Magister  |  Webmail  |  Office 365  |  Google G Suite  |  Printportaal       
Cambridge English for Schools
IVO-Deurne - Nieuws

LEERLINGEN STARTEN EIGEN BEDRIJFJES OP ALFRINKCOLLEGE

Geplaatst op 13 september 2018
 
De leerlingen uit leerjaar 3 starten voor het vak Dienstverlening & Producten dit jaar weer een eigen ‘Junior Company’. Op deze manier willen we de ondernemersgeest in onze leerlingen aanwakkeren! Er wordt nu hard gewerkt om tot een samenwerking te komen met een bedrijf in Deurne en omgeving.  Ook wordt er gebrainstormd over leuke en ludieke producten die het bedrijf kan gaan verkopen. Uiteraard met als doel het bedrijf zo succesvol mogelijk te maken en hopelijk met een winst het project af te sluiten!
Lees verder

SAMENWERKING MET FONTYS

Geplaatst op 10 september 2018
 
In het vmbo wordt gewerkt met nieuwe beroepsgerichte profielen. Eén van deze profielen is Produceren, Installeren en Energie (PIE). Voor docenten die binnen het profiel PIE bevoegd willen lesgeven, biedt Fontys Hogescholen een professionaliseringstraject aan. De eerste groep van 22 docenten is gestart. De aftrap vond 30 augustus 2018 plaats op het Hub van Doornecollege. "We hebben als Fontys bewust de samenwerking met een vmbo-school in de omgeving van Eindhoven gezocht. De faciliteiten bij het Hub van Doornecollege liggen dicht bij onze doelgroep en zorgen ervoor dat wij kwaliteitsonderwijs kunnen verzorgen", aldus Gerard Lenssen, directeur bij Fontys. Rector Elke Oegema van het Hub van Doornecollege vult aan: 'Wij zien de samenwerking met Fontys Hogescholen als een meerwaarde. Dit is een eerste initiatief, maar de intentie is om op termijn vaker de samenwerking te zoeken." Klik hier voor het volledige bericht.

CAMBRIDGE ENGELS EXAMENS

Geplaatst op 10 september 2018
 

Eind vorig schooljaar hebben 16 leerlingen in 3 vwo (Peellandcollege) het FCE-examen (First Certificate English) gedaan in Eindhoven. Inmiddels zitten ze in 4 vwo en hebben nu hun certificaat ontvangen. In juni hebben 13 leerlingen van 5 vwo (1 leerling niet op foto) het CAE-examen (Cambridge Advanced English) gedaan. Inmiddels zitten ze in 6 vwo en staan hier op de foto met hun certificaat. Van harte proficiat met dit mooie resultaat!

Lees verder

BAS WINNAAR DEURNE’S GOT TALENT 2018

Geplaatst op 27 augustus 2018
 

Op zondag 26 augustus 2018 vond in het Cultuurcentrum in Deurne de finale van Deurne’s Got Talent plaats. Het evenement werd gepresenteerd door Jochem van Gelder. Bas van de Kerkhof is met zijn jongleeract uitgeroepen tot winnaar van Deurne’s Got Talent 2018. Bas is leerling van het Peellandcollege. Hij zit in 6 Vwo. Van harte gefeliciteerd!


VIER DEELSCHOLEN BEHALEN VIGNET

Geplaatst op 22 augustus 2018
 

Een feestelijke start van het schooljaar! Al onze vier scholen mochten van de Gezonde School het vignet 'Bewegen en Sport' in ontvangst nemen. Een bijzondere prestatie. 
Samen met Yaniek en Sharon uit klas 1 van De Sprong, onthulde wethouder Marnix Schlosser het vignet. Ook was er een speciale beweegworkshop, waar leerlingen en genodigden enthousiast aan deelnamen. Op de scholen kregen de leerlingen en medewerkers fruit uitgereikt.

Lees verder

VEEL SUCCES!

Geplaatst op 20 augustus 2018
 
Het nieuwe schooljaar is van start. Veel leerlingen volgen deze week eerst het introductieprogramma, waarna volgende week voor hen de lessen beginnen. Andere leerlingen mogen direct al “in de boeken”. Iedereen een heel fijn en succesvol schooljaar toegewenst! Een speciaal welkom aan alle nieuwe leerlingen; we hopen dat jullie je snel thuis voelen!
Lees verder

FIJNE ZOMERVAKANTIE!

Geplaatst op 10 juli 2018
 
De leerlingen van onze instelling hebben zomervakantie. Ook onze medewerkers genieten van hun welverdiende rust. Onze deelscholen zijn niet bereikbaar van woensdag 11 juli tot en met dinsdag 14 augustus 2018. Tijdens de zomervakantie is ook Magister voor ouders en leerlingen gesloten. Klik hier voor noodgevallen. Voor alle andere zaken staan wij u na de zomervakantie graag te woord. Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe!

PROFICIAT VOOR WINNAARS HUB VAN DOORNEPRIJZEN 2018 EN TECHNIEKPRIJS

Geplaatst op 9 juli 2018
 

In 2001 is door de familie Van Doorne een fonds opgericht dat het mogelijk maakt om elk jaar een prijs uit te reiken aan leerlingen die –naast goede schoolprestaties- een bijzondere prestatie hebben geleverd; de Hub van Doorneprijs. Deze prijs is op alle vier de deelscholen van IVO-Deurne uitgereikt. Kijk ook bij nieuws op de deelschoolpagina’s voor meer informatie. Ook wordt traditiegetrouw de techniekprijs uitgereikt. De winnaar van deze prijs krijgt een speciale bronzen penning met de beeltenis van Hub van Doorne er op en de naam erin gegraveerd, als blijvend aandenken. Dit jaar ging de techniekprijs naar François Janssen, leerling op het Hub van Doornecollege.

Klik hier voor alle winnaars van de Hub van Doorneprijs 2018!


TROTS OP AL ONZE GESLAAGDEN!

Geplaatst op 2 juli 2018
 
De uitslag van het tweede tijdvak is bekend. We mogen dit jaar weer erg veel geslaagden feliciteren met hun mooie prestatie! 18 Leerlingen op onze deelscholen zijn zelfs cum laude geslaagd. Kijk op de pagina van de deelschool voor het overzicht van alle geslaagden en de percentages.
Van harte proficiat allemaal!

HUB'S SUMMER FESTIVAL ZEER GESLAAGD

Geplaatst op 2 juli 2018
 
Op woensdag 27 juni jl. vond de derde editie van Hub’s Summer Festival voor het goede doel plaats. Dit jaar gaat de opbrengst - het fantastische bedrag van € 7.238,85 - naar drie stichtingen: ‘Sports For Children’, ‘Jibb’, en ‘De Speuldries’. Het was een veelzijdig festival met een fantastische sfeer: de leerlingen verkochten allerlei leuke en lekkere spullen, elke klas rende maar liefst 30 km of ze deden 100 pushups. Daarvoor hadden de leerlingen sponsors gezocht.
Lees verder

Alle berichten weergeven