Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Keuzegids
Keuzegids Topschool VWO
IVO-Deurne - Nieuws

STUDIEDAG: LEERLINGEN VRIJ!

Geplaatst op 30 november 2015
 

Dinsdag 1 december 2015 is er een instellingsbrede studiedag. Alle leerlingen van onze deelscholen hebben dan een vrije dag.


INFOAVONDEN GROEP 8 DRUK BEZOCHT

Geplaatst op 30 november 2015
 
Op 18, 19, 23 en 25 november 2015 vonden informatieavonden plaats voor alle leerlingen uit groep 8 van de basisscholen en hun ouders. Na de gezamenlijke ontvangst op het Alfrinkcollege, was er voor onze gasten algemene uitleg en een film over IVO-Deurne. Op de deelscholen konden de groep 8-ers genieten van een proefles, terwijl hun ouders verdere informatie kregen over de deelschool. Het ‘proeven’ aan de nieuwe school was veel te snel voorbij, bleek wel uit de enthousiaste snoetjes van veel groep 8-ers. Onder de button ‘Groep 8’, rechts op deze pagina, kunt u de introductiefilmpjes van alle deelscholen en de brochures terug vinden.

KOM NAAR DE INFORMATIEAVOND!

Geplaatst op 11 november 2015
 

Op 18, 19, 23 en 25 november 2015 houden we onze algemene informatieavonden. Speciaal voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders. Kom kennismaken en volg een proefles! Meld je alvast aan. Heb je bijzondere interesse in de Vwo-Top klas? Kom dan op 8 december 2015 naar de speciale infoavond. Aanmelden kan via de button Groep 8, rechts op deze pagina. Kom je ook?
 


AED-CURSUS

Geplaatst op 3 november 2015
 
Elke week worden 300 Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Het kan iedereen overkomen: jong of oud, man of vrouw. De stichting Heart Safe Regio, werkzaam in Deurne en omgeving, biedt de mogelijkheid aan leerlingen uit de bovenbouw om opgeleid te worden tot Reanimist en Bediener AED. Meedoen aan deze cursus levert meer burgerhulpverleners op, die in noodsituaties kunnen reanimeren of de AED juist kunnen gebruiken. De cursus duurt 4,5 uur, is gratis en wordt gegeven binnen IVO-Deurne. Aanmelden kan via bovenstaande button. Voor informatie ga naar de site www.heartsaferegio.nl.

FIETSENKEURING

Geplaatst op 2 november 2015
 

De werkgroep VVN-Deurne gaat in samenwerking met de politie op de scholen de (brom)fietsen van de leerlingen keuren op veiligheidsaspecten. We keuren alle fietsen op maandag 9 november 2015 op deelschool Alfrinkcollege en De Sprong, dinsdag 10 november 2015 op deelschool Hub van Doornecollege en woensdag 11 november 2015 op deelschool Peellandcollege. Controleer alvast je fietsverlichting. Ouders help een handje mee!
Er wordt in ieder geval op de volgende punten gekeurd:
• Verlichting (voorzijde wit en achterzijde rood).
• Rode reflector aan de achterzijde.
• Reflectie in de beide trappers.
• Reflectie in de wielen of banden.


JONGLEURS HEBBES BIJ VUURSHOW

Geplaatst op 23 oktober 2015
 
Tijdens de herfstvakantie nemen de jongleurs van IVO-Deurne, ook bekend als de groep ‘Hebbes’, op 31 oktober a.s. deel aan een vuurshow. Samen met K-kwadraat zetten ze tijdens het Halloweenspektakel in het Openluchttheater te Luyksgestel een spetterend vuurspel neer. Het thema van de avond is: “En ze leefde niet lang en gelukkig.” De bedoeling van dit Halloweenfeest is dat de slechterik wint en niet de goede! Lieve Nielen, leerlinge van 4 Vwo van het Peellandcollege, heeft het sprookje Roodkapje bewerkt tot een act met 13 vuurjongleurs, waaronder 3 vuurspuwers. Bijzonder is het dat K-kwadraat bestaande uit oud-leden van Hebbes, samen met de onze jongleurs de theatervoorstelling uitvoeren.

DE SPRONG ONTVANGT VIGNET GEZONDE SCHOOL

Geplaatst op 13 oktober 2015
 

De Sprong mag zich als eerste school voor voortgezet onderwijs in de Peelregio Gezonde School noemen. Op maandag 19 oktober  2015 reikte  wethouder Schlösser van de gemeente Deurne het landelijke Gezonde School-vignet uit. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst, waar de genodigden konden genieten van een fruitbuffet en gezonde hapjes uit de schoolkantine. Het vignet is een erkenning voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid en veiligheid van haar leerlingen. We hebben het vignet Gezonde School behaald voor het thema Voeding. Zo laten wij zien dat we gezonde voedingsgewoonten belangrijk vinden.

Klik hier voor een impressie.

Lees verder

SCHOOLKAMP VOORAL ERG LEUK!

Geplaatst op 7 oktober 2015
 

Het begint al een echte traditie te worden; alle eerstejaars leerlingen van het Hub van Doornecollege op schoolkamp. De leerlingen van Vmbo-basis gingen op 21, 22 en 23 september 2015. De leerlingen Vmbo-kader op 23, 24 en 25 september. Klik hier voor een impressie door 3 leerlingen.

Lees verder

EXCURSIE PARIJS

Geplaatst op 7 oktober 2015
 
Een goed gevulde bus met leerlingen uit klas 5 havo en enkele leerlingen uit klas 6 vwo vertrok zaterdag 3 oktober 2015 naar Parijs. Tijdens dit uitstapje werden veel toeristische hoogtepunten van de stad bezocht. De Eifeltoren werd al om haf tien 'beklommen'. De lunch werd doorgebracht rond de Place du Tertre in de wijk Montmartre. 's Middags was er een wandeling uitgezet tussen de Arc de Triomph en de kathedraal de Notre Dame. De dag werd afgesloten met een lichtjestocht per bus door de stad. Het prachtige weer en de geweldige sfeer in de groep maakte deze dag wederom tot een groot succes!

DE 1.000E!

Geplaatst op 2 oktober 2015
 
Ian v.d. Waterlaat uit klas S2a van De Sprong was de gelukkige! 999 andere leerlingen uit de eerste en tweede klassen hebben hun sporttesten al afgerond. Onder applaus van zijn klasgenoten, de vertegenwoordigers van Go for Gold Academy en onze instelling ontploften de serpentines. Samen met zijn klasgenoten mocht hij de lekkere taart oppeuzelen. Van harte proficiat!

Alle berichten weergeven