Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Keuzegids
Keuzegids Topschool VWO
Klik hier voor de schoolregels
Hub van Doornecollege - Nieuws

GRATIS OFFICE 365 EN OFFICE 2013

Geplaatst op 10 september 2015
 

IVO-Deurne biedt alle leerlingen en daarmee ook de ouders gratis het gebruik aan van het Office-pakket (o.a. Word, Excel en Powerpoint) voor de computers thuis. Het betreft de online versie Office 365, die alleen te gebruiken is met behulp van het internet. Office 365 is te gebruiken op alle tablets, laptops en desktopcomputers. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om thuis gratis een volkomen legale versie van Office 2013 op de harde schijf van uw Windows computers te installeren. En dat mag maar liefst op vijf laptops of desktops. Voorwaarde: alleen op computers met Windows 7 of hoger. Zo lang u een kind op de instelling heeft, hoeft u geen Office-pakket meer te kopen. Klik hier voor de handleiding. U vindt deze ook op deze website onder de deelschool, kopje ICT.

Daarnaast kunt u als ouder van een leerling van onze instelling met grote kortingen soft- en hardware producten aanschaffen voor thuisgebruik. Dit kan via de website Slim.nl. Onder hetzelfde kopje ICT vindt u daarover meer informatie.


WEGENS VAKANTIE GESLOTEN

Geplaatst op 20 juli 2015
 

De leerlingen van onze instelling hebben zomervakantie. Ook onze medewerkers genieten van hun welverdiende rust. Onze deelscholen zijn niet bereikbaar van woensdag 22 juli tot en met dinsdag 25 augustus 2015. Tijdens de zomervakantie is ook Magister voor ouders en leerlingen gesloten.
In noodgevallen kunt u ons via mailadres rom@ivo-deurne.nl bereiken. Voor alle andere zaken staan wij u na de zomervakantie graag te woord. Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe!


VOLOP TALENT OP DE TALENTENDAG

Geplaatst op 15 juli 2015
 

Donderdag 9 juli 2015 vond op het Hub van Doornecollege de jaarlijkse talentendag plaats. Alle leerlingen van leerjaar 1 t/ 3 konden zich inschrijven voor een sportieve, culturele of creatieve workshop. In gemixte groepen uit alle leerjaren gingen de leerlingen enthousiast aan de slag! Voorbeelden van zeer geslaagde workshops waren: Free-running, paardrijden, tafeltennis, hockey, fitness, metamorfose, bootcamp, golf, vlotten bouwen, creatieve letters maken, bodypump, mountainbiken, poolen, darten, trampoline-airfight, hip-hop, yoga, vissen, zumba en laola-voetbal! “We kunnen wederom terug kijken op een geslaagde dag, waarin we op een bijzondere manier bezig zijn geweest met leren”, aldus docent LO Inge Hoeymans-van Son. Klik hier voor een impressie van de dag.


SCHONE OMGEVING

Geplaatst op 14 juli 2015
 
Leerlingen van leerjaar 3 van Zorg en Welzijn hielden begin juli een vuilopruimactie rondom de vijvers bij de school. Deze actie werd gedaan in het kader van de themaweek ‘mijn omgeving’. De leerlingen hebben deze klus enthousiast geklaard met als resultaat een schone omgeving waarmee iedereen tevreden kan zijn.

MOOI RESULTAAT GOEDE DOELEN-ACTIE

Geplaatst op 9 juli 2015
 

Wat is er hard gewerkt door heel veel leerlingen voor de Goede Doelenactie. In het filmpje meer informatie over de stichting en een impressie van al het werk dat de leerlingen hebben verzet. Dat het tot een mooi resultaat heeft geleid is duidelijk. Op 8 juli 2015 kon er een bedrag van ruim 4.000 Euro overhandigd worden aan stichting Edushare. Op de foto wordt het bedrag overhandigd door vertegenwoordigers van de school aan de vertegenwoordigers van Edushare.

Klik hier voor een impressie van de actie.


GOEDE SCORES BIJ EINDEXAMEN!

Geplaatst op 30 juni 2015
 
De vlag mag uit!  Bij de basisberoepsgerichte leerweg is bijna 99% geslaagd. Bij de kaderberoepsgerichte leerweg is zelfs iedereen geslaagd (100%). Van harte proficiat allemaal! Klik hier voor een impressie van de feestelijke gebeurtenis. En klik hier voor de namen van alle geslaagden.

HUB VAN DOORNEPRIJS 2015 UITGEREIKT!

Geplaatst op 30 juni 2015
 

Op dinsdag 23 juni en woensdag 24 juni 2015 mochten alle geslaagden op het Hub van Doornecollege hun diploma in ontvangst nemen. Tijdens de feestelijke avond zijn ook traditiegetouw de genomineerden voor de Hub van Doorneprijs in het zonnetje gezet.

Allemaal van harte proficiat!!

Klik hier om verder te lezen en voor de foto’s van de genomineerden van de Hub van Doorneprijs en Techniekprijs 2015

Klik hier voor de foto’s van de diploma-uitreiking op 23 juni 2015
Klik hier voor de foto’s van de diploma-uitreiking op 24 juni 2015

Lees verder

DIENSTENVEILING EN MARKT VOOR GOED DOEL

Geplaatst op 26 juni 2015
 
Op dinsdag 30 juni 2015 wordt er op het Hub van Doornecollege een Goede Doelenmarkt gehouden van 19.00-21.00 uur. De laatste weken hebben leerlingen uit alle leerjaren tijdens de lessen volop gewerkt aan de te verkopen spullen en diensten die geveild gaan worden. De eerste klassers o.a. hebben zelf jam en appelmoes gemaakt, die verkocht gaat worden. Ook is er o.a. een houten tuinbank gemaakt, die tijdens de veiling bij opbod wordt verkocht. Er worden bovendien allerlei soorten diensten bij de veiling aangeboden. De opbrengst van de markt en dienstenveiling komt ten goede aan de stichting EduShare.
Ouders en andere belangstellenden zijn deze avond van harte uitgenodigd!Lees verder

PROJECT “MAAK ’T VAN METAAL”

Geplaatst op 23 juni 2015
 
Op 4 juni 2015 mochten leerlingen uit groep 7 van basisschool Zeilberg deelnemen aan het project “Maak ’t van metaal”. Een vijftal regionale bedrijven (MCM, HVL Metaalbewerking, Munsters, Van Hoof Groep en Knapen trailers) is een paar jaar geleden gestart met dit project met de bedoeling leerlingen al op de basisschool nieuwsgierig te maken naar techniek. ’s Ochtends was er een excursie naar de bedrijven en ’s middags mochten de leerlingen een bezoek brengen aan onze school. Lees hier het verslag van Jonne van der Elsen, leerling groep 7 basisschool Zeilberg.
Lees verder

GEZICHTSBEDROG

Geplaatst op 23 juni 2015
 

De afgelopen weken hebben de leerlingen van leerjaar 1 hun uiterste best gedaan om de meest originele foto te maken voor het vak Mens & Natuur, met als thema "Gezichtsbedrog". Het was een moeilijke taak om uit de ruim honderd geselecteerde foto's de tien origineelste foto's uit te kiezen, maar het is uiteindelijk gelukt! Met trots willen we graag deze tien foto's, die als winnaar zijn uitgeroepen, aan het grote publiek tonen.

Lees verder

Alle berichten weergeven