Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Keuzegids
Keuzegids Topschool VWO
Klik hier voor de schoolregels
Hub van Doornecollege - Nieuws

LES IN GRAFFITI

Geplaatst op 23 januari 2015
 

Op donderdag 15 januari 2015 hebben de leerlingen van klas 3 basisberoepsgerichte leerweg handel & verkoop en klas 3 kaderberoepsgerichte leerweg handel & administratie een gastles gekregen van een echte graffitikunstenaar. De leerlingen gingen aan de slag met een echte opdracht voor een klant. In de beroepsgerichte lessen van de leerlingen zit o.a. het onderdeel vormgeving. De leerlingen zijn aan de slag gegaan met het maken van nieuwe ontwerpen voor de oude prullenbakken. Natuurlijk zijn deze ontwerpen ook uitgevoerd. Vol overgave werden de prullenbakken onderhanden genomen. Met bijzondere resultaten tot gevolg! Daarna was de officiële oplevering van het eindproduct, aan mevrouw Rademakers, kerngroepleider van de school. De resultaten van deze gastles zijn nu dagelijks te zien in de plaza van het Hub van Doornecollege.


BEROEPENMARKT VMBO

Geplaatst op 20 januari 2015
 

Op donderdagavond 22 januari 2015 vindt op het Hub van Doornecollege de beroepenmarkt plaats. Alle leerlingen van het Alfrinkcollege en het Hub van Doornecollege van leerjaar 2, 3 en 4 worden verwacht. De leerlingen krijgen tijdens deze avond informatie over vervolgstudies en verschillende beroepen. De aanvangstijd voor leerjaar 2 is 18.30 uur en voor leerjaar 3 en 4 om 19.15 uur. De markt sluit om 20.30 uur.


OUD-LEERLING IN COMMERCIAL

Geplaatst op 8 januari 2015
 

Tot eind januari 2015 is Miel Spreeuwenberg te zien in de commercial van de Rabobank. Hierin is te zien dat Miel samen met Tom een robottoepassing heeft ontwikkeld. Miel ontdekte zijn talent voor techniek op het Hub van Doornecollege. We zijn trots op Miel dat hij dit heeft bereikt. Op de foto Miel (rechts) en Tom

Klik hier voor de commercial.


KERSTVAKANTIE!

Geplaatst op 19 december 2014
 

De leerlingen van onze instelling hebben kerstvakantie van maandag 22 december 2014 tot en met vrijdag 2 januari 2015.
Voor noodgevallen kunt u ons tijdens de kerstvakantie bereiken via mailadres rom@ivo-deurne.nl. Voor alle andere zaken staan wij u graag na de vakantie te woord. We wensen iedereen een fijne vakantie!


INFOAVONDEN GROEP 8 DRUK BEZOCHT

Geplaatst op 28 november 2014
 

Op 18, 20, 24 en 26 november 2014 vonden onze informatieavonden plaats voor alle leerlingen uit groep 8 van de basisscholen en hun ouders. Na de gezamenlijke ontvangst op het Alfrinkcollege, was er voor onze gasten algemene uitleg en een film over IVO-Deurne. Na de pauze konden de groep 8-ers op het Hub van Doornecollege aan de slag tijdens de proefles. Er werd druk getimmerd en geknutseld. Dat de les goed in de smaak viel, was wel te merken. Vol trots kwamen de leerlingen hun zelfgemaakte tol demonsteren. De ouders kregen uitgebreide uitleg over het onderwijs op het Hub van Doornecollege; de Vmbo basisberoepsgerichte leerweg en de kaderberoepsgerichte leerweg. Kijk voor meer informatie en de film over het Hub van Doornecollege op de button ‘Groep 8’ rechts op deze pagina.


PROJECT BUITENBANK

Geplaatst op 19 november 2014
 

In oktober 2014 zijn de vierdeklassers van de sector Bouwbreed gestart met de realisatie van buitenbanken ter verfraaiing van het buitenterrein.
Het hele proces is door de leerlingen zelf uitgevoerd, met deze prachtige bank als resultaat. Deze bank is mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de ouderraad.


NATIONALE HERDENKING MH17, MAANDAG 10 NOVEMBER IN DE RAI TE AMSTERDAM

Geplaatst op 14 november 2014
 

In totaal 31 leerlingen, vriendinnen van Amèl en Jinte, van het PC, AC en HC hebben de herdenking bijgewoond.  Zij werden begeleid door de mentoren van vorig schooljaar, mw.Verhappen en dhr.Hermans, en door kerngroepleider dhr.Geboers en oud-rector dhr. Cosijn.

Voor het vertrek vanaf het Peellandcollege om 7.45 uur was er in Neerkant al een verslaggever van radio 2 aanwezig die een kort interview afnam bij één van onze leerlingen en tevens vriendin van Jinte. Dit interview werd vervolgens om 8.15 uur uitgezonden op de radio en daaropvolgend werd het favoriete nummer van Jinte gedraaid, A sky full of stars. In de bus werd de radio harder gezet en kregen we weer kippenvel. Lees verder

KLAS 2A BEZOEKT ELKERLIEK ZIEKENHUIS

Geplaatst op 12 november 2014
 

De leerlingen uit klas 2A zijn woensdag 22 oktober 2014 in het kader van het vak Mens en Natuur naar het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond geweest. Lees hieronder hoe Dilba Yasin uit klas 2A het bezoek aan het ziekenhuis heeft ervaren:
“Wij waren met onze klas (2A) naar het Elkerliek ziekenhuis geweest, daar kregen wij een rondleiding  van vrijwilligers. We hebben dingen gezien achter de schermen zoals : wasserette, keuken en de linnenkamer. Ook zijn we naar de kinderafdeling en de afdeling neurologie geweest.  Het was erg leuk, want het is best gek om dingen te zien dat je niet eens weet dat die er zijn.”

Lees verder

FIETSENKEURING

Geplaatst op 29 oktober 2014
 

In de week van maandag 10 november 2014 tot donderdag 13 november 2014 worden op Instelling Voortgezet Onderwijs Deurne de (brom)fietsen van de leerlingen op veiligheidsaspecten gekeurd.

Lees verder

LEERLINGEN BS DE ZONNEBLOEM OP BEZOEK

Geplaatst op 29 oktober 2014
 

De leerlingen uit groep 7 van De Zonnebloem schreven:
“Op 2 oktober 2014 hadden we techniek dag. We gingen in 5 groepjes van 5 of 6 kinderen naar een bedrijf. Daar ging een meneer of mevrouw uitleggen wat ze maakten en hoe ze het maakten. Elk kind kreeg een onderdeel van een (mini)vrachtwagen mee.

Lees verder

Alle berichten weergeven