Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Klik hier voor de schoolregels
loopbaandossier
Hub van Doornecollege - Nieuws

KIJKDAG GOED BEZOCHT

Geplaatst op 10 februari 2017
 

Een gezellige drukte was het tijdens de Kijkdag op het Hub van Doornecollege op zondag 5 februari 2017. Veel leerlingen uit groep 8 en 7 kwamen met hun ouders een kijkje nemen. Voor de toekomstige leerlingen was er van alles te zien en te doen. Klik hier voor een sfeerimpressie.


PRESENTATIE “MEISJES IN DE TECHNIEK”

Geplaatst op 7 februari 2017
 
“Meneer, mogen wij een presentatie geven over meisjes in de techniek?”, met deze vraag kwamen de twee techniekleerlingen Lieke en Lieke uit de derde klas. Bij de start van de themaweek werd de presentatie aan de leerlingen uit de eerste klas  gegeven. Deze presentatie ging over hun ervaring als meisje in de sector techniek. Ze gaven aan het belangrijk te vinden om hun verhaal te vertellen en daarmee andere meisjes te motiveren om voor de sector techniek te kiezen. Voor veel meisjes is het niet vanzelfsprekend om te kiezen voor een technische opleiding of beroep.Lees verder

KOM NAAR DE KIJKDAG!

Geplaatst op 31 januari 2017
 
Op zondag 5 februari 2017 staan onze deuren open voor alle leerlingen van groep 8 en hun ouders. Kom kijken, kom sfeer proeven! Maak kennis met alle deelscholen van IVO-Deurne. Je kunt tijdens de kijkdag binnenlopen tussen:
11-00 - 13.00 uur  bij De Sprong (integratieklas, schakelklas  Vmbo basis/praktijkonderwijs, praktijkonderwijs)
11.00 - 14.00 uur bij het Hub van Doornecollege (Vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg)
12.00 – 15.00 uur bij het Alfrinkcollege (schakelklas Mavo/Havo, Mavo, Mavo-kansklas)
13.00 – 16.00 uur bij het Peellandcollege (Vwo-Topklas, Gymnasium, Atheneum, Havo)
Je bent van harte welkom!

AED CURSUS

Geplaatst op 26 januari 2017
 
Elke week worden 300 Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Het kan iedereen overkomen: jong of oud, man of vrouw. De stichting Heart Safe Regio, werkzaam in Deurne en omgeving, biedt de mogelijkheid aan leerlingen uit de bovenbouw om opgeleid te worden tot Reanimist en Bediender AED. Meedoen aan deze cursus levert meer burgerhulpverleners op, die in noodsituaties kunnen reanimeren of de AED juist kunnen gebruiken.  De cursus is op 6 en 13 maart 2017, duurt ongeveer 4 uur en is gratis. Aanmelden kan via de ELO van Magister. Voor informatie ga naar de site www.heartsaferegio.nl.

ALFRINKCOLLEGE EN HUB VAN DOORNECOLLEGE ‘SUPERSCHOOL’ VOLGENS ELSEVIER

Geplaatst op 20 januari 2017
 
In het onderzoek van Elsevier, waarvan gisteren de ranglijst ‘Beste scholen’ is gepubliceerd, worden alle scholen op basis van de resultaten vanuit de onderwijsinspectie met elkaar vergeleken. Waar slagen de meeste leerlingen met gemiddeld hoge cijfers voor het centraal examen? Welke scholen tellen weinig zittenblijvers? Voor onze scholen uitstekende scores. Per schoolsoort is nagegaan waar leerlingen het beste presteren ten opzichte van andere scholen binnen dezelfde provincie op de site van Elsevier kunnen ouders en hun kinderen in groep 8 van de basisschool nagaan welke scholen in hun buurt de beste resultaten behalen. Dat is belangrijke informatie bij het kiezen van een geschikte school. We zijn bijzonder trots op onze goede resultaten: het Alfrinkcollege, onze Mavo (Vmbo g/t), is verkozen tot superschool. Ook het Hub van Doornecollege (Vmbo-k) mag zich in 2017 een superschool noemen. Vmbo-basis op het Hub van Doornecollege en de Havo op het Peellandcollege hebben eindoordeel ‘goed’ gekregen. Klik hier voor de resultaten.

BEROEPENMARKT

Geplaatst op 11 januari 2017
 
Op donderdagavond 19 januari 2017 vindt op het Hub van Doornecollege de beroepenmarkt plaats. Alle leerlingen van het Alfrinkcollege en het Hub van Doornecollege van leerjaar 2 en 3 worden verwacht. Voor leerlingen van leerjaar 4 is de avond vrijblijvend. Ouders zijn ook van harte welkom. De leerlingen krijgen tijdens deze avond informatie over vervolgstudies en verschillende beroepen. 65 voorlichters van o.a. verschillende MBO-scholen zijn aanwezig om te laten zien wat zij te bieden hebben na het VMBO. De aanvangstijd voor leerjaar 2 is 18.30 uur en voor leerjaar 3 en 4 om 19.15 uur. Parkeren kan bij: sporthal de Peelhorst (Sint Jozefstraat 70), Parkeerterrein SJVV (Vloeieindsedreef 14) of Alfrinkcollege (Burg. Roefslaan 11).

KERSTVAKANTIE!

Geplaatst op 23 december 2016
 

De leerlingen van onze Instelling hebben kerstvakantie van maandag 26 december 2016 tot en met vrijdag 6 januari 2017. Voor noodgevallen kunt u ons tijdens de kerstvakantie bereiken via mailadres rom@ivo-deurne.nl. Voor alle andere zaken staan we u graag na de vakantie te woord. We wensen iedereen een fijne vakantie!

Deze kerstkaart is gemaakt door: Bo van Moorsel, Joyce Bruynseels, Dena Kweens, Monique van de Mortel, Denise van Cranenbroek, Juul Jüngst, Larisha Wijdh, Shalimara Desentina, Romy van de Kerkhof, Zoë van Deursen, Lina de Vries, Daan Weerts, Thijs Weerts, Lotte Peeters, Jessica Thielen.


NAAR ROME

Geplaatst op 5 december 2016
 

Ter ere van het 100-jarig bestaan van de vereniging OMO mochten 100 OMO-leerlingen samen op reis naar Rome. Ook vier leerlingen van het Hub van Doornecollege behoorden tot de gelukkigen. Van 13 t/m 18 november 2016 bezochten Boy, Lise, Mateusz en Mike de indrukwekkende stad. Bekijk hier het filmpje dat ze maakten. 

Op het programma stonden o.a. een bezoek aan het Colosseum, de Sixtijnse Kapel en het Pantheon. Maar het absolute hoogtepunt van de reis was de dienst in de Sint-Pietersbasiliek, waar zij Paus Franciscus ontmoetten. Overnacht werd er in het klooster van de Theatijnen en natuurlijk was er ook wat vrije tijd om te shoppen en te genieten van echte Italiaanse pizza en ijs.

Lees verder

INFOAVONDEN GROEP 8 DRUK BEZOCHT

Geplaatst op 5 december 2016
 

Op 22, 24, 28 en 30 november 2016 vonden onze informatieavonden plaats voor alle leerlingen uit groep 8 van de basisscholen en hun ouders. Na de gezamenlijke ontvangst op het Alfrinkcollege, was er voor onze gasten algemene uitleg en een film over IVO-Deurne. Na de pauze konden de groep 8-ers op het Hub van Doornecollege aan de slag tijdens de proefles. Er werd druk getimmerd en geknutseld. Dat de les goed in de smaak viel, was wel te merken. Vol trots kwamen de leerlingen hun zelfgemaakte tol demonstreren. De ouders kregen uitgebreide uitleg over het onderwijs op het Hub van Doornecollege; de Vmbo basisberoepsgerichte leerweg en de kaderberoepsgerichte leerweg. Meer info onder de button ‘Groep 8’, rechts op deze pagina. Daar staan ook de film over het Hub van Doornecollege en de brochure.

Klik hier voor een foto-impressie.


VERKEERSWORKSHOPS VOOR ONDERBOUW

Geplaatst op 7 november 2016
 
28 en 29 november 2016 bezoekt de ANWB met een interactief verkeersprogramma het Hub van Doornecollege en De Sprong. De eerstejaars krijgen een verkeersworkshop over het gebruik van de mobiele telefoon op de fiets, boetes voor verkeersovertredingen en de aantallen verkeersongelukken. Tijdens de workshop krijgen de leerlingen diverse vragen en stellingen voorgelegd.  Voor de tweedejaars komt er een speciale verkeersbus. Zij krijgen vijf verschillende workshops over o.a. de dode hoek, verkeersregels, voorrangssituaties en er is een scootersimulator. Daarbij wordt ervaren hoe het is om met en zonder licht aan het verkeer deel te nemen.

Alle berichten weergeven