Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Keuzegids
Keuzegids Topschool VWO
Klik hier voor de schoolregels
Hub van Doornecollege - Nieuws

OLYMPIC MOVES

Geplaatst op 20 mei 2015
 
Dinsdag 21 april 2015 is door 3 teams van IVO-Deurne deelgenomen aan het scholenvoetbaltoernooi van Olympic Moves. Olympic Moves is een jaarlijks terugkerende landelijke competitie tussen scholen. Als bekend is wanneer het toernooi is, wordt er door leerlingen massaal ingeschreven. Vanuit het Hub van Doornecollege nemen twee teams deel. Team leerjaar 1 HC wist één wedstrijd te winnen, maar verloor de andere wedstrijden en mocht helaas niet door. Het team HC leerjaar 3 is 1e geworden in de poule, maar verloor de halve finale. ..Lees verder

PROJECT GEZICHTSBEDROG

Geplaatst op 20 mei 2015
 

Binnenkort is het weer zover! De leerlingen van leerjaar 1 gaan dan in groepsverband met hun eigen mobieltje foto's maken met als thema gezichtsbedrog. Deze opdracht wordt elk jaar uitgevoerd in het kader van NaSk-Techniek wat onderdeel is van het vak Mens en Natuur. De onderlinge competitie is hoog, immers de beste inzending wordt beloond met een eervolle vermelding op de website! Allemaal veel succes!


THEMA-AVOND OUDERRAAD: 14 APRIL 2015

Geplaatst op 30 maart 2015
 

De gezamenlijke ouderraden van de deelscholen van IVO-Deurne houden op dinsdag 14 april 2015 de jaarlijkse thema-avond, in samenwerking met het Centrum Jeugd en Gezin. Het thema van deze avond is “Help, mijn puber is verliefd!”. Er wordt ingegaan op voorlichting geven en met je puber praten over seks en alles wat daar bij komt kijken. Mevrouw Ans van der Laat, voorlichter bij GGD ZO-Brabant en Helder Theater nemen u mee in de belevingswereld van pubers. Het belooft een interactieve, afwisselende, maar zeker ook humoristische avond te worden. Aanvang 20.00 uur in het Cultuurcentrum Martien van Doorne in Deurne. Klik hier om aan te melden en voor meer informatie.


REGIOFINALE JUNIOR VAKKANJERS: 3E PLAATS!

Geplaatst op 20 maart 2015
 

Op 19 maart 2015 vonden in Veldhoven de regiofinales van de Junior Vakkanjers plaats. Ons team “Nie Nau Mar Rauw”  heeft zijn uiterste best gedaan om tegen de 7 teams te strijden. Ze zijn als 3e geëindigd. Een mooi resultaat en een hele ervaring rijker!

Lees verder

OPKNAPBEURT DE SPEULDRIES

Geplaatst op 18 maart 2015
 

Vierdejaars leerlingen van de afdeling bouw zijn op dit moment samen met vrijwilligers van De Speuldries bezig met het vernieuwen van de speelheuvel bij de glijbaan in speeltuin De Speuldries. De leerlingen metselen er een muurtje. Er is haast bij want de verbouwing moet klaar zijn voor het Paasweekend.


JUNIOR VAKKANJERS

Geplaatst op 10 maart 2015
 

Op 3 maart 2015 streden twee teams van het Hub van Doornecollege om een plek in de regionale wedstrijd van de Junior Vakkanjer Wedstrijden 2015. Het team ‘Nie Nauw Mar Rauw’ en het team ‘Calisto’ deden mee met deze regionale wedstrijd. De opdracht was het ontwerpen en bouwen van een festivalbike. Een vakkundige jury beoordeelde de festivalbike en de presentatie van elk team. Als winnaar kwam het team ‘Nie Nauw Mar Rauw’ uit de bus. De leerlingen waren zeer blij met het behaalde resulaat. Op 19 maart 2015 gaan de Junior Vakkanjers naar Veldhoven voor de regiofinales. De winnaars van de regiofinales plaatsen zich voor de nationale finale. Die is op donderdag 9 april 2015 in Gorinchem. Op de foto: Het winnende team ‘Nie Nauw Mar Rauw’ van links naar rechts: Jordy Koeling, Koen Rops, Cas Rijkers, Ischa van de Vossenberg, Nick van den Einden

Lees verder

SCOREN MET TECHNIEK

Geplaatst op 2 maart 2015
 

Tijdens de beroepenmarkt op het Hub van Doornecollege gaven scholen, bedrijven en instellingen voorlichting over vervolgopleidingen . De convenantgroep Metaal / Automotive was ook aanwezig om leerlingen te motiveren voor de techniek. Ze organiseerde o.a. een wedstrijd om met de jeugd, die voor techniek wil kiezen, in gesprek  te komen. Deelnemers moesten een montageopdracht doen en wie het snelste was, kon een prijs winnen.
De winnares bij de meisjes werd  Yasmina Dogan van het Hub van Doornecollege. Bij de jongens  was Rik Kuunders van het Alfrinckcollege de beste. Namens de convenantgroep Metaal / Automotive reikte Yvonne van Lier-Munsters van  Autoschade Munsters de prijzen uit.


GOEDE SCORES BEHAALD!

Geplaatst op 25 februari 2015
 

De resultaten van de Keuzegids Middelbare Scholen zijn onlangs gepubliceerd. De gids biedt ouders en leerlingen vlotte en nuttige uitleg. Op de site www.kiesjeschool.nl staan vergelijkende gegevens over meer dan 2600 scholen. Samen bieden ze een goede basis voor een goed voorbereide schoolkeuze. Op het Hub van Doornecollege heeft de richting Vmbo-basis een mooie vierde plaats behaald in deze ranking. Vmbo-kader heeft zelfs een gedeelde vierde plaats behaald. Bijzonder aan het onderzoek is dat er behalve de gegevens van de Onderwijsinspectie over examencijfers en slagingspercentrages ook gekeken is naar gegevens over de bedrijfsvoering en een goede sfeer op school.


KIJKDAG: GEZELLIG EN DRUK!

Geplaatst op 4 februari 2015
 
De kijkdag op zondag 1 februari 2015 is op het Hub van Doornecollege goed verlopen. Er waren veel leerlingen uit groep 8 met hun ouders. Voor de toekomstige leerlingen was het goed rondkijken en hier en daar zelfs al actief aan de slag. Het was ook fijn om te zien dat er al veel leerlingen uit groep 7 een kijkje kwamen nemen. Klik hier voor een sfeerimpressie.

KOM NAAR DE KIJKDAG!

Geplaatst op 28 januari 2015
 

Op zondag 1 februari 2015 staan onze deuren open voor alle leerlingen van groep 8 en hun ouders. Kom kijken, kom sfeer proeven! Maak kennis met alle deelscholen van IVO-Deurne. Je kunt binnenlopen tussen:

Je kunt tijdens de kijkdag binnenlopen tussen:
11.00 – 14.00 uur   bij het Hub van Doornecollege (Vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg)
12.00 – 14.00 uur   bij De Sprong (integratieklas, schakelklas Vmbo basis/praktijkonderwijs, praktijkonderwijs)
12.00 – 15.00 uur   bij het Peellandcollege (Vwo-Top klas, Gymnasium, Atheneum, Havo)
13.00 – 16.00 uur   bij het Alfrinkcollege (schakelklas Havo/Mavo, Mavo, Mavo-kansklas).

Je bent van harte welkom!


Alle berichten weergeven