Magister  |  Webmail  |  Office 365  |  Google G Suite  |  Printportaal       
Alfrinkcollege - Nieuws

KOM NAAR DE INFORMATIEAVOND!

Geplaatst op 22 oktober 2018
 
Op 12, 14, 19 en 22 november 2018 houden we onze algemene informatieavonden. Speciaal voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders. Kom kennismaken en volg een proefles! Meld je alvast aan. Heb je bijzondere interesse in de Vwo-Top klas? Kom dan op 13 december 2018 naar de speciale infoavond. Aanmelden kan via de button Groep 8, rechts op deze pagina. Kom je ook?

ARDENNENKAMP SPORTIEF EN GEZELLIG

Geplaatst op 2 oktober 2018
 
Van 24 t/m 26 september was het Ardennenkamp voor klas 3 in Durbuy (B). Bijna alle leerlingen hebben genoten van een gezellig en actief kamp waarin werd geklommen, gefietst, gekropen, gewandeld en genoten. Aan de thuisblijvers werd ook gedacht. Zij hadden in en rondom de school verschillende (sportieve) activiteiten.

THEMA-AVOND OUDERRADEN

Geplaatst op 1 oktober 2018
 

Aanmelden kan nu! Op dinsdag 23 oktober 2018 organiseren de gezamenlijke ouderraden van IVO-Deurne in samenwerking met Zorg in Deurne (voorheen: Centrum Jeugd en Gezin) een thema-avond. Verdere info over programma en aanmelding klik hier. Aanmelden kan via aanmelding@ivo-deurne.nl


 


SOCIAL MEDIA

Geplaatst op 1 oktober 2018
 

Like onze pagina op Facebook
https://www.facebook.com/AlfrinkcollegeDeurne/

Volg ons op Instagram @alfrinkcollege_deurne


GESLAAGDE EXCURSIE NAAR IEPER EN PASSENDALE

Geplaatst op 24 september 2018
 
Vrijdag 20 september 2018 heeft een groep eindexamenleerlingen van het Alfrinkcollege een bezoek gebracht aan de Vlaamse Westhoek (Ieper, Passendale en Diksmuide). De excursie stond in het teken van de Eerste Wereldoorlog, een verplicht onderdeel van het centraal geschiedenisexamen in 2019. Na het indrukwekkende ‘In Flanders Fields’-museum te hebben bezocht, toog het gezelschap naar de IJzertoren in Diksmuide, bezochten ze de Dodengang (loopgravenstelsel), het ‘Tyne Cot Cemetary’ en ’s avonds terug in Ieper heeft de groep de dagelijkse herdenkingsceremonie onder de Menenpoort bijgewoond. “Het was een zeer indrukwekkende en leerzame dag, waar in de klas nog veel over nagepraat zal worden”, aldus docent Willem Verachtert.

START EIGEN ONDERNEMING

Geplaatst op 13 september 2018
 
De leerlingen uit leerjaar 3 starten voor het vak Dienstverlening & Producten dit jaar weer een eigen ‘Junior Company’. Op deze manier willen we de ondernemersgeest in onze leerlingen aanwakkeren! Er wordt nu hard gewerkt om tot een samenwerking te komen met een bedrijf in Deurne en omgeving.  Ook wordt er gebrainstormd over leuke en ludieke producten die het bedrijf kan gaan verkopen. Uiteraard met als doel het bedrijf zo succesvol mogelijk te maken en hopelijk met een winst het project af te sluiten!
Lees verder

DE EERSTE WEEK ZIT ER OP

Geplaatst op 24 augustus 2018
 

Op het Alfrinkcollege begonnen alle leerjaren met een aantal dagen introductie. Deze introductie stond bij leerjaar 1 t/m 3 vooral in het teken van kennismaken en samenwerken.
Bij leerjaar 4 draaide het daarnaast ook om examenvoorlichting en profielwerkstuk. Dat deze mooie start een voorbode mag zijn van een succesvol schooljaar!


VIER DEELSCHOLEN BEHALEN VIGNET

Geplaatst op 22 augustus 2018
 

Een feestelijke start van het schooljaar! Al onze vier scholen mochten van de Gezonde School het vignet 'Bewegen en Sport' in ontvangst nemen. Een bijzondere prestatie. 
Samen met Yaniek en Sharon uit klas 1 van De Sprong, onthulde wethouder Marnix Schlosser het vignet. Ook was er een speciale beweegworkshop, waar leerlingen en genodigden enthousiast aan deelnamen. Op de scholen kregen de leerlingen en medewerkers fruit uitgereikt.

Lees verder

VEEL SUCCES!

Geplaatst op 20 augustus 2018
 
Het nieuwe schooljaar is van start. Veel leerlingen volgen deze week eerst het introductieprogramma, waarna volgende week voor hen de lessen beginnen. Andere leerlingen mogen direct al “in de boeken”. Iedereen een heel fijn en succesvol schooljaar toegewenst! Een speciaal welkom aan alle nieuwe leerlingen; we hopen dat jullie je snel thuis voelen!

KLAS BEKEND VOOR LEERJAAR 3 EN 4

Geplaatst op 10 juli 2018
 
De leerlingen van leerjaar 3 en 4 kunnen vanaf 17 augustus in magister zien in welke klas ze zitten. En dus niet op de website, zoals vermeld in de brief.

Alle berichten weergeven