Magister  |  Webmail  |  Office 365  |  Google G Suite  |  Cool  |  Printportaal       
Alfrinkcollege - Nieuws

STUDIOBEZOEK CULTUURKLAS

Geplaatst op 24 mei 2019
 
Op donderdag 16 mei hebben de leerlingen van de cultuurklas, afdeling muziek, een bezoek gebracht aan de Trypoul opnamestudio’s in Neerkant. Na een gastvrije ontvangst van eigenaar Dirk Joosten kregen ze een uitgebreide rondleiding door het studiocomplex. Ondertussen kregen ze van alles te horen over opnametechnieken van vroeger en nu, microfoons en mengpanelen. Vooral de grote opnameruimte, waar zelfs koren en orkesten opgenomen kunnen worden, maakte veel indruk. 
Lees verder

GOUDEN SCHOOLKANTINE SCHAAL 2019

Geplaatst op 18 april 2019
 
Voor het tweede jaar op rij heeft het Alfrinkcollege van het Voedingscentrum een gouden Schoolkantine Schaal mogen ontvangen voor onze lekkere en gezonde kantine. Om de leerlingen te stimuleren om gezonder te leven past de school, in samenwerking met cateraar Markies, elk jaar het assortiment aan. De gouden Schoolkantine Schaal is een beloning hiervoor en laat zien dat het assortiment voor minimaal tachtig procent uit gezonde producten bestaat.


OLYMPIC MOVES

Geplaatst op 8 april 2019
 
Op donderdag 4 april jl. namen zo'n 150 leerlingen van IVO-Deurne deel aan de regiofinales van Olympic Moves in Venlo.  Er werd gestreden in de sporten veldvoetbal, hockey, volleybal en handbal. Het was een sportieve dag, waarbij onze teams zich goed gepresenteerd hebben. De jongens van het derdejaars voetbalteam plaatsten zich zelfs voor de landelijke finale op 7 juni op Papendal. Op woensdag 10 april a.s. is er weer een ronde met regiofinales. Onze leerlingen gaan dan richting Eindhoven (zaalvoetbal en korfbal) en Nijmegen (veldloop). Heel veel succes allemaal.

Op de foto 3e-jaars IVOD-volleybalteam meisjes.


ANWB STREETWISE

Geplaatst op 1 maart 2019
 

In de week van 11 maart a.s. wordt in leerjaar 1 t/m 3 extra aandacht besteed aan verkeersveiligheid. De ANWB bezoekt onze school dan met een interactief verkeersprogramma. De eerstejaars krijgen een actieve workshop waarbij ze persoonlijke ervaringen als verkeersdeelnemer kunnen vertellen. De Verkeersbus, specifiek voor de tweedejaars, is een spannend verkeerstraject bestaande uit vijf workshops.

Lees verder

GESLAAGD

Geplaatst op 13 februari 2019
 
Alle leerlingen uit leerjaar 4 zijn geslaagd voor de rekentoets. Gemiddeld scoorden ze een 8. 20 leerlingen maakten de rekentoets zelfs op het hoogste niveau (havo). Van harte gefeliciteerd allemaal!

BEROEPENMARKT GOED BEZOCHT

Geplaatst op 18 januari 2019
 
Ruim 1500 leerlingen en ouders hebben donderdag 17 januari jl. de scholen- en beroepenmarkt bezocht op het Hub van Doornecollege. Meer dan 150 voorlichters van o.a. diverse MBO-opleidingen waren aanwezig om te laten zien wat zij te bieden hebben. Leerlingen van leerjaar 2, 3 en 4 van het Alfrink- en het Hub van Doornecollege en hun ouders hebben veel vragen aan voorlichters en opleidingsfunctionarissen kunnen stellen. Kortom, een geslaagde avond.


BEROEPENAVOND

Geplaatst op 14 januari 2019
 
Op donderdagavond 17 januari 2019 vindt op het Hub van Doornecollege de beroepenmarkt plaats. Alle leerlingen van het Alfrinkcollege en het Hub van Doornecollege van leerjaar 2 en 3 worden verwacht. Voor leerlingen van leerjaar 4 is de avond vrijblijvend. Ouders zijn ook van harte welkom. De leerlingen krijgen tijdens deze avond informatie over vervolgstudies en verschillende beroepen. Voorlichters van o.a. verschillende MBO-scholen zijn aanwezig om te laten zien wat zij te bieden hebben na het VMBO. De aanvangstijd voor leerjaar 2 is 18.30 uur en voor leerjaar 3 en 4 om 19.30 uur. Parkeren kan bij: sporthal De Peelhorst (Sint Jozefstraat 70), parkeerterrein SJVV (Vloeieindsedreef 14), of Alfrinkcollege (Burg. Roefslaan 11). Klik hier voor de uitnodiging.

KERSTVAKANTIE!

Geplaatst op 21 december 2018
 

De leerlingen van onze instelling hebben kerstvakantie van maandag 24 december 2018 tot en met vrijdag 4 januari 2019. Voor noodgevallen klik hier. Voor alle andere zaken staan wij u graag na de vakantie te woord. We wensen iedereen een fijne vakantie!


VOORBEREIDING KERSTMARKT

Geplaatst op 7 december 2018
 
Op donderdag 20 december 2018 vindt de traditionele kerstmarkt voor het goede doel plaats op het Alfrinkcollege. De markt duurt van 18.30 uur tot 21.00 uur. De voorbereidingen binnen en buiten de lessen zijn al in volle gang. Tijdens de kerstmarkt verkopen de leerlingen uit leerjaar 1 t/m 4 zelfgemaakte producten en de leerlingen dagen bezoekers uit voor een leuke (kerst) activiteit. Dit jaar is er voor gekozen geld in te zamelen voor ‘ORO Het Rijtven’.

EERSTE EN TWEEDE LESUUR VRIJ

Geplaatst op 5 december 2018
 
Vanwege Sinterklaas zijn onze leerlingen op donderdag 6 december het eerste en tweede lesuur vrij. Vanaf 10.00 uur zijn de scholen weer telefonisch bereikbaar.

Alle berichten weergeven