Magister  |  Webmail       
Klik hier voor de schoolregels
Hub van Doornecollege - Nieuws

FIETSENKEURING

Geplaatst op 29 oktober 2014
 

In de week van maandag 10 november 2014 tot donderdag 13 november 2014 worden op Instelling Voortgezet Onderwijs Deurne de (brom)fietsen van de leerlingen op veiligheidsaspecten gekeurd.

Lees verder

LEERLINGEN BS DE ZONNEBLOEM OP BEZOEK

Geplaatst op 29 oktober 2014
 

De leerlingen uit groep 7 van De Zonnebloem schreven:
“Op 2 oktober 2014 hadden we techniek dag. We gingen in 5 groepjes van 5 of 6 kinderen naar een bedrijf. Daar ging een meneer of mevrouw uitleggen wat ze maakten en hoe ze het maakten. Elk kind kreeg een onderdeel van een (mini)vrachtwagen mee.

Lees verder

KAMP BRUGKLASSEN

Geplaatst op 2 oktober 2014
 
In de week van 15 september 2014 zijn ruim 160 brugklassers van het Hub van Doornecollege op schoolkamp geweest. In twee verschillende groepen hebben de eerste klassen twee vermoeiende maar vooral hele leuke dagen beleefd in Eersel.
Lees verder

WEER VAN START!

Geplaatst op 1 september 2014
 

Het schooljaar is voor alle leerlingen nu echt aan de gang. Vorige week vonden er voor met name de brugklassers op de deelscholen nog volop introductie-activiteiten plaats; speurtochten, kennismakingsspelletjes, voor het eerst inloggen in het chromebook of zwemmen. Soms is het nog wat onwennig, maar gelukkig voelt het al snel bekend. Vanaf maandag 1 september zijn overal alle lessen gestart.

Heel veel succes allemaal!


HUB VAN DOORNEPRIJS 2014 UITGEREIKT!

Geplaatst op 25 juni 2014
 

Op dinsdag 17 en woensdag 18 juni 2014 hebben alle geslaagden hun diploma ontvangen. Tijdens deze feestelijke avond zijn ook traditiegetouw de genomineerden voor de Hub van Doorneprijs 2014 in het zonnetje gezet. Leerlingen die tijdens hun schoolloopbaan, naast goede schoolprestaties, een bijzondere prestatie hebben neergezet komen voor nominatie in aanmerking. Op het Hub van Doornecollege is Indigo Martens uitgeroepen tot winnaar van de Hub van Doorneprijs 2014. Nieuw dit jaar is de uitreiking van de speciale
Techniekprijs. Deze bijzondere prijs wordt -ter nagedachtenis aan Hub van Doorne- uitgereikt aan een vierdejaars techniek-leerling, die op dat gebied een bijzondere prestatie heeft verricht. Chantal van der Putten mocht de bronzen penning, verbonden aan deze techniekprijs, in ontvangst nemen uit handen van Hubert van Doorne jr. (kleinzoon van de naamgever van de prijs). Zie foto. Allen van harte proficiat!!

Klik hier voor de foto’s van de genomineerden van de Hub van Doorneprijs en Techniekprijs 2014
Klik hier voor de foto’s van de diploma-uitreiking op 17 juni 2014
Klik hier voor de foto’s van de diploma-uitreiking op 18 juni 2014

Klik hier voor alle winnaars!

Lees verder

GESLAAGDEN!

Geplaatst op 12 juni 2014
 

De vlag mag uit! Bijna 99% van onze examenleerlingen uit de basisberoepsgerichte leerweg op het Hub van Doornecollege is geslaagd. Bij de kaderberoepsgerichte leerweg is ruim 97% geslaagd. Van harte proficiat allemaal! 

Klik hier voor een impressie van de feestelijke gebeurtenis. En klik hier voor de namen van alle geslaagden uit het 1e en 2e tijdvak. Van harte proficiat allemaal!


HOVENIERS IN DE PRIJZEN

Geplaatst op 11 juni 2014
 

Ook dit schooljaar zijn de leerlingen van klas 3 groen van het Hub van Doornecollege weer korte tijd hovenier geweest met een “echte opdracht  van een echte klant”.
Onder begeleiding van de nieuwe wijkbeheerder Deurne West, Mandy Smeets (Stichting welzijn Deurne / LEV groep) is er weer hard gewerkt om bewoners, die dit zelf niet meer kunnen, een handje te helpen met het opknappen van hun voortuin. De leerlingen die het beste hebben onderhandeld bij de inkoop van hun nieuwe aanplant zijn dit jaar extra in het zonnetje gezet met een oorkonde en een prijs. Tijdens de feestelijke ontmoeting op 26 mei 2014 met leerlingen, bewoners, wijkbeheerder, ouders en docenten presenteerde de leerlingen het eindresultaat van hun opgeknapte voortuin en deelde ze hun ervaringen met alle aanwezigen.

Lees verder

GALABAL HC OOK ZONDER ALCOHOL SUCCESVOL

Geplaatst op 6 juni 2014
 

Op 4 juni vond ons traditionele Galabal plaats bij Zalen van Bussel. Dit jaar was de avond voor het eerst alcoholvrij, maar de belangstelling had er niet onder te lijden. Bijna anderhalf uur lang trok er een bonte karavaan van voertuigen door de Sint Jozefstraat en de Jan Vermeerstraat. Dat varieerde van oldtimers, supermoderne bolides, vrachtwagens, motoren, tractoren, limousines etc.. Op het moment dat de stoet zich op woensdagavond in beweging zette, brak boven Deurne een noodweer los. Het water viel met bakken naar beneden, maar de vele honderden bezoekers trotseerden de regen en bleven, schuilend onder paraplu’s, wachten tot het laatste voertuig gepasseerd was. De prijs voor het origineelste voertuig (een tuk tuk) ging op HC naar Danique Kessels (Helmond) en Roxy Snijders (Neerkant). De prijs voor de mooist geklede vrouwelijke leerling was voor Merel van Kraaij uit Helmond. Ruhendrey Martina uit Deurne werd uitgeroepen tot best geklede mannelijke deelnemer.

Klik hier voor een foto-overzicht.


INFOMIDDAG AANKOMENDE BRUGKLASSERS

Geplaatst op 2 juni 2014
 

Woensdagmiddag 4 juni a.s. zijn alle nieuwe brugklassers uitgenodigd op hun nieuwe school. Deze middag start de kennismaking om 14.00 uur. Op elke deelschool wordt een speciaal programma gehouden. De groep 8-ers krijgen o.a. uitleg over de start van het schooljaar. Het programma eindigt om 16.00 uur. Van harte welkom allemaal en veel succes!!


EXCURSIE LOB LEERJAAR 2 ZORG EN WELZIJN

Geplaatst op 14 mei 2014
 

Woensdag 7 mei 2014 gingen 58 leerlingen van Zorg en welzijn breed vanuit loopbaanoriëntatie op excursie. Een groep heeft een bezoek gebracht aan de Jan de Witkliniek in Bakel en een andere groep aan de Nieuwenhof in Deurne. Daar hebben ze de verschillende werkzaamheden van de zorg mogen ervaren.
Daarnaast is er nog een groep bij een expositie van ArtORO in Deurne gaan kijken; verschillende kunststukken worden daar tentoongesteld en gepresenteerd door mensen met een verstandelijke beperking.  De Zorgboog en ArtORO waren erg gastvrij en de leerlingen hebben daardoor kunnen proeven van de verschillende doelgroepen die ze tegen kunnen komen, wanneer ze kiezen voor de sector zorg en welzijn.


Alle berichten weergeven