Magister  |  Webmail  |  Office 365  |  Google G Suite  |  Cool  |  Printportaal       
De Sprong - Nieuws

ATB CLINIC

Geplaatst op 10 mei 2019
 
Leerlingen van De Sprong hebben de afgelopen weken een ATB clinic gehad van Stefan Kluytmans en Sjoerd van de Mortel van MTB Bikefun. Ze hebben de leerlingen de basisprincipes bijgebracht van het ATB fietsen. Het was een mooie ervaring en zeker voor herhaling vatbaar. 

Op de foto staan de deelnemende leerlingen en de begeleiders na afloop van de laatste clinic, aan het einde van de rit, met een welverdiende pauze.


GOUDEN SCHOOLKANTINE SCHAAL 2019

Geplaatst op 18 april 2019
 
Ook dit jaar heeft De Sprong weer een gouden Schoolkantine Schaal mogen ontvangen van het Voedingscentrum. Al vanaf 2011 is de kantine van De Sprong honderd procent gezond. De gerechten worden vaak gemaakt van producten die de leerlingen zelf kweken in de schooltuin. Om dit te vieren hebben alle leerlingen een lekkere smoothie met aardbeien uit eigen tuin gekregen.

OLYMPIC MOVES

Geplaatst op 8 april 2019
 
Op donderdag 4 april jl. namen zo'n 150 leerlingen van IVO-Deurne deel aan de regiofinales van Olympic Moves in Venlo.  Er werd gestreden in de sporten veldvoetbal, hockey, volleybal en handbal. Het was een sportieve dag, waarbij onze teams zich goed gepresenteerd hebben. De jongens van het derdejaars voetbalteam plaatsten zich zelfs voor de landelijke finale op 7 juni op Papendal. Op woensdag 10 april a.s. is er weer een ronde met regiofinales. Onze leerlingen gaan dan richting Eindhoven (zaalvoetbal en korfbal) en Nijmegen (veldloop). Heel veel succes allemaal.

Op de foto 3e-jaars IVOD-volleybalteam meisjes.


MOUNTAINBIKEN

Geplaatst op 5 april 2019
 
Veel lachende gezichten bij de leerlingen van De Sprong tijdens de les ‘Tijd voor Talent’. Een grote groep leerlingen ging samen met mevrouw Hikspoors mountainbiken in het Bikefun-park in Liessel. Onder begeleiding van instructeur Stefan fietsten zij over bruggetjes en smalle obstakels. Het spannendste onderdeel voor veel leerlingen was de down-hill; op flinke snelheid van een steile heuvel af fietsen. Bij ‘Tijd voor Talent’ krijgen de leerlingen les in een zelfgekozen sport over een langere periode. Ze beleven zichtbaar veel plezier aan deze lessen. Klik hier voor een sfeerimpressie

ANWB STREETWISE

Geplaatst op 1 maart 2019
 

In de week van 11 maart a.s. wordt in leerjaar 1 t/m 3 extra aandacht besteed aan verkeersveiligheid. De ANWB bezoekt onze school dan met een interactief verkeersprogramma. De eerstejaars krijgen een actieve workshop waarbij ze persoonlijke ervaringen als verkeersdeelnemer kunnen vertellen. De Verkeersbus, specifiek voor de tweedejaars, is een spannend verkeerstraject bestaande uit vijf workshops.

Lees verder

OVERHANDIGING CHEQUE AAN ORO

Geplaatst op 14 februari 2019
 
Dinsdag 12 februari 2019 was mevrouw Van de Boomen van ORO aanwezig op De Sprong. Uit handen van “kerstman” Martijn Munsters nam zij een cheque van €900,- in ontvangst. Deze cheque wordt ingezet om materialen (waaronder een draaimolen) te huren voor de jaarlijks terugkerende  kermis voor cliënten van ORO. Het geld werd door de leerlingen van De Sprong verdiend op de jaarlijkse kerstmarkt van de school.

OPENING EXPOSITIE

Geplaatst op 28 januari 2019
 
De leerlingen van zowel de schakelklas als de integratieklas hebben de afgelopen werken hard gewerkt aan hun eigen kunstwerk. 8 februari 2019 was de opening van de kunstexpositie in het gemeentehuis van Deurne. Voor de leerlingen van de integratieklas en schakelklas was dit een groot succes. Nadat verschillende mensen een woordje hadden gehouden werd door 2 leerlingen de expositie officieel geopend. Familie, vrienden en collega's waren aanwezig om dit met de leerlingen te vieren en hun kunstwerken te bekijken. De schilderijen zijn de komende weken nog te bewonderen in het gemeentehuis. Klik hier voor een sfeerimpressie. Lees verder

KERSTVAKANTIE!

Geplaatst op 21 december 2018
 

De leerlingen van onze instelling hebben kerstvakantie van maandag 24 december 2018 tot en met vrijdag 4 januari 2019. Voor noodgevallen klik hier. Voor alle andere zaken staan wij u graag na de vakantie te woord. We wensen iedereen een fijne vakantie!


GEZELLIGE DRUKTE BIJ KERSTMARKT

Geplaatst op 20 december 2018
 
De jaarlijkse kerstmarkt van De Sprong, die plaats vond op dinsdagavond 18 december 2018, was een succes. Er waren veel bezoekers . Allerlei door de leerlingen gemaakte kerstdecoraties en lekkernijen werden verkocht en er waren spectaculaire optredens van percussiegroep u’Mtata. De opbrengst wordt dit jaar besteed aan vrijetijdsactiviteiten voor bewoners van Het Rijtven. Het eindbedrag wordt snel bekend gemaakt. Klik hier voor een sfeerimpressie


KERSTMARKT

Geplaatst op 7 december 2018
 
Dinsdag 18 december 2018 houdt De Sprong van 19.00-21.00 uur weer haar jaarlijkse kerstmarkt. De leerlingen zijn al druk bezig met alle voorbereidingen. In de praktijklessen maken de leerlingen allerlei kerstdecoraties en knutselwerken die te koop worden aangeboden. Binnenkort starten ze in de keuken met het bakken van allerlei lekkers zoals koek en wafels. Ook dit jaar is er een kraam met tweedehands kerstspullen. Daarnaast is er deze avond een producten- en dienstenveilig (klik hier voor de lijst) en een rad van fortuin. De opbrengst gaat naar vrijetijdsactiviteiten voor bewoners van Het Rijtven.

Alle berichten weergeven