Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Cambridge English for Schools
IVO-Deurne - Nieuws

GESLAAGD EINDEVENEMENT ALFRINKCOLLEGE

Geplaatst op 22 juni 2017
 
Dinsdag 13 juni 2017 organiseerden derdejaars leerlingen van het Alfrinkcollege het Loopbaanoriëntatie en Begeleiding (LOB)-eindevenement. Hiervoor waren ouders, bedrijven, professionals en collega-scholen uitgenodigd. Leerlingen ontvingen de gasten, voorzagen de gasten van een drankje en een hapje en toonden hun eindproducten. Gasten konden een workshop volgen en eindproducten van de leerlingen bekijken. Leerlingen lieten zien wat ze het afgelopen jaar in het kader van LOB hebben gedaan, wat ze er van opgestoken hebben en wat ze in de toekomst verder willen gaan ontdekken.
Voor degenen die aanwezig waren: bedankt voor uw komst en bijdrage!
Voor degenen die afwezig waren: zorg dat u er volgend jaar bij bent!

AANPASSING LESSEN IVM HITTE

Geplaatst op 19 juni 2017
 

Vanwege de verwachte hoge temperaturen op dinsdag 20, woensdag 21 en donderdag 22 juni a.s. wordt op deze dagen een verkort lesrooster ingevoerd (40 minuten). Dit geldt voor alle leerlingen op het Hub van Doornecollege, Alfrinkcollege en Peellandcollege.

De leerlingen op De Sprong gaan dinsdag 20 juni op schoolreisje. Op woensdag 21 juni en donderdag 22 juni eindigt de lesdag voor hen om 14.15 uur.

Lees verder

SVENFAIR

Geplaatst op 19 juni 2017
 
26 juni 2017 is er op het Peellandcollege een goederen- en dienstenveiling: de ‘Svenfair’. Sven zit op 3 havo en hij is ziek. Doktoren hebben laten weten dat ze niets meer voor Sven kunnen doen. Daarom willen we graag iets bijzonders voor hem mogelijk maken. Om dat te bereiken hebben we geld nodig. We zijn druk doende om veilingitems in de vorm van goederen en diensten in te zamelen. Wilt u doneren: het rekeningnummer is NL88 RABO 0320 2759 81 OMO inz. inzamelingsactie IVO- Deurne. U komt toch ook naar de veiling? Inloop is vanaf 15.30 uur. De veiling start om 18.30 en duurt tot 20.00 uur. 

GESLAAGD!

Geplaatst op 15 juni 2017
 
De vlag mag uit! Na een spannende tijd dan nu eindelijk de uitslag. Volop blijdschap bij onze eindexamenkandidaten nu ze het verlossende bericht mochten ontvangen. Van harte proficiat allemaal! We zijn trots op jullie! Kijk op de pagina van de deelschool voor een overzicht van de geslaagden. En voor diegenen die nog een herexamen voor de boeg hebben: alle succes!

KAMPIOENEN OLYMPIC MOVES

Geplaatst op 13 juni 2017
 

Vrijdag 9 juni 2017 is de grootste jaarlijkse schoolsportcompetitie van Nederland, Olympic Moves, afgesloten met The School Final in en rondom het Olympisch Stadion in Amsterdam. Er is door teams vanuit IVO-Deurne gebadmintond, hardgelopen, gekorfbald en gejumpt. De overweldigende resultaten waren: Nederlands kampioen mixed dubbel badminton, Nederlands kampioen veldloop en een 2e plaats bij het groepsspringen minitrampoline niveau 2.

Lees verder

OLYMPIC MOVES, THE SCHOOL FINAL

Geplaatst op 9 juni 2017
 
Op vrijdag 9 juni 2017 wordt de grootste jaarlijkse schoolsportcompetitie van Nederland, Olympic Moves, afgesloten met The School Final in en rondom het Olympisch Stadion. Vroeg in de ochtend vertrok een bus met sportieve leerlingen van onze deelscholen richting Amsterdam om deel te nemen aan de onderdelen badminton, veldloop, korfbal en jumpen. Een bijzondere rol is weggelegd voor jongleergroep Hebbes. Zij leveren met (vuur)jongleurs, steltendansers en een bewegingskunstenaar op een hoge éénwieler een bijdrage aan de spectaculaire openingsshow.

INFORMATIEAVOND LWOO/PRAKTIJKONDERWIJS

Geplaatst op 8 juni 2017
 

Op maandag 12 juni 2017 houden we onze speciale infoavond over leerwegondersteuning (lwoo) en indicatie praktijkonderwijs. Deze informatieavond is bedoeld voor ouders van leerlingen in groep 7 waarvan het kind na groep 8, op het voortgezet onderwijs, mogelijk in aanmerking komt voor lwoo of praktijkonderwijs. De infoavond begint om 19.00 uur in de aula van het Hub van Doornecollege (Vloeieindsedreef 1 in Deurne). Uitnodigingen worden via de basisschool uitgereikt.


WETHOUDER IN GESPREK MET LEERLINGEN

Geplaatst op 2 juni 2017
 
20 leerlingen van De Sprong, Hub van Doornecollege, Alfrinkcollege, Peellandcollege en Willibrordgymnasium gingen 31 mei 2017 in gesprek met wethouder Marnix Schlösser en jongerenmedewerker LEF-groep Ramon Everhard onder het genot van een heerlijke lunch (gemaakt door leerlingen van De Sprong). Er werd o.a. gesproken over feesten voor jongeren tussen de 13 en 17 jaar en over enkele gevaarlijke verkeerspunten in Deurne. Wethouder Schlösser neemt de adviezen van de jongeren mee terug naar het Gemeentehuis, hij beloofde dat hij volgend schooljaar weer met onze leerlingen in gesprek wil gaan. “Jullie weten echt wat er speelt onder jongeren”, aldus de wethouder.

TWEE KEER GALABAL

Geplaatst op 30 mei 2017
 
De vierdejaars leerlingen van het Hub van Doornecollege en het Alfrinkcollege sluiten hun schoolcarrière traditioneel af met een groots gala. De aankomst van de leerlingen is ieder jaar een heel spektakel. Leerlingen laten zich in de mooiste voertuigen naar het gala vervoeren. Op woensdagavond 31 mei 2017 vindt in The Ocean het galabal plaats voor de vierdejaars leerlingen van het Hub van Doornecollege. Het begint om 20.00 uur. Op donderdagavond 8 juni 2017 vindt bij Zalen Van Bussel het galabal plaats voor de vierdejaars leerlingen van het Alfrinkcollege. Het begint om 19.30 uur.

KENNISMAKINGSMIDDAG NIEUWE BRUGKLASSERS

Geplaatst op 30 mei 2017
 

Woensdagmiddag 7 juni a.s. nodigen we alle aankomende brugklassers uit op hun nieuwe school. Deze middag start de kennismaking om 14.00 uur. Elke deelschool heeft een eigen programma. Er is o.a. uitleg over de start van het schooljaar. De middag eindigt om 16.00 uur. Voor meer informatie: kijk op deze website onder de deelschool – Actueel – Brieven en formulieren.


Van harte welkom allemaal en veel succes!


Alle berichten weergeven