Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Keuzegids
Keuzegids Topschool VWO
Klik hier voor de schoolregels
Hub van Doornecollege - Nieuws

GOEDE SCORES BIJ EINDEXAMEN!

Geplaatst op 30 juni 2015
 
De vlag mag uit!  Bij de basisberoepsgerichte leerweg is bijna 99% geslaagd. Bij de kaderberoepsgerichte leerweg is zelfs iedereen geslaagd (100%). Van harte proficiat allemaal! Klik hier voor een impressie van de feestelijke gebeurtenis. En klik hier voor de namen van alle geslaagden.

HUB VAN DOORNEPRIJS 2015 UITGEREIKT!

Geplaatst op 30 juni 2015
 

Op dinsdag 23 juni en woensdag 24 juni 2015 mochten alle geslaagden op het Hub van Doornecollege hun diploma in ontvangst nemen. Tijdens de feestelijke avond zijn ook traditiegetouw de genomineerden voor de Hub van Doorneprijs in het zonnetje gezet.

Allemaal van harte proficiat!!

Klik hier om verder te lezen en voor de foto’s van de genomineerden van de Hub van Doorneprijs en Techniekprijs 2015

Klik hier voor de foto’s van de diploma-uitreiking op 23 juni 2015
Klik hier voor de foto’s van de diploma-uitreiking op 24 juni 2015

Lees verder

DIENSTENVEILING EN MARKT VOOR GOED DOEL

Geplaatst op 26 juni 2015
 
Op dinsdag 30 juni 2015 wordt er op het Hub van Doornecollege een Goede Doelenmarkt gehouden van 19.00-21.00 uur. De laatste weken hebben leerlingen uit alle leerjaren tijdens de lessen volop gewerkt aan de te verkopen spullen en diensten die geveild gaan worden. De eerste klassers o.a. hebben zelf jam en appelmoes gemaakt, die verkocht gaat worden. Ook is er o.a. een houten tuinbank gemaakt, die tijdens de veiling bij opbod wordt verkocht. Er worden bovendien allerlei soorten diensten bij de veiling aangeboden. De opbrengst van de markt en dienstenveiling komt ten goede aan de stichting EduShare.
Ouders en andere belangstellenden zijn deze avond van harte uitgenodigd!Lees verder

PROJECT “MAAK ’T VAN METAAL”

Geplaatst op 23 juni 2015
 
Op 4 juni 2015 mochten leerlingen uit groep 7 van basisschool Zeilberg deelnemen aan het project “Maak ’t van metaal”. Een vijftal regionale bedrijven (MCM, HVL Metaalbewerking, Munsters, Van Hoof Groep en Knapen trailers) is een paar jaar geleden gestart met dit project met de bedoeling leerlingen al op de basisschool nieuwsgierig te maken naar techniek. ’s Ochtends was er een excursie naar de bedrijven en ’s middags mochten de leerlingen een bezoek brengen aan onze school. Lees hier het verslag van Jonne van der Elsen, leerling groep 7 basisschool Zeilberg.
Lees verder

GEZICHTSBEDROG

Geplaatst op 23 juni 2015
 

De afgelopen weken hebben de leerlingen van leerjaar 1 hun uiterste best gedaan om de meest originele foto te maken voor het vak Mens & Natuur, met als thema "Gezichtsbedrog". Het was een moeilijke taak om uit de ruim honderd geselecteerde foto's de tien origineelste foto's uit te kiezen, maar het is uiteindelijk gelukt! Met trots willen we graag deze tien foto's, die als winnaar zijn uitgeroepen, aan het grote publiek tonen.

Lees verder

KENNISMAKINGSMIDDAG NIEUWE BRUGKLASSERS

Geplaatst op 10 juni 2015
 
Woensdagmiddag 17 juni a.s. nodigen we alle aankomende brugklassers uit op hun nieuwe school. Deze middag start de kennismaking om 14.00 uur. Elke deelschool heeft een eigen programma. Er is o.a. uitleg over de start van het schooljaar. De middag eindigt om 16.00 uur. Voor meer informatie: kijk op deze website onder de deelschool – Actueel – Brieven en formulieren.
Van harte welkom allemaal en veel succes!!

ONDERNEMERSPRIJS 2015 HUB VAN DOORNECOLLEGE

Geplaatst op 10 juni 2015
 

Maandag 18 mei 2015 hebben de leerlingen van klas 3 groen hun voortuinenproject afgesloten, samen met familieleden, de bewoners van de opgeknapte tuinen, de wijkbeheerder en de docenten.
Dit project heeft sinds enkele jaren een vaste plek in het onderwijsprogramma van onze leerlingen ‘groen’.
De leerlingen zijn tijdens dit project tuinarchitect en hovenier. Ze krijgen ook een budget waar ze verantwoordelijk voor zijn. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de wijkbeheerder van Stichting LEV en dit jaar heeft ook Bergopwaarts letterlijk een duit in het zakje gedaan.
De prijs die leerlingen kunnen winnen wordt de ondernemersprijs genoemd. Deze naam refereert aan de manier waarop en hoe leerlingen het beste hun budget besteden. De ondernemersprijs is dit jaar uitgereikt aan 2 leerlingen die met hun beschikbare budget erg goed inkopen hebben gedaan, hun relaties goed inschakelden en goed onderhandelden met de verkopers. Ze kregen zelf gratis planten in ruil voor reclame tijdens de feestelijke afsluiting. En ook die belofte maakten ze keurig waar. Op de foto de 2 prijswinnaars van deze ondernemersprijs tijdens het werk in uitvoering in de voortuin van hun klant, trots op het eindresultaat.


GALABAL HUB VAN DOORNECOLLEGE

Geplaatst op 1 juni 2015
 

Op woensdag 27 mei 2015 vond ons traditionele Galabal plaats bij de Ocean. Dit jaar voor het eerst op de markt in het centrum van Deurne. Onder veel belangstelling trok de bijna 2 uur durende stoet van verschillende voertuigen over de markt voorbij. Dat varieerde van oldtimers, supermoderne bolides, vrachtwagens, motoren, tractoren, limousines, karnavalswagens ect. De prijs voor het origineelste voertuig ging dit jaar naar 2 voertuigen: Beau van Rijt (Deurne) in een lesauto en naar Jamy van den Berk/Kelsey Crommentuijn (Deurne) met de ‘motorgang’. De prijs voor de mooist geklede vrouwelijke leerling was voor Kyara Mertens uit Ommel. Serish Hathie uit Deurne werd uitgeroepen tot best geklede mannelijke deelnemer.

Klik hier voor de foto’s van de intocht, klik hier voor het feest en klik hier voor de portretfoto’s.


OLYMPIC MOVES

Geplaatst op 20 mei 2015
 
Dinsdag 21 april 2015 is door 3 teams van IVO-Deurne deelgenomen aan het scholenvoetbaltoernooi van Olympic Moves. Olympic Moves is een jaarlijks terugkerende landelijke competitie tussen scholen. Als bekend is wanneer het toernooi is, wordt er door leerlingen massaal ingeschreven. Vanuit het Hub van Doornecollege nemen twee teams deel. Team leerjaar 1 HC wist één wedstrijd te winnen, maar verloor de andere wedstrijden en mocht helaas niet door. Het team HC leerjaar 3 is 1e geworden in de poule, maar verloor de halve finale. ..Lees verder

PROJECT GEZICHTSBEDROG

Geplaatst op 20 mei 2015
 

Binnenkort is het weer zover! De leerlingen van leerjaar 1 gaan dan in groepsverband met hun eigen mobieltje foto's maken met als thema gezichtsbedrog. Deze opdracht wordt elk jaar uitgevoerd in het kader van NaSk-Techniek wat onderdeel is van het vak Mens en Natuur. De onderlinge competitie is hoog, immers de beste inzending wordt beloond met een eervolle vermelding op de website! Allemaal veel succes!


Alle berichten weergeven