Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Keuzegids
Keuzegids Topschool VWO
Klik hier voor de schoolregels
loopbaandossier
Hub van Doornecollege - Nieuws

VERKEERSWORKSHOPS VOOR ONDERBOUW

Geplaatst op 7 november 2016
 
28 en 29 november 2016 bezoekt de ANWB met een interactief verkeersprogramma het Hub van Doornecollege en De Sprong. De eerstejaars krijgen een verkeersworkshop over het gebruik van de mobiele telefoon op de fiets, boetes voor verkeersovertredingen en de aantallen verkeersongelukken. Tijdens de workshop krijgen de leerlingen diverse vragen en stellingen voorgelegd.  Voor de tweedejaars komt er een speciale verkeersbus. Zij krijgen vijf verschillende workshops over o.a. de dode hoek, verkeersregels, voorrangssituaties en er is een scootersimulator. Daarbij wordt ervaren hoe het is om met en zonder licht aan het verkeer deel te nemen.

FIETSENKEURING

Geplaatst op 31 oktober 2016
 
Van 7 november t/m 15 november 2016 wordt op onze scholen weer de jaarlijkse fietskeuring gehouden door Veilig Verkeer Nederland afdeling Deurne, in samenwerking met de politie. Met de donkere maanden in aantocht vinden we het belangrijk dat onze leerlingen veilig en goed verlicht op weg zijn tussen huis en school.
Controleer alvast je fietsverlichting. Ouders help een handje mee. Klik hier voor meer informatie.

LEERJAAR 4 NAAR LONDEN

Geplaatst op 17 oktober 2016
 

Op dinsdag 18 oktober 2016 vertrekt een groep vierdejaars leerlingen van het Hub van Doornecollege naar Londen. In Londen zullen de leerlingen een programma volgen waarin cultuur en taalvaardigheid centraal staan. Op zaterdagochtend 22 oktober 2016 is de werkweek ten einde.
 


LEERJAAR 1 OP KAMP

Geplaatst op 5 oktober 2016
 
De leerlingen uit het eerste leerjaar zijn in de week van 19 september 2016 op kamp geweest om elkaar beter te leren kennen. Het was een leerzame, vermoeiende maar vooral ook een leuke week volgens de leerlingen. Lees hier hun verhalen.
Lees verder

EEN WENS IN VERVULLING

Geplaatst op 15 september 2016
 
Als afsluiting van schooljaar 2015-2016 hadden we op het Hub van Doornecollege met meerderheid gekozen voor de goed doelactie: Make-a-Wish. Een organisatie die een bijzondere wens weet te vervullen van een jongere tot 18 jaar. Het was een geslaagde actie die uiteindelijk ruim € 7000,- heeft opgebracht. Heel bijzonder dat onlangs een van onze leerlingen heeft kunnen genieten van de andere kant van deze goede doelen-actie. Lees verder

INTRODUCTIEWEEK

Geplaatst op 14 september 2016
 

Van dinsdag 6 tot/met vrijdag 9 september zijn alle leerlingen van het Hub van Doornecollege gestart met een introductieweek. De activiteiten stonden in het teken van elkaar ontmoeten, elkaar leren kennen, positieve groepsvorming en het opstarten van het nieuwe schooljaar. Natuurlijk stonden er voor de nieuwe brugklassers ook volop introductie-activiteiten op het programma. Ze deden onder andere een speurtocht door de school en hadden een sportdag. Een goed begin is gemaakt!

Klik hier voor een impressie van de introductieweek van de brugklassers.


OUDERAVOND LONDENREIS

Geplaatst op 12 september 2016
 

7 september 2016 was de ouderavond over de Londenreis leerjaar 4. Klik hier voor de presentatie.


VEEL SUCCES!

Geplaatst op 7 september 2016
 
Het nieuwe schooljaar is van start. Veel leerlingen volgen deze week eerst het introductieprogramma, waarna volgende week voor hen de lessen beginnen. Andere leerlingen mogen direct al “in de boeken”.
Iedereen een heel fijn en succesvol schooljaar toegewenst! Een speciaal welkom aan alle nieuwe leerlingen; we hopen dat jullie je snel thuis voelen!

WEGENS VAKANTIE GESLOTEN

Geplaatst op 26 juli 2016
 
De leerlingen van onze instelling hebben zomervakantie. Ook onze medewerkers genieten van hun welverdiende rust. Onze deelscholen zijn niet bereikbaar van woensdag 27 juli tot en met dinsdag 30 augustus 2016. Tijdens de zomervakantie is ook Magister voor ouders en leerlingen gesloten. In noodgevallen kunt u ons via mailadres rom@ivo-deurne.nl bereiken. Voor alle andere zaken staan wij u na de zomervakantie graag te woord. Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe!

VOOR ‘MAKE-A-WISH’ RUIM €7000 OPGEHAALD

Geplaatst op 13 juli 2016
 
Op 12 juli 2016 organiseerde het Hub van Doornecollege Hub’s summer festival, een festival voor het goede doel. Het goede doel waar geld voor ingezameld werd is de stichting Make-a-Wish. Deze stichting, door de leerlingen zelf uitgekozen, vervult de liefste wens van kinderen van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Het festival vond plaats op het schoolterrein. Alle leerlingen stelden zich achter het gezamenlijke doel om zoveel mogelijk geld op te halen. Zo werden er in verschillende kraampjes zelfgemaakte etenswaren en spullen verkocht. Lees verder

Alle berichten weergeven