Magister  |  Webmail       
Klik hier voor de schoolregels
Hub van Doornecollege - Nieuws

KERSTVAKANTIE!

Geplaatst op 19 december 2014
 

De leerlingen van onze instelling hebben kerstvakantie van maandag 22 december 2014 tot en met vrijdag 2 januari 2015.
Voor noodgevallen kunt u ons tijdens de kerstvakantie bereiken via mailadres rom@ivo-deurne.nl. Voor alle andere zaken staan wij u graag na de vakantie te woord. We wensen iedereen een fijne vakantie!


INFOAVONDEN GROEP 8 DRUK BEZOCHT

Geplaatst op 28 november 2014
 

Op 18, 20, 24 en 26 november 2014 vonden onze informatieavonden plaats voor alle leerlingen uit groep 8 van de basisscholen en hun ouders. Na de gezamenlijke ontvangst op het Alfrinkcollege, was er voor onze gasten algemene uitleg en een film over IVO-Deurne. Na de pauze konden de groep 8-ers op het Hub van Doornecollege aan de slag tijdens de proefles. Er werd druk getimmerd en geknutseld. Dat de les goed in de smaak viel, was wel te merken. Vol trots kwamen de leerlingen hun zelfgemaakte tol demonsteren. De ouders kregen uitgebreide uitleg over het onderwijs op het Hub van Doornecollege; de Vmbo basisberoepsgerichte leerweg en de kaderberoepsgerichte leerweg. Kijk voor meer informatie en de film over het Hub van Doornecollege op de button ‘Groep 8’ rechts op deze pagina.


PROJECT BUITENBANK

Geplaatst op 19 november 2014
 

In oktober 2014 zijn de vierdeklassers van de sector Bouwbreed gestart met de realisatie van buitenbanken ter verfraaiing van het buitenterrein.
Het hele proces is door de leerlingen zelf uitgevoerd, met deze prachtige bank als resultaat. Deze bank is mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de ouderraad.


NATIONALE HERDENKING MH17, MAANDAG 10 NOVEMBER IN DE RAI TE AMSTERDAM

Geplaatst op 14 november 2014
 

In totaal 31 leerlingen, vriendinnen van Amèl en Jinte, van het PC, AC en HC hebben de herdenking bijgewoond.  Zij werden begeleid door de mentoren van vorig schooljaar, mw.Verhappen en dhr.Hermans, en door kerngroepleider dhr.Geboers en oud-rector dhr. Cosijn.

Voor het vertrek vanaf het Peellandcollege om 7.45 uur was er in Neerkant al een verslaggever van radio 2 aanwezig die een kort interview afnam bij één van onze leerlingen en tevens vriendin van Jinte. Dit interview werd vervolgens om 8.15 uur uitgezonden op de radio en daaropvolgend werd het favoriete nummer van Jinte gedraaid, A sky full of stars. In de bus werd de radio harder gezet en kregen we weer kippenvel. Lees verder

KLAS 2A BEZOEKT ELKERLIEK ZIEKENHUIS

Geplaatst op 12 november 2014
 

De leerlingen uit klas 2A zijn woensdag 22 oktober 2014 in het kader van het vak Mens en Natuur naar het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond geweest. Lees hieronder hoe Dilba Yasin uit klas 2A het bezoek aan het ziekenhuis heeft ervaren:
“Wij waren met onze klas (2A) naar het Elkerliek ziekenhuis geweest, daar kregen wij een rondleiding  van vrijwilligers. We hebben dingen gezien achter de schermen zoals : wasserette, keuken en de linnenkamer. Ook zijn we naar de kinderafdeling en de afdeling neurologie geweest.  Het was erg leuk, want het is best gek om dingen te zien dat je niet eens weet dat die er zijn.”

Lees verder

FIETSENKEURING

Geplaatst op 29 oktober 2014
 

In de week van maandag 10 november 2014 tot donderdag 13 november 2014 worden op Instelling Voortgezet Onderwijs Deurne de (brom)fietsen van de leerlingen op veiligheidsaspecten gekeurd.

Lees verder

LEERLINGEN BS DE ZONNEBLOEM OP BEZOEK

Geplaatst op 29 oktober 2014
 

De leerlingen uit groep 7 van De Zonnebloem schreven:
“Op 2 oktober 2014 hadden we techniek dag. We gingen in 5 groepjes van 5 of 6 kinderen naar een bedrijf. Daar ging een meneer of mevrouw uitleggen wat ze maakten en hoe ze het maakten. Elk kind kreeg een onderdeel van een (mini)vrachtwagen mee.

Lees verder

KAMP BRUGKLASSEN

Geplaatst op 2 oktober 2014
 
In de week van 15 september 2014 zijn ruim 160 brugklassers van het Hub van Doornecollege op schoolkamp geweest. In twee verschillende groepen hebben de eerste klassen twee vermoeiende maar vooral hele leuke dagen beleefd in Eersel.
Lees verder

WEER VAN START!

Geplaatst op 1 september 2014
 

Het schooljaar is voor alle leerlingen nu echt aan de gang. Vorige week vonden er voor met name de brugklassers op de deelscholen nog volop introductie-activiteiten plaats; speurtochten, kennismakingsspelletjes, voor het eerst inloggen in het chromebook of zwemmen. Soms is het nog wat onwennig, maar gelukkig voelt het al snel bekend. Vanaf maandag 1 september zijn overal alle lessen gestart.

Heel veel succes allemaal!


HUB VAN DOORNEPRIJS 2014 UITGEREIKT!

Geplaatst op 25 juni 2014
 

Op dinsdag 17 en woensdag 18 juni 2014 hebben alle geslaagden hun diploma ontvangen. Tijdens deze feestelijke avond zijn ook traditiegetouw de genomineerden voor de Hub van Doorneprijs 2014 in het zonnetje gezet. Leerlingen die tijdens hun schoolloopbaan, naast goede schoolprestaties, een bijzondere prestatie hebben neergezet komen voor nominatie in aanmerking. Op het Hub van Doornecollege is Indigo Martens uitgeroepen tot winnaar van de Hub van Doorneprijs 2014. Nieuw dit jaar is de uitreiking van de speciale
Techniekprijs. Deze bijzondere prijs wordt -ter nagedachtenis aan Hub van Doorne- uitgereikt aan een vierdejaars techniek-leerling, die op dat gebied een bijzondere prestatie heeft verricht. Chantal van der Putten mocht de bronzen penning, verbonden aan deze techniekprijs, in ontvangst nemen uit handen van Hubert van Doorne jr. (kleinzoon van de naamgever van de prijs). Zie foto. Allen van harte proficiat!!

Klik hier voor de foto’s van de genomineerden van de Hub van Doorneprijs en Techniekprijs 2014
Klik hier voor de foto’s van de diploma-uitreiking op 17 juni 2014
Klik hier voor de foto’s van de diploma-uitreiking op 18 juni 2014

Klik hier voor alle winnaars!

Lees verder

Alle berichten weergeven