Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Keuzegids
Keuzegids Topschool VWO
Klik hier voor de schoolregels
Hub van Doornecollege - Nieuws

PROJECT ‘MAAK ’T IN DE TECHNIEK!’

Geplaatst op 25 november 2015
 

17 november 2015 waren leerlingen van SBO De Brigantijn uit groep 7 aan de beurt om mee te doen aan het project ‘Maak ’t in de techniek!’ Dit is een dag georganiseerd door enkele bedrijven en het Hub van Doornecollege om de techniek meer bekendheid bij kinderen te geven. Klik hier voor het verslag.

Lees verder

THEMAWEEK KLAS 2

Geplaatst op 16 november 2015
 
In het kader van de themaweek over relaties zijn de tweedejaars leerlingen van het Hub van Doornecollege naar de Ontdekfabriek in Eindhoven gegaan. Daar hebben ze in groepjes moeten samenwerken om zo een lange kettingreactie te maken van allerlei materialen. Daarnaast hebben de leerlingen een kort filmpje voorbereid en opgenomen met als onderwerp ‘pesten’. Met behulp van een ‘green screen’ werden er allerlei grappige effecten aan toegevoegd. Kortom, een leuke en leerzame dag buiten de school!

LOOPBAANORIËNTATIE KLAS 3

Geplaatst op 11 november 2015
 

Op 20 oktober 2015 zijn de leerlingen van het 3e leerjaar naar het ROC Ter Aa in Helmond geweest voor het volgen van workshops. De workshops waren gericht op loopbaanoriëntatie. In totaal werden er 10 workshops gegeven met elk een andere inhoud, gericht op het verduidelijken van wat in de opleiding en/of in het werkveld gedaan wordt. De leerlingen mochten er hier 1 van kiezen, bijvoorbeeld voor ‘hand and design’. Hierbij moesten de leerlingen een ontwerp maken met het gegeven materiaal en daarna werd er aan elkaar uitgelegd wat ze gedaan hadden en wat ze hadden gemaakt. “Het was een leerzame dag” aldus Sandra v.d. Nieuwenhuijzen, decaan van het Hub van Doornecollege.


AED-CURSUS

Geplaatst op 3 november 2015
 
Elke week worden 300 Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Het kan iedereen overkomen: jong of oud, man of vrouw. De stichting Heart Safe Regio, werkzaam in Deurne en omgeving, biedt de mogelijkheid aan leerlingen uit de bovenbouw om opgeleid te worden tot Reanimist en Bediener AED. Meedoen aan deze cursus levert meer burgerhulpverleners op, die in noodsituaties kunnen reanimeren of de AED juist kunnen gebruiken. De cursus duurt 4,5 uur, is gratis en wordt gegeven binnen IVO-Deurne. Aanmelden kan via bovenstaande button. Voor informatie ga naar de site www.heartsaferegio.nl.

FIETSENKEURING

Geplaatst op 2 november 2015
 

Op dinsdag 10 november 2015 worden op deelschool Hub van Doornecollege de (brom)fietsen van de leerlingen op veiligheidsaspecten gekeurd.

Lees verder

SCHOOLKAMP VOORAL ERG LEUK!

Geplaatst op 7 oktober 2015
 

Het begint al een echte traditie te worden; alle eerstejaars leerlingen van het Hub van Doornecollege op schoolkamp. De leerlingen van Vmbo-basis gingen op 21, 22 en 23 september 2015. De leerlingen Vmbo-kader op 23, 24 en 25 september. Klik hier voor een impressie door 3 leerlingen.

Lees verder

GRATIS OFFICE 365 EN OFFICE 2013

Geplaatst op 10 september 2015
 

IVO-Deurne biedt alle leerlingen en daarmee ook de ouders gratis het gebruik aan van het Office-pakket (o.a. Word, Excel en Powerpoint) voor de computers thuis. Het betreft de online versie Office 365, die alleen te gebruiken is met behulp van het internet. Office 365 is te gebruiken op alle tablets, laptops en desktopcomputers. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om thuis gratis een volkomen legale versie van Office 2013 op de harde schijf van uw Windows computers te installeren. En dat mag maar liefst op vijf laptops of desktops. Voorwaarde: alleen op computers met Windows 7 of hoger. Zo lang u een kind op de instelling heeft, hoeft u geen Office-pakket meer te kopen. Klik hier voor de handleiding. U vindt deze ook op deze website onder de deelschool, kopje ICT.

Daarnaast kunt u als ouder van een leerling van onze instelling met grote kortingen soft- en hardware producten aanschaffen voor thuisgebruik. Dit kan via de website Slim.nl. Onder hetzelfde kopje ICT vindt u daarover meer informatie.


WEGENS VAKANTIE GESLOTEN

Geplaatst op 20 juli 2015
 

De leerlingen van onze instelling hebben zomervakantie. Ook onze medewerkers genieten van hun welverdiende rust. Onze deelscholen zijn niet bereikbaar van woensdag 22 juli tot en met dinsdag 25 augustus 2015. Tijdens de zomervakantie is ook Magister voor ouders en leerlingen gesloten.
In noodgevallen kunt u ons via mailadres rom@ivo-deurne.nl bereiken. Voor alle andere zaken staan wij u na de zomervakantie graag te woord. Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe!


VOLOP TALENT OP DE TALENTENDAG

Geplaatst op 15 juli 2015
 

Donderdag 9 juli 2015 vond op het Hub van Doornecollege de jaarlijkse talentendag plaats. Alle leerlingen van leerjaar 1 t/ 3 konden zich inschrijven voor een sportieve, culturele of creatieve workshop. In gemixte groepen uit alle leerjaren gingen de leerlingen enthousiast aan de slag! Voorbeelden van zeer geslaagde workshops waren: Free-running, paardrijden, tafeltennis, hockey, fitness, metamorfose, bootcamp, golf, vlotten bouwen, creatieve letters maken, bodypump, mountainbiken, poolen, darten, trampoline-airfight, hip-hop, yoga, vissen, zumba en laola-voetbal! “We kunnen wederom terug kijken op een geslaagde dag, waarin we op een bijzondere manier bezig zijn geweest met leren”, aldus docent LO Inge Hoeymans-van Son. Klik hier voor een impressie van de dag.


SCHONE OMGEVING

Geplaatst op 14 juli 2015
 
Leerlingen van leerjaar 3 van Zorg en Welzijn hielden begin juli een vuilopruimactie rondom de vijvers bij de school. Deze actie werd gedaan in het kader van de themaweek ‘mijn omgeving’. De leerlingen hebben deze klus enthousiast geklaard met als resultaat een schone omgeving waarmee iedereen tevreden kan zijn.

Alle berichten weergeven