Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Keuzegids
Keuzegids Topschool VWO
Klik hier voor de schoolregels
Hub van Doornecollege - Nieuws

START NATUUR & ONDERNEMEN OP HUB VAN DOORNECOLLEGE

Geplaatst op 25 mei 2016
 
De leerlingen van klas 2 hebben voor de meivakantie hun definitieve keuze gemaakt voor het komende schooljaar (klas 3). Elke donderdag volgen ze nu de lessen loopbaanoriëntatie en –begeleiding (LOB) van het gekozen profiel. Zo ook de leerlingen die gekozen hebben voor “Natuur & Ondernemen” (N&O). De leerlingen N&O ontdekken en benutten hun talenten en kwaliteiten en bouwen deze waar mogelijk uit. N&O is een combinatie van het groene profiel en het profiel economie en ondernemen. Leerlingen kunnen met dit profiel uitstromen naar nagenoeg alle groene en economische vervolgopleidingen op het MBO!
Lees verder

OORLOG EN VREDE

Geplaatst op 20 april 2016
 
De week van 4 t/m 8 april 2016 stond voor de leerlingen van leerjaar 2 van het Hub van Doornecollege in het teken van het thema: “Oorlog en Vrede”. Een excursie naar kamp Vught, gastlessen verzorgd door een veteraan, een stormbaan in de sporthal waren slechts enkele voorbeelden van de activiteiten die werden verzorgd voor de leerlingen. Het was een indrukwekkende en leerzame week.

TOCH DOOR

Geplaatst op 30 maart 2016
 
De uitvinding van Daan en Jason (zie artikel hieronder) ‘Bluetooth slot’ leek niet door te mogen naar de volgende ronde maar middels een ‘wild card’ zijn de twee toch door naar de landelijke finale van de grote uitvindersprijs! Niet alleen de eerste drie plaatsen in de regiofinales gingen dus door. Er was ook een plaatsje gereserveerd voor het beste idee buiten de top drie van de regiofinales. Dat bleek het ‘Bluetooth slot’ te zijn! Op 7 april 2016 zal de grote landelijke finale in Eindhoven plaatsvinden. Veel succes Daan en Jason.

UITVINDWEDSTRIJD

Geplaatst op 18 maart 2016
 
Dit schooljaar hebben alle tweedejaars een uitvinding mogen bedenken voor de uitvindwedstrijd van “Jonge Makers”. Jason Richardson en Daan van der Steijn klas 2D zijn de winnaars geworden. Zij mochten in februari 2016 naar de maakdag en in maart 2016 was de presentatiedag. Jason en Daan: “Wij hebben een paar maanden geleden met een uitvindwedstrijd mee gedaan. We hadden als idee een “Bluetooth-slot” bedacht, met succes want we waren winnaars van de school. In februari gingen we naar een “maakdag” in Tilburg een prototype maken van ons idee. Lees verder

PROJECT ‘MAAK ’T IN DE TECHNIEK!’

Geplaatst op 17 maart 2016
 
“Op dinsdag 8 maart 2016 zijn wij uitgenodigd om deel te nemen aan een techniekdag te Deurne. En dat werd een topdag! 's Morgens hebben we diverse bedrijven bezocht waar we een erg interessante rondleiding kregen. We maakten kennis met diverse bedrijven die producten in de metaal maken. Bij elk bedrijf kregen we een onderdeel mee en tot onze grote vreugde mochten we 's middags maar liefst vijf vrachtwagens in elkaar sleutelen met behulp van de docent techniek op het Hub van Doornecollege.Lees verder

GASTLES JUDO

Geplaatst op 24 februari 2016
 
Ruben Kruidbos vierdejaars leerling van het Hub van Doornecollege heeft op 5 februari 2016 gastlessen judo gegeven op De Sprong en op 15 en 16 februari 2016 op het Hub van Doornecollege. Ruben Kruidbos: “De lessen die ik heb gegeven op de Sprong en op het Hub van Doornecollege waren erg leerzaam. Ik heb via de JBN (Judo Bond Nederland) een judokar weten te regelen waar judomatten en -pakken in zitten. Dit om de lessen die ik heb gegeven optimaal uit te kunnen voeren. Ik heb de lessen gegeven om alvast te oefenen voor een test die ik over een paar weken voor mijn vervolgopleiding moet doen. Lees verder

KIJKDAG: GEZELLIG EN DRUK!

Geplaatst op 2 februari 2016
 
De kijkdag op zondag 31 januari 2016 is op het Hub van Doornecollege goed verlopen. Er waren veel leerlingen uit groep 8 met hun ouders. Voor de toekomstige leerlingen was het goed rondkijken en hier en daar zelfs al actief aan de slag. Het was ook fijn om te zien dat er al veel leerlingen uit groep 7 een kijkje kwamen nemen. Klik hier voor een sfeerimpressie.

BEROEPENMARKT

Geplaatst op 2 februari 2016
 
Op donderdagavond 4 februari 2016 vindt op het Hub van Doornecollege de beroepenmarkt plaats. Alle leerlingen van het Alfrinkcollege en het Hub van Doornecollege van leerjaar 2, 3 en 4 worden verwacht. De leerlingen krijgen tijdens deze avond informatie over vervolgstudies en verschillende beroepen. De aanvangstijd voor leerjaar 2 is 18.30 uur en voor leerjaar 3 en 4 om 19.15 uur. De markt sluit om 20.30 uur

KOM NAAR DE KIJKDAG!

Geplaatst op 26 januari 2016
 

Op zondag 31 januari 2016 staan onze deuren open voor alle leerlingen van groep 8 en hun ouders. Kom kijken, kom sfeer proeven! Maak kennis met alle deelscholen van IVO-Deurne.
Je kunt tijdens de kijkdag binnenlopen tussen:
11.00 – 14.00 uur     bij het Peellandcollege (Vwo-Top klas, Gymnasium, Atheneum, Havo)
12.00 – 15.00 uur     bij het Alfrinkcollege (schakelklas Mavo/Havo, Mavo, Mavo-kansklas)
13.00 – 15.00 uur     bij De Sprong (integratieklas, schakelklas Vmbo-basis/praktijkonderwijs, praktijkonderwijs)
13.00 – 16.00 uur     bij het Hub van Doornecollege (Vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg)

Je bent van harte welkom!


OLYMPIC MOVES

Geplaatst op 20 januari 2016
 
Na goede resultaten van vorig jaar zullen we als instelling ook dit jaar weer deelnemen aan Olympic Moves, de grootste scholencompetitie van Nederland. Eerst zullen er regiofinales plaatsvinden. Elke winnaar van de regiofinale mag naar Amsterdam (Olympisch Stadion) om deel te nemen aan de Nederlandse kampioenschappen. Het Peellandcollege is vertegenwoordigd op de volgende toernooien: hockeytoernooi meisjes klas 1 & 2, voetbaltoernooi klas 1, handbaltoernooi klas 3 en hoger. Het Hub van Doornecollege: voetbaltoernooi klas 1 en klas 3. Over de gehele instelling worden ook teams gevormd welke zullen deelnemen aan verschillende sporten. De leerlingen van het volleybalproject zullen de instelling vertegenwoordigen op het volleybaltoernooi klas 2. Er is een schoolteam voetbal leerjaar 3 en hoger en de peellandjumpers zullen met verschillende teams deelnemen aan het onderdeel trampolinespringen.

Alle berichten weergeven