Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Keuzegids
Keuzegids Topschool VWO
IVO-Deurne - Nieuws

INFOAVONDEN GROEP 8 DRUK BEZOCHT

Geplaatst op 2 december 2016
 

Op 22, 24, 28 en 30 november 2016 vonden informatieavonden plaats voor alle leerlingen uit groep 8 van de basisscholen en hun ouders. Na de gezamenlijke ontvangst op het Alfrinkcollege, was er voor onze gasten algemene uitleg en een film over IVO-Deurne. Op de deelscholen konden de groep 8-ers genieten van een proefles, terwijl hun ouders verdere informatie kregen over de deelschool. Het ‘proeven’ aan de nieuwe school was veel te snel voorbij, bleek wel uit de enthousiaste snoetjes van veel groep 8-ers. Onder de button ‘Groep 8’, rechts op deze pagina, kunt u de introductiefilmpjes van alle deelscholen en de brochure terug vinden.


KOM NAAR DE INFORMATIEAVOND!

Geplaatst op 21 november 2016
 

Op 22, 24, 28 en 30 november 2016 houden we onze algemene informatieavonden. Speciaal voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders. Kom kennismaken en volg een proefles! Meld je alvast aan. Heb je bijzondere interesse in de Vwo-Top klas? Kom dan op 13 december 2016 naar de speciale infoavond. Aanmelden kan via de button Groep 8, rechts op deze pagina. Kom je ook?


ONVERWACHTE GASTLES OP DE SPRONG

Geplaatst op 21 november 2016
 
Op 14 november 2016 kregen de leerlingen van leerjaar 1 t/m 3 onverwacht een gastles van een meneer (Michiel) die zijn boek over vrede wilde presenteren. Heel toevallig is dat hij hier jaren geleden zelf ook op school heeft gezeten. Terwijl hij bezig is met zijn presentatie komt er een andere man (Joost) de klas binnen die mee wil luisteren omdat hij geïnteresseerd is. Wat blijkt: de twee mannen kennen elkaar van de tijd dat ze samen nog op De Sprong zaten. Michiel heeft Joost destijds erg geplaagd en Joost komt nu om excuses vragen. Dat is niet zomaar geregeld. Is sorry zeggen wel genoeg? Dat is de boodschap achter dit toneelstukje. Het was hilariteit, humor en ernst ineen, aldus docente Miriam Verhoeven.

HALLOWEEN KLAS 1 PEELLANDCOLLEGE

Geplaatst op 11 november 2016
 

Halloween was dit jaar om van te griezelen, alle brugklassers op een rij dansen op de Ghost Busters, de Macaréna! Natuurlijk is er een Halloween koning/koningin genomineerd. Na een kleine selectie van de drie priesteressen werden ze op de proef gesteld met het dansen,  mummificeren en als klap op de vuurpijl een toverdrank spreuk.
Over vuur gesproken, jongleergroep Hebbes zette weer een vuur hete performance neer met vuurstrijders en vuurspuwers. Na een groot applaus en een broodje knak gingen de griezelaars weer huiswaarts.

Klik hier voor een sfeerimpressie.


GRATIS SCHOOLFRUIT

Geplaatst op 7 november 2016
 

IVO-Deurne is geselecteerd om dit schooljaar mee te doen met de EU-schoolfruitregeling. Dit betekent dat alle 1152 eerste- en tweedejaars leerlingen van onze deelscholen van 7 november 2016 t/m 14 april 2017 in de pauze gratis drie stuks fruit per week krijgen. De regeling sluit goed aan bij het beleid van IVO-Deurne om een vitale en gezonde school te zijn.

Lees verder

PIET IN OROSKOOP

Geplaatst op 7 november 2016
 
In het oktobernummer van OROskoop, het magazine van ORO, staat een mooi artikel over Piet Verberne, leerling van De Sprong. Daaruit blijkt dat de samenwerking met ORO, waarbij wordt ingestoken op zelfstandigheid en zelfredzaamheid, zijn vruchten afwerpt. Wij zijn trots op 'onze' Piet. Lees hier het artikel.

FIETSENKEURING

Geplaatst op 31 oktober 2016
 

Van 7 november t/m 15 november 2016 wordt op onze scholen weer de jaarlijkse fietskeuring gehouden door Veilig Verkeer Nederland afdeling Deurne, in samenwerking met de politie. Met de donkere maanden in aantocht vinden we het belangrijk dat onze leerlingen veilig en goed verlicht op weg zijn tussen huis en school.

Controleer alvast je fietsverlichting. Ouders help een handje mee. Klik hier voor meer informatie.

 


AANMELDING SPORTKLAS LEERJAAR 3

Geplaatst op 20 oktober 2016
 

Leerlingen uit het derde leerjaar kunnen zich aanmelden voor de sportklas. Je kunt kennismaken met o.a. Oxboarden en Flag football. Een nieuwe excursie maakt ook onderdeel uit van het programma. De sportklas leerjaar 3 gaat na de herfstvakantie van start, op maandag tijdens het zevende lesuur. Locatie: Sporthal De Peelhorst. Meld je aan via de button Sportklas op deze webpagina.


KOM NAAR DE INFORMATIEAVOND!

Geplaatst op 17 oktober 2016
 
Op 22, 24, 28 en 30 november 2016 houden we onze algemene informatieavonden. Speciaal voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders. Kom kennismaken en volg een proefles! Meld je alvast aan. Heb je bijzondere interesse in de Vwo-Top klas? Kom dan op 13 december 2016 naar de speciale infoavond. Aanmelden kan via de button Groep 8, rechts op deze pagina. Kom je ook?

PROLYMPICS OP DE SPRONG

Geplaatst op 14 oktober 2016
 

Op donderdag 29 september 2016 hebben 22 leerlingen van De Sprong deelgenomen aan 'de Prolympics' in Veldhoven. 'De Prolympics' is een sportevenement voor leerlingen van het Praktijkonderwijs. Ze hebben deze dag flink gesport en veel plezier gehad. Onder professionele begeleiding werden de volgende sporten beoefend: zaalhockey, zaalvoetbal, zelfverdediging, tennis en dans. We kijken terug op een gezellige en sportieve dag.


Alle berichten weergeven