Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Klik hier voor de schoolregels
loopbaandossier
Hub van Doornecollege - Nieuws

BEROEPENMARKT

Geplaatst op 11 januari 2017
 
Op donderdagavond 19 januari 2017 vindt op het Hub van Doornecollege de beroepenmarkt plaats. Alle leerlingen van het Alfrinkcollege en het Hub van Doornecollege van leerjaar 2 en 3 worden verwacht. Voor leerlingen van leerjaar 4 is de avond vrijblijvend. Ouders zijn ook van harte welkom. De leerlingen krijgen tijdens deze avond informatie over vervolgstudies en verschillende beroepen. 65 voorlichters van o.a. verschillende MBO-scholen zijn aanwezig om te laten zien wat zij te bieden hebben na het VMBO. De aanvangstijd voor leerjaar 2 is 18.30 uur en voor leerjaar 3 en 4 om 19.15 uur. Parkeren kan bij: sporthal de Peelhorst (Sint Jozefstraat 70), Parkeerterrein SJVV (Vloeieindsedreef 14) of Alfrinkcollege (Burg. Roefslaan 11).

KERSTVAKANTIE!

Geplaatst op 23 december 2016
 

De leerlingen van onze Instelling hebben kerstvakantie van maandag 26 december 2016 tot en met vrijdag 6 januari 2017. Voor noodgevallen kunt u ons tijdens de kerstvakantie bereiken via mailadres rom@ivo-deurne.nl. Voor alle andere zaken staan we u graag na de vakantie te woord. We wensen iedereen een fijne vakantie!

Deze kerstkaart is gemaakt door: Bo van Moorsel, Joyce Bruynseels, Dena Kweens, Monique van de Mortel, Denise van Cranenbroek, Juul Jüngst, Larisha Wijdh, Shalimara Desentina, Romy van de Kerkhof, Zoë van Deursen, Lina de Vries, Daan Weerts, Thijs Weerts, Lotte Peeters, Jessica Thielen.


NAAR ROME

Geplaatst op 5 december 2016
 

Ter ere van het 100-jarig bestaan van de vereniging OMO mochten 100 OMO-leerlingen samen op reis naar Rome. Ook vier leerlingen van het Hub van Doornecollege behoorden tot de gelukkigen. Van 13 t/m 18 november 2016 bezochten Boy, Lise, Mateusz en Mike de indrukwekkende stad. Bekijk hier het filmpje dat ze maakten. 

Op het programma stonden o.a. een bezoek aan het Colosseum, de Sixtijnse Kapel en het Pantheon. Maar het absolute hoogtepunt van de reis was de dienst in de Sint-Pietersbasiliek, waar zij Paus Franciscus ontmoetten. Overnacht werd er in het klooster van de Theatijnen en natuurlijk was er ook wat vrije tijd om te shoppen en te genieten van echte Italiaanse pizza en ijs.

Lees verder

INFOAVONDEN GROEP 8 DRUK BEZOCHT

Geplaatst op 5 december 2016
 

Op 22, 24, 28 en 30 november 2016 vonden onze informatieavonden plaats voor alle leerlingen uit groep 8 van de basisscholen en hun ouders. Na de gezamenlijke ontvangst op het Alfrinkcollege, was er voor onze gasten algemene uitleg en een film over IVO-Deurne. Na de pauze konden de groep 8-ers op het Hub van Doornecollege aan de slag tijdens de proefles. Er werd druk getimmerd en geknutseld. Dat de les goed in de smaak viel, was wel te merken. Vol trots kwamen de leerlingen hun zelfgemaakte tol demonstreren. De ouders kregen uitgebreide uitleg over het onderwijs op het Hub van Doornecollege; de Vmbo basisberoepsgerichte leerweg en de kaderberoepsgerichte leerweg. Meer info onder de button ‘Groep 8’, rechts op deze pagina. Daar staan ook de film over het Hub van Doornecollege en de brochure.

Klik hier voor een foto-impressie.


VERKEERSWORKSHOPS VOOR ONDERBOUW

Geplaatst op 7 november 2016
 
28 en 29 november 2016 bezoekt de ANWB met een interactief verkeersprogramma het Hub van Doornecollege en De Sprong. De eerstejaars krijgen een verkeersworkshop over het gebruik van de mobiele telefoon op de fiets, boetes voor verkeersovertredingen en de aantallen verkeersongelukken. Tijdens de workshop krijgen de leerlingen diverse vragen en stellingen voorgelegd.  Voor de tweedejaars komt er een speciale verkeersbus. Zij krijgen vijf verschillende workshops over o.a. de dode hoek, verkeersregels, voorrangssituaties en er is een scootersimulator. Daarbij wordt ervaren hoe het is om met en zonder licht aan het verkeer deel te nemen.

FIETSENKEURING

Geplaatst op 31 oktober 2016
 
Van 7 november t/m 15 november 2016 wordt op onze scholen weer de jaarlijkse fietskeuring gehouden door Veilig Verkeer Nederland afdeling Deurne, in samenwerking met de politie. Met de donkere maanden in aantocht vinden we het belangrijk dat onze leerlingen veilig en goed verlicht op weg zijn tussen huis en school.
Controleer alvast je fietsverlichting. Ouders help een handje mee. Klik hier voor meer informatie.

LEERJAAR 4 NAAR LONDEN

Geplaatst op 17 oktober 2016
 

Op dinsdag 18 oktober 2016 vertrekt een groep vierdejaars leerlingen van het Hub van Doornecollege naar Londen. In Londen zullen de leerlingen een programma volgen waarin cultuur en taalvaardigheid centraal staan. Op zaterdagochtend 22 oktober 2016 is de werkweek ten einde.
 


LEERJAAR 1 OP KAMP

Geplaatst op 5 oktober 2016
 
De leerlingen uit het eerste leerjaar zijn in de week van 19 september 2016 op kamp geweest om elkaar beter te leren kennen. Het was een leerzame, vermoeiende maar vooral ook een leuke week volgens de leerlingen. Lees hier hun verhalen.
Lees verder

EEN WENS IN VERVULLING

Geplaatst op 15 september 2016
 
Als afsluiting van schooljaar 2015-2016 hadden we op het Hub van Doornecollege met meerderheid gekozen voor de goed doelactie: Make-a-Wish. Een organisatie die een bijzondere wens weet te vervullen van een jongere tot 18 jaar. Het was een geslaagde actie die uiteindelijk ruim € 7000,- heeft opgebracht. Heel bijzonder dat onlangs een van onze leerlingen heeft kunnen genieten van de andere kant van deze goede doelen-actie. Lees verder

INTRODUCTIEWEEK

Geplaatst op 14 september 2016
 

Van dinsdag 6 tot/met vrijdag 9 september zijn alle leerlingen van het Hub van Doornecollege gestart met een introductieweek. De activiteiten stonden in het teken van elkaar ontmoeten, elkaar leren kennen, positieve groepsvorming en het opstarten van het nieuwe schooljaar. Natuurlijk stonden er voor de nieuwe brugklassers ook volop introductie-activiteiten op het programma. Ze deden onder andere een speurtocht door de school en hadden een sportdag. Een goed begin is gemaakt!

Klik hier voor een impressie van de introductieweek van de brugklassers.


Alle berichten weergeven