Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud  |  Webprint Portal       
Cambridge English for Schools
IVO-Deurne - Nieuws

100-100-100 PROJECT

Geplaatst op 17 november 2017
 
Het project 100-100-100 is een initiatief van de Gemeente Deurne en het Alfrinkcollege. Het doel is om mensen bewust te maken van de hoeveelheid afval die ze produceren binnen een gezin. Er wordt bekeken of het mogelijk is 100 huishoudens 100 dagen afvalvrij te kunnen houden. Het project loopt van 1 december 2017 t/m 10 maart 2018. Wij nodigen deelnemers graag uit voor een startbijeenkomst op woensdag 29 november a.s. op het Alfrinkcollege. Lees verder

FRANSE DAG OP PEELLANDCOLLEGE

Geplaatst op 16 november 2017
 

Op donderdag 9 november 2017 was het weer zover: de vierde landelijke editie van de Franse Dag. Overal in de school hingen ballonnen en slingers in de kleuren van de Franse vlag. In de aula klonk Franse muziek (zelfs accordeonmuziek!) en je waande je op het Parijse Place du Tertre, terwijl leerlingen elkaar als ware kunstenaars met Franse vlaggetjes en snorretjes versierden. Nagels werden gelakt in de kleuren van de drapeau tricolore en ook de Franse culinaire versnaperingen mochten niet ontbreken. Om 12.00u hebben we een foto gemaakt met alle leerlingen Frans.

Lees verder

GRONDSTOFFEN-INZAMELPUNT

Geplaatst op 9 november 2017
 

Leerlingen van het Alfrinkcollege ‘Dienstverlening en Producten’ die het keuzevak ‘Milieu, hergebruik en dienstverlening’ hebben gekozen, hebben een praktische opdracht uitgevoerd door het inrichten van 2 grondstoffen-inzamelpunten in de aula. Deze opdracht komt van het lesproject ‘Plastic soup’; één  van de 5 lesprojecten die de leerlingen uit leerjaar 4 krijgen. Het doel van deze opdracht is om leerlingen bewuster te maken van de berg afval die zij dagelijks produceren op school en dat zij de moeite nemen hun afval te scheiden.


HALLOWEENFEEST VOOR LEERJAAR 1

Geplaatst op 31 oktober 2017
 
Vrijdag 27 oktober 2017 hebben de leerlingen van de eerste klas hun eerste schoolfeest gevierd. Het thema was Halloween en veel leerlingen zijn prachtig verkleed naar school gekomen. Tijdens het feest kon iedereen genieten van bloederige cake en heksendrankjes. Leerlingen uit alle klassen hebben op het podium geprobeerd om boze geesten te verdrijven, wat Pleun (1Va) uiteindelijk gelukt is. Het feest werd afgesloten met een geweldige show van Hebbes.

FIETSENKEURING

Geplaatst op 26 oktober 2017
 
Met de donkere maanden voor de deur vinden we het belangrijk dat onze leerlingen veilig en goed verlicht op weg zijn tussen huis en school. Van 6 november t/m 13 november 2017 wordt op onze scholen weer de jaarlijkse fietskeuring gehouden door Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Deurne, in samenwerking met de politie. De VVN afdeling Deurne bestaat dit jaar 50 jaar. Daarom houden we tijdens de fietsencontrole een loterij met mooie prijzen. Iedere leerling mag gratis meedoen. Controleer alvast je fietsverlichting. Ouders help een handje mee. Klik hier voor meer informatie.

KOM NAAR DE INFORMATIEAVOND!

Geplaatst op 11 oktober 2017
 
Op 14, 16, 20 en 22 november 2017 houden we onze algemene informatieavonden. Speciaal voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders. Kom kennismaken en volg een proefles! Meld je alvast aan. Heb je bijzondere interesse in de Vwo-Top klas? Kom dan op 14 december 2017 naar de speciale infoavond. Aanmelden kan via de button Groep 8, rechts op deze pagina. Kom je ook?

COMING-OUT DAY

Geplaatst op 6 oktober 2017
 

Op 11 oktober wappert de regenboogvlag bij de vier deelscholen van IVO-Deurne. Coming-Out Day is een internationale dag om de sociale acceptatie van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders te bevorderen door aandacht te besteden aan het moment dat iemand openlijk voor zijn/haar seksuele voorkeur uitkomt. Tijdens de les wordt er deze dag extra aandacht aan het onderwerp seksuele diversiteit. Met het hijsen van de regenboogvlag wil IVO-Deurne benadrukken dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, zich geaccepteerd en veilig moet kunnen voelen.


ELKE OEGEMA NIEUWE RECTOR IVO-DEURNE

Geplaatst op 3 oktober 2017
 
Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Elke Oegema benoemd tot rector van Instelling Voortgezet Onderwijs Deurne. Op dit moment is zij directeur Management Economie en Recht bij Fontys Hogescholen. Elke Oegema start per 1 januari 2018 in haar nieuwe functie. Zij volgt Monique van Roosmalen op die sinds augustus 2017 rector is van het Sondervick College in Veldhoven.

MEDI@BATTLE

Geplaatst op 3 oktober 2017
 
Op dinsdag 3 oktober 2017 vonden op het Peellandcollege de opnames plaats van het programma Medi@Battle. Tijdens deze interactieve quiz over mediawijsheid namen drie derderjaars Vwo-klassen het tegen elkaar op. Als winnaar van de eerste ronde kwam klas 3vc uit de bus. Voor de beslissende ronde werd deze klas verdeeld in twee enthousiaste teams die de namen “team Peer” en “team Tinus” kozen, een verwijzing naar de conciërges. Team Tinus won uiteindelijk met 3-1. De afleveringen worden in december en januari uitgezonden bij Omroep Brabant.

OPNAMES VOOR MEDI@BATTLE OP PEELLANDCOLLEGE

Geplaatst op 28 september 2017
 

Op 3 oktober 2017 nemen drie Vwo-klassen deel aan een interactieve en educatieve quiz over mediawijsheid. De klassen gaan met elkaar de strijd aan wie het meest wijs omgaat met media. Slim zoeken is daarbij belangrijker dan parate kennis. De afleveringen worden in december en januari uitgezonden bij Omroep Brabant.

Lees verder

Alle berichten weergeven