Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Keuzegids
Keuzegids Topschool VWO
Klik hier voor de schoolregels
Hub van Doornecollege - Nieuws

SCOOREN MET TECHNIEK

Geplaatst op 2 maart 2015
 

Tijdens de beroepenmarkt op het Hub van Doornecollege gaven scholen, bedrijven en instellingen voorlichting over vervolgopleidingen . De convenantgroep Metaal / Automotive was ook aanwezig om leerlingen te motiveren voor de techniek. Ze organiseerde o.a. een wedstrijd om met de jeugd, die voor techniek wil kiezen, in gesprek  te komen. Deelnemers moesten een montageopdracht doen en wie het snelste was, kon een prijs winnen.
De winnares bij de meisjes werd  Yasmina Dogan van het Hub van Doornecollege. Bij de jongens  was Rik Kuunders van het Alfrinckcollege de beste. Namens de convenantgroep Metaal / Automotive reikte Yvonne van Lier-Munsters van  Autoschade Munsters de prijzen uit.


GOEDE SCORES BEHAALD!

Geplaatst op 25 februari 2015
 

De resultaten van de Keuzegids Middelbare Scholen zijn onlangs gepubliceerd. De gids biedt ouders en leerlingen vlotte en nuttige uitleg. Op de site www.kiesjeschool.nl staan vergelijkende gegevens over meer dan 2600 scholen. Samen bieden ze een goede basis voor een goed voorbereide schoolkeuze. Op het Hub van Doornecollege heeft de richting Vmbo-basis een mooie vierde plaats behaald in deze ranking. Vmbo-kader heeft zelfs een gedeelde vierde plaats behaald. Bijzonder aan het onderzoek is dat er behalve de gegevens van de Onderwijsinspectie over examencijfers en slagingspercentrages ook gekeken is naar gegevens over de bedrijfsvoering en een goede sfeer op school.


KIJKDAG: GEZELLIG EN DRUK!

Geplaatst op 4 februari 2015
 
De kijkdag op zondag 1 februari 2015 is op het Hub van Doornecollege goed verlopen. Er waren veel leerlingen uit groep 8 met hun ouders. Voor de toekomstige leerlingen was het goed rondkijken en hier en daar zelfs al actief aan de slag. Het was ook fijn om te zien dat er al veel leerlingen uit groep 7 een kijkje kwamen nemen. Klik hier voor een sfeerimpressie.

KOM NAAR DE KIJKDAG!

Geplaatst op 28 januari 2015
 

Op zondag 1 februari 2015 staan onze deuren open voor alle leerlingen van groep 8 en hun ouders. Kom kijken, kom sfeer proeven! Maak kennis met alle deelscholen van IVO-Deurne. Je kunt binnenlopen tussen:

Je kunt tijdens de kijkdag binnenlopen tussen:
11.00 – 14.00 uur   bij het Hub van Doornecollege (Vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg)
12.00 – 14.00 uur   bij De Sprong (integratieklas, schakelklas Vmbo basis/praktijkonderwijs, praktijkonderwijs)
12.00 – 15.00 uur   bij het Peellandcollege (Vwo-Top klas, Gymnasium, Atheneum, Havo)
13.00 – 16.00 uur   bij het Alfrinkcollege (schakelklas Havo/Mavo, Mavo, Mavo-kansklas).

Je bent van harte welkom!


LES IN GRAFFITI

Geplaatst op 23 januari 2015
 

Op donderdag 15 januari 2015 hebben de leerlingen van klas 3 basisberoepsgerichte leerweg handel & verkoop en klas 3 kaderberoepsgerichte leerweg handel & administratie een gastles gekregen van een echte graffitikunstenaar. De leerlingen gingen aan de slag met een echte opdracht voor een klant. In de beroepsgerichte lessen van de leerlingen zit o.a. het onderdeel vormgeving. De leerlingen zijn aan de slag gegaan met het maken van nieuwe ontwerpen voor de oude prullenbakken. Natuurlijk zijn deze ontwerpen ook uitgevoerd. Vol overgave werden de prullenbakken onderhanden genomen. Met bijzondere resultaten tot gevolg! Daarna was de officiële oplevering van het eindproduct, aan mevrouw Rademakers, kerngroepleider van de school. De resultaten van deze gastles zijn nu dagelijks te zien in de plaza van het Hub van Doornecollege.


BEROEPENMARKT VMBO

Geplaatst op 20 januari 2015
 

Op donderdagavond 22 januari 2015 vindt op het Hub van Doornecollege de beroepenmarkt plaats. Alle leerlingen van het Alfrinkcollege en het Hub van Doornecollege van leerjaar 2, 3 en 4 worden verwacht. De leerlingen krijgen tijdens deze avond informatie over vervolgstudies en verschillende beroepen. De aanvangstijd voor leerjaar 2 is 18.30 uur en voor leerjaar 3 en 4 om 19.15 uur. De markt sluit om 20.30 uur.


OUD-LEERLING IN COMMERCIAL

Geplaatst op 8 januari 2015
 

Tot eind januari 2015 is Miel Spreeuwenberg te zien in de commercial van de Rabobank. Hierin is te zien dat Miel samen met Tom een robottoepassing heeft ontwikkeld. Miel ontdekte zijn talent voor techniek op het Hub van Doornecollege. We zijn trots op Miel dat hij dit heeft bereikt. Op de foto Miel (rechts) en Tom

Klik hier voor de commercial.


KERSTVAKANTIE!

Geplaatst op 19 december 2014
 

De leerlingen van onze instelling hebben kerstvakantie van maandag 22 december 2014 tot en met vrijdag 2 januari 2015.
Voor noodgevallen kunt u ons tijdens de kerstvakantie bereiken via mailadres rom@ivo-deurne.nl. Voor alle andere zaken staan wij u graag na de vakantie te woord. We wensen iedereen een fijne vakantie!


INFOAVONDEN GROEP 8 DRUK BEZOCHT

Geplaatst op 28 november 2014
 

Op 18, 20, 24 en 26 november 2014 vonden onze informatieavonden plaats voor alle leerlingen uit groep 8 van de basisscholen en hun ouders. Na de gezamenlijke ontvangst op het Alfrinkcollege, was er voor onze gasten algemene uitleg en een film over IVO-Deurne. Na de pauze konden de groep 8-ers op het Hub van Doornecollege aan de slag tijdens de proefles. Er werd druk getimmerd en geknutseld. Dat de les goed in de smaak viel, was wel te merken. Vol trots kwamen de leerlingen hun zelfgemaakte tol demonsteren. De ouders kregen uitgebreide uitleg over het onderwijs op het Hub van Doornecollege; de Vmbo basisberoepsgerichte leerweg en de kaderberoepsgerichte leerweg. Kijk voor meer informatie en de film over het Hub van Doornecollege op de button ‘Groep 8’ rechts op deze pagina.


PROJECT BUITENBANK

Geplaatst op 19 november 2014
 

In oktober 2014 zijn de vierdeklassers van de sector Bouwbreed gestart met de realisatie van buitenbanken ter verfraaiing van het buitenterrein.
Het hele proces is door de leerlingen zelf uitgevoerd, met deze prachtige bank als resultaat. Deze bank is mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de ouderraad.


Alle berichten weergeven