Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Keuzegids
Keuzegids Topschool VWO
Klik hier voor de schoolregels
Hub van Doornecollege - Nieuws

KIJKDAG: GEZELLIG EN DRUK!

Geplaatst op 2 februari 2016
 
De kijkdag op zondag 31 januari 2016 is op het Hub van Doornecollege goed verlopen. Er waren veel leerlingen uit groep 8 met hun ouders. Voor de toekomstige leerlingen was het goed rondkijken en hier en daar zelfs al actief aan de slag. Het was ook fijn om te zien dat er al veel leerlingen uit groep 7 een kijkje kwamen nemen. Klik hier voor een sfeerimpressie.

BEROEPENMARKT

Geplaatst op 2 februari 2016
 
Op donderdagavond 4 februari 2016 vindt op het Hub van Doornecollege de beroepenmarkt plaats. Alle leerlingen van het Alfrinkcollege en het Hub van Doornecollege van leerjaar 2, 3 en 4 worden verwacht. De leerlingen krijgen tijdens deze avond informatie over vervolgstudies en verschillende beroepen. De aanvangstijd voor leerjaar 2 is 18.30 uur en voor leerjaar 3 en 4 om 19.15 uur. De markt sluit om 20.30 uur

KOM NAAR DE KIJKDAG!

Geplaatst op 26 januari 2016
 

Op zondag 31 januari 2016 staan onze deuren open voor alle leerlingen van groep 8 en hun ouders. Kom kijken, kom sfeer proeven! Maak kennis met alle deelscholen van IVO-Deurne.
Je kunt tijdens de kijkdag binnenlopen tussen:
11.00 – 14.00 uur     bij het Peellandcollege (Vwo-Top klas, Gymnasium, Atheneum, Havo)
12.00 – 15.00 uur     bij het Alfrinkcollege (schakelklas Mavo/Havo, Mavo, Mavo-kansklas)
13.00 – 15.00 uur     bij De Sprong (integratieklas, schakelklas Vmbo-basis/praktijkonderwijs, praktijkonderwijs)
13.00 – 16.00 uur     bij het Hub van Doornecollege (Vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg)

Je bent van harte welkom!


OLYMPIC MOVES

Geplaatst op 20 januari 2016
 
Na goede resultaten van vorig jaar zullen we als instelling ook dit jaar weer deelnemen aan Olympic Moves, de grootste scholencompetitie van Nederland. Eerst zullen er regiofinales plaatsvinden. Elke winnaar van de regiofinale mag naar Amsterdam (Olympisch Stadion) om deel te nemen aan de Nederlandse kampioenschappen. Het Peellandcollege is vertegenwoordigd op de volgende toernooien: hockeytoernooi meisjes klas 1 & 2, voetbaltoernooi klas 1, handbaltoernooi klas 3 en hoger. Het Hub van Doornecollege: voetbaltoernooi klas 1 en klas 3. Over de gehele instelling worden ook teams gevormd welke zullen deelnemen aan verschillende sporten. De leerlingen van het volleybalproject zullen de instelling vertegenwoordigen op het volleybaltoernooi klas 2. Er is een schoolteam voetbal leerjaar 3 en hoger en de peellandjumpers zullen met verschillende teams deelnemen aan het onderdeel trampolinespringen.

IVOD-HANDBALTOERNOOI 21 DECEMBER 2015

Geplaatst op 13 januari 2016
 
Het tweede geslaagde IVOD-handbaltoernooi zit er weer op. Maar liefst 37 teams van het Peelland-, het Alfrink- en het Hub van Doornecollege hadden zich ingeschreven: 17 meisjesteams en 20 jongensteams. Tussen tien uur en half vijf werden de wedstrijden op drie velden in de twee sporthallen van de Peelhorst gehouden. Er werd per leerjaar fanatiek gestreden om de bal en natuurlijk om te scoren. Negen leerlingen uit de bovenbouw van het Peellandcollege hebben alle wedstrijden keurig gefloten. Er waren prachtige groepsnamen verzonnen zoals de winnaars hieronder: HC Bolletje Pretvet won bij de jongens klas 1 en PC de Boobies bij de meisjes klas 1. Klas 2 jongens: HC Inzuma Six, klas 2 meisjes: PC Blije koppe, niet te stoppe. Klas 3 jongens: PC Dinnen en meisjes klas 3: PC Gratis gehaktballen in de kantine. Deze laatsten hadden pech want de kantine was niet open. We kijken al weer uit naar de kerstvakantie van volgend jaar voor het volgende IVOD-handbaltoernooi.

KERSTVAKANTIE!

Geplaatst op 18 december 2015
 

De leerlingen van onze instelling hebben kerstvakantie van maandag 21 december 2015 tot en met vrijdag 1 januari 2016.
Voor noodgevallen kunt u ons tijdens de kerstvakantie bereiken via mailadres rom@ivo-deurne.nl. Voor alle andere zaken staan wij u graag na de vakantie te woord. We wensen iedereen een fijne vakantie!

Deze kerstkaart is gemaakt door: Eva van Asten, Kaylee Daniëls, Romy van Lieshout, Jalou van Loon, Stefanie Meijer, Liselot Michels, Stan Mol en Finn Rijkers


GESLAAGDE MISSIE DOOR GOEDEDOELENACTIE

Geplaatst op 14 december 2015
 

Vorig schooljaar is er door de leerlingen van HC door middel van de goededoelenactie ruim 4000 euro ingezameld. Dit bedrag is overhandigd aan Edushare. Femke Gerris (bestuurslid Sichting EduShare040) is naar Bungamati gereisd. Lees hier het verslag. Met de opbrengst van de goededoelenactie is materiaal gekocht voor leraren en kinderen van scholen die meedoen aan het programma van EduSchare040. Er is vooral behoefte aan basismateriaal zoals papier en stiften. Ook wordt er educatief speelgoed en speelmateriaal voor buiten gekocht. Als de pakketten worden uitgedeeld ziet Femke de blijdschap bij de kinderen en leraren. “Het was een geslaagde missie mede dankzij de goededoelenactie van het HC”, aldus Femke Gerris.


INFOAVONDEN GROEP 8 DRUK BEZOCHT

Geplaatst op 30 november 2015
 

Op 18, 19, 23 en 25 november 2015 vonden onze informatieavonden plaats voor alle leerlingen uit groep 8 van de basisscholen en hun ouders. Na de gezamenlijke ontvangst op het Alfrinkcollege, was er voor onze gasten algemene uitleg en een film over IVO-Deurne. Na de pauze konden de groep 8-ers op het Hub van Doornecollege aan de slag tijdens de proefles. Er werd druk getimmerd en geknutseld. Dat de les goed in de smaak viel, was wel te merken. Vol trots kwamen de leerlingen hun zelfgemaakte tol demonsteren. De ouders kregen uitgebreide uitleg over het onderwijs op het Hub van Doornecollege; de Vmbo basisberoepsgerichte leerweg en de kaderberoepsgerichte leerweg. Meer info onder de button ‘Groep 8’, rechts op deze pagina. Daar staan ook de film over het Hub van Doornecollege en de brochures. Klik hier voor een foto-impressie.


PROJECT ‘MAAK ’T IN DE TECHNIEK!’

Geplaatst op 25 november 2015
 

17 november 2015 waren leerlingen van SBO De Brigantijn uit groep 7 aan de beurt om mee te doen aan het project ‘Maak ’t in de techniek!’ Dit is een dag georganiseerd door enkele bedrijven en het Hub van Doornecollege om de techniek meer bekendheid bij kinderen te geven. Klik hier voor het verslag.

Lees verder

THEMAWEEK KLAS 2

Geplaatst op 16 november 2015
 
In het kader van de themaweek over relaties zijn de tweedejaars leerlingen van het Hub van Doornecollege naar de Ontdekfabriek in Eindhoven gegaan. Daar hebben ze in groepjes moeten samenwerken om zo een lange kettingreactie te maken van allerlei materialen. Daarnaast hebben de leerlingen een kort filmpje voorbereid en opgenomen met als onderwerp ‘pesten’. Met behulp van een ‘green screen’ werden er allerlei grappige effecten aan toegevoegd. Kortom, een leuke en leerzame dag buiten de school!

Alle berichten weergeven