er is de Londenreis veel tijd besteed aan cultuur en taalontwikkeling. We hebben een bezoek gebracht aan het Natural History Museum en de London Dungeon; we zijn over de historische markt van Camden gelopen en tijdens de ‘Treasure Hunt’ hebben we alle hoogtepunten van Londen bekeken zoals de Big Ben, de London Eye en Buckingham Palace. We kijken terug op een zeer geslaagde reis.

HEBBES OP HET HUB VAN DOORNECOLLEGE

Geplaatst op 6 oktober 2017
 

In de week van 2 oktober 2017 mochten de leerlingen van leerjaar 1 kennismaken met verschillende circuskunstjes. De enthousiaste acrobaat Rinus Pecht heeft onze leerlingen de basisbeginselen van het jongleren en balanceren geleerd. Ze hebben kennis kunnen maken met de parachute, diabolo, pois, en jongleerballen. Enkele leerlingen liepen zelfs op een grote bal of fietste op een eenwieler.
Leerlingen die enthousiast zijn kunnen gratis aansluiten bij ‘Hebbes’ of de ‘Peellandjumpers’.

Lees verder

OUDERAVOND LEERJAAR 4

Geplaatst op 29 september 2017
 
Op 2 oktober 2017 vindt de eerste ouderavond plaats voor de ouders van leerlingen in leerjaar 4. De brief is al eerder aan alle leerlingen toegezonden. U kunt de brief ook nalezen onder Actueel – Brieven en formulieren op deze webpagina of klik hier.

OUDERAVOND LEERJAAR 2

Geplaatst op 15 september 2017
 
Op 18 september 2017 vindt de eerste ouderavond plaats voor de ouders van leerlingen in leerjaar 2. De ouderavond is gesplitst:
van 18.30-19.45 uur, voor de ouders van klas 2A, 2B, 2C, 2D, 2F (klik hier voor de brief)
van 20.00-21.15 uur, voor de ouders van klas 2E, 2G, 2H, 2i, 2J (klik hier voor de brief)
U kunt de brief ook nalezen onder Actueel – Brieven en formulieren op deze webpagina.

TECHNIEKLES LEERLINGEN ALFRINKCOLLEGE

Geplaatst op 11 september 2017
 
Leerlingen uit klas 4D van het Alfrinkcollege zijn vorige week voor het eerst naar het Hub van Doornecollege gekomen om in het komende half jaar de wereld van de techniek beter te leren kennen. Het programma startte met het voorstellen van de drie enthousiaste docenten: de heer Coopmans, de heer Van Heijster en de heer Van Gompel. Zij zullen de leerlingen van het Alfrinkcollege begeleiden bij hun oriëntatie op PIE (Producten, Installeren en Energie), BWI (Bouwen, Wonen en Interieur) en Mobiliteit en Transport. De leerlingen kregen  een rondleiding door de verschillende techniekruimtes. Zij konden niet wachten om aan de slag te gaan.

OUDERAVOND LEERJAAR 3

Geplaatst op 7 september 2017
 
Op 11 september 2017 vindt de eerste ouderavond plaats voor de ouders van leerlingen in leerjaar 3. De brief is al eerder aan alle leerlingen toegezonden. U kunt de brief ook nalezen onder Actueel – Brieven en formulieren op deze webpagina of klik hier.

OUDERAVOND LEERJAAR 1

Geplaatst op 6 september 2017
 

Op 6 september 2017 vindt de eerste ouderavond plaats voor de ouders van leerlingen in leerjaar 1. De brief is al eerder aan alle leerlingen toegezonden. U kunt de brief ook nalezen onder Actueel - Brieven en formulieren op deze webpagina of klik hier.

Lees verder

INTRODUCTIEWEEK BRUGKLASSERS

Geplaatst op 5 september 2017
 

Van dinsdag 29 augustus tot en met vrijdag 1 september zijn alle leerlingen van het Hub van Doornecollege gestart met een introductieweek. De activiteiten stonden in het teken van kennismaken met elkaar en de mentor, positieve groepsvorming en het opstarten van het nieuwe schooljaar. Natuurlijk stonden er voor de nieuwe brugklassers ook volop introductie-activiteiten op het programma. Ze hadden o.a. een speurtocht door de school en een sportdag. Een goede start is gemaakt. 

Lees verder

VEEL SUCCES!

Geplaatst op 28 augustus 2017
 

Het nieuwe schooljaar is van start. Veel leerlingen volgen deze week eerst het introductieprogramma, waarna volgende week voor hen de lessen beginnen. Andere leerlingen mogen direct al “in de boeken”. Iedereen een heel fijn en succesvol schooljaar toegewenst! Een speciaal welkom aan alle nieuwe leerlingen; we hopen dat jullie je snel thuis voelen!
 


Alle berichten weergeven