Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Klik hier voor de schoolregels
loopbaandossier
Hub van Doornecollege - Nieuws

‘MAAK ’T IN DE TECHNIEK!’

Geplaatst op 17 maart 2017
 

Op dinsdag 7 maart 2017 kreeg het Hub van Doornecollege bezoek van  leerlingen van basisschool De Klimboom uit De Rips. In het kader van het project ‘maak het in de techniek!’ bezochten de leerlingen eerst een aantal technische bedrijven, waar ze een interessante rondleiding kregen. Na een lunch op het Hub van Doornecollege mochten de leerlingen, met hulp van een docent techniek, in groepjes hun eigen vrachtwagen in elkaar zetten. Het project ‘maak het in de techniek!’ is bedoeld om het werken in de techniek meer bekendheid te geven bij kinderen. 

Lees verder

SCHOLIERENVERKIEZINGEN HUB VAN DOORNECOLLEGE

Geplaatst op 14 maart 2017
 

Op deelschool Hub van Doornecollege zijn 13 maart 2017 de scholierenverkiezingen gehouden. Klik hier voor de uitslag.


WERKKLEDING ZELF ONTWERPEN

Geplaatst op 20 februari 2017
 
De leerlingen van de 3e klassen Natuur en Ondernemen mochten zelf hun werkkleding ontwerpen voor de schoolwinkel. In samenwerking met ASG Workwear hebben ze het bedrukken van de winnende ontwerpen zelf mogen uitvoeren.

REGIOFINALES VAKKANJERS SCOUT

Geplaatst op 20 februari 2017
 
Luc, Sander en Wessel uit leerjaar 2 zijn met hun project ‘programmeerbaar fietsknipperlicht’ door naar de regiofinales van Vakkanjers Scout. Heel veel succes! Lees hier meer over de Vakkanjers Scout.

KIJKDAG GOED BEZOCHT

Geplaatst op 10 februari 2017
 

Een gezellige drukte was het tijdens de Kijkdag op het Hub van Doornecollege op zondag 5 februari 2017. Veel leerlingen uit groep 8 en 7 kwamen met hun ouders een kijkje nemen. Voor de toekomstige leerlingen was er van alles te zien en te doen. Klik hier voor een sfeerimpressie.


PRESENTATIE “MEISJES IN DE TECHNIEK”

Geplaatst op 7 februari 2017
 
“Meneer, mogen wij een presentatie geven over meisjes in de techniek?”, met deze vraag kwamen de twee techniekleerlingen Lieke en Lieke uit de derde klas. Bij de start van de themaweek werd de presentatie aan de leerlingen uit de eerste klas  gegeven. Deze presentatie ging over hun ervaring als meisje in de sector techniek. Ze gaven aan het belangrijk te vinden om hun verhaal te vertellen en daarmee andere meisjes te motiveren om voor de sector techniek te kiezen. Voor veel meisjes is het niet vanzelfsprekend om te kiezen voor een technische opleiding of beroep.Lees verder

KOM NAAR DE KIJKDAG!

Geplaatst op 31 januari 2017
 
Op zondag 5 februari 2017 staan onze deuren open voor alle leerlingen van groep 8 en hun ouders. Kom kijken, kom sfeer proeven! Maak kennis met alle deelscholen van IVO-Deurne. Je kunt tijdens de kijkdag binnenlopen tussen:
11-00 - 13.00 uur  bij De Sprong (integratieklas, schakelklas  Vmbo basis/praktijkonderwijs, praktijkonderwijs)
11.00 - 14.00 uur bij het Hub van Doornecollege (Vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg)
12.00 – 15.00 uur bij het Alfrinkcollege (schakelklas Mavo/Havo, Mavo, Mavo-kansklas)
13.00 – 16.00 uur bij het Peellandcollege (Vwo-Topklas, Gymnasium, Atheneum, Havo)
Je bent van harte welkom!

AED CURSUS

Geplaatst op 26 januari 2017
 
Elke week worden 300 Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Het kan iedereen overkomen: jong of oud, man of vrouw. De stichting Heart Safe Regio, werkzaam in Deurne en omgeving, biedt de mogelijkheid aan leerlingen uit de bovenbouw om opgeleid te worden tot Reanimist en Bediender AED. Meedoen aan deze cursus levert meer burgerhulpverleners op, die in noodsituaties kunnen reanimeren of de AED juist kunnen gebruiken.  De cursus is op 6 en 13 maart 2017, duurt ongeveer 4 uur en is gratis. Aanmelden kan via de ELO van Magister. Voor informatie ga naar de site www.heartsaferegio.nl.

ALFRINKCOLLEGE EN HUB VAN DOORNECOLLEGE ‘SUPERSCHOOL’ VOLGENS ELSEVIER

Geplaatst op 20 januari 2017
 
In het onderzoek van Elsevier, waarvan gisteren de ranglijst ‘Beste scholen’ is gepubliceerd, worden alle scholen op basis van de resultaten vanuit de onderwijsinspectie met elkaar vergeleken. Waar slagen de meeste leerlingen met gemiddeld hoge cijfers voor het centraal examen? Welke scholen tellen weinig zittenblijvers? Voor onze scholen uitstekende scores. Per schoolsoort is nagegaan waar leerlingen het beste presteren ten opzichte van andere scholen binnen dezelfde provincie op de site van Elsevier kunnen ouders en hun kinderen in groep 8 van de basisschool nagaan welke scholen in hun buurt de beste resultaten behalen. Dat is belangrijke informatie bij het kiezen van een geschikte school. We zijn bijzonder trots op onze goede resultaten: het Alfrinkcollege, onze Mavo (Vmbo g/t), is verkozen tot superschool. Ook het Hub van Doornecollege (Vmbo-k) mag zich in 2017 een superschool noemen. Vmbo-basis op het Hub van Doornecollege en de Havo op het Peellandcollege hebben eindoordeel ‘goed’ gekregen. Klik hier voor de resultaten.

BEROEPENMARKT

Geplaatst op 11 januari 2017
 
Op donderdagavond 19 januari 2017 vindt op het Hub van Doornecollege de beroepenmarkt plaats. Alle leerlingen van het Alfrinkcollege en het Hub van Doornecollege van leerjaar 2 en 3 worden verwacht. Voor leerlingen van leerjaar 4 is de avond vrijblijvend. Ouders zijn ook van harte welkom. De leerlingen krijgen tijdens deze avond informatie over vervolgstudies en verschillende beroepen. 65 voorlichters van o.a. verschillende MBO-scholen zijn aanwezig om te laten zien wat zij te bieden hebben na het VMBO. De aanvangstijd voor leerjaar 2 is 18.30 uur en voor leerjaar 3 en 4 om 19.15 uur. Parkeren kan bij: sporthal de Peelhorst (Sint Jozefstraat 70), Parkeerterrein SJVV (Vloeieindsedreef 14) of Alfrinkcollege (Burg. Roefslaan 11).

Alle berichten weergeven