Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Cambridge English for Schools
IVO-Deurne - Nieuws

MEIVAKANTIE!

Geplaatst op 21 april 2017
 
De leerlingen van onze Instelling hebben vrij van maandag 24 april 2017 tot en met vrijdag 5 mei 2017. Voor noodgevallen kunt u ons tijdens de meivakantie bereiken via mailadres rom@ivo-deurne.nl.  Voor alle andere zaken staan wij u graag na de vakantie te woord.

UITDELEN SCHOOLFRUIT VERLENGD

Geplaatst op 13 april 2017
 
Dit schooljaar is aan alle 1e en 2e jaars leerlingen van alle deelscholen van IVO-Deurne 20 weken lang 3 porties schoolfruit per week uitgedeeld. Het geleverde schoolfruit is een initiatief van de Europese Unie. Deze week zou het de laatste week zijn dat dit fruit geleverd wordt. IVO-Deurne vindt het belangrijk dat de leerlingen gezond zijn en wil op meerdere manieren investeren in de gezondheid van de leerlingen. Daarom zorgen wij zelf dat er tot het einde van het schooljaar nog 1x per week fruit aan de leerlingen wordt verstrekt. Het schoolfruit is door de leerlingen positief ontvangen. Lees verder

NK MINITRAMPOLINE SPRINGEN

Geplaatst op 11 april 2017
 

Op donderdag 20 april 2017 vindt in sporthal De Peelhorst in Deurne de regionale voorronde van het Nederlands Kampioenschap minitrampoline springen voor scholieren plaats. Het betreft het onderdeel ‘Groepsspringen’. Het toernooi duurt van 12.00 – 15.00 uur. De toegang is gratis.

De jumpers van IVO-Deurne vormen 5 teams. Elk team bestaat uit een mix van leerlingen afkomstig van het Alfrinkcollege, het Hub van Doornecollege en het Peellandcollege.

Het NK minitrampoline springen is onderdeel van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland, waaraan ruim 300 middelbare school deelnemen. Olympic Moves wordt ieder jaar afgesloten met The School Final in en rondom het Olympisch Stadion.


THEATERVOORSTELLING EEN MIDZOMERNACHTSDROOM

Geplaatst op 6 april 2017
 

Op vrijdag 14 april brengt de toneelgroep van het Peellandcollege het stuk 'Een Midzomernachtsdroom' op de planken. Dit jaar spelen we niet in de aula van de school, maar in het Cultuurcentrum in Deurne. Ook is er dit jaar slechts 1 uitvoering.
Kaartjes kosten 4 euro en zijn te reserveren via telefoonnummer 0493-353406.
Aanvang is 20.00 uur, de deuren gaan om 19.30 uur open.

De kaartverkoop is inmiddels gestart en gaat hard. Ben er dus snel bij!


THEMA-AVOND OVER ‘HET PUBERBREIN’

Geplaatst op 20 maart 2017
 
De gezamenlijke ouderraden van IVO-Deurne en het Centrum voor Jeugd en Gezin Deurne organiseren een voorlichtingsavond voor alle ouders met kinderen in het voortgezet onderwijs in Deurne. Deze keer zal een inkijkje worden gegeven in het puberbrein. Het lijkt wel of kinderen steeds sneller volwassen worden, maar is dat wel zo? Kunnen pubers hun eigen gedrag overzien? De vraag “Wat beweegt jongeren van 10 tot 25 jaar?” staat centraal. De voorlichtingsavond zal plaatsvinden op dinsdag 4 april 2017 in het Cultuur Centrum Deurne (Martinetplein 1). Klik hier voor de poster. Aanmelden kan tot 31 maart a.s. via aanmelding@ivo-deurne.nl.

AANMELDING NIEUWE BRUGKLASSERS

Geplaatst op 18 maart 2017
 

De aanmeldingsperiode bij IVO-Deurne was van maandag 13 tot en met vrijdag 17 maart 2017.
De aanmelding is inmiddels gesloten. Heeft u vragen, neemt u dan tijdens kantooruren contact op met de afdeling Leerlingenadministratie (tel. 0493-353470).


OPEN MUZIEK PODIUM EN EINDEXAMENCONCERT

Geplaatst op 9 maart 2017
 

Vrijdagavond 17 maart a.s. vanaf 19.30 uur laat het muzikale talent van het Peellandcollege zich horen tijdens het Open Muziek Podium (OMP). Het belooft een gevarieerd, avondvullend programma te worden met allerlei soorten zang, dans en instrumentale muziek. De deelnemers zijn leerlingen van alle leerjaren en docenten. Daarnaast presenteren de eindexamenleerlingen muziek zich tijdens het eindexamenconcert. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren in de aula van het Peellandcollege. De toegang is gratis.


WERKKLEDING ZELF ONTWERPEN

Geplaatst op 20 februari 2017
 
De leerlingen van de 3e klassen Natuur en Ondernemen van deelschool Hub van Doornecollege, mochten zelf hun werkkleding ontwerpen voor de schoolwinkel. In samenwerking met ASG Workwear hebben ze het bedrukken van de winnende ontwerpen zelf mogen uitvoeren.

EXCURSIE BRUGKLASSEN NAAR DAF-MUSEUM

Geplaatst op 20 februari 2017
 
In het kader van het vak science zijn alle brugklassen van deelschool Peellandcollege op bezoek geweest in het DAF-museum. Behalve een indrukwekkende rondleiding tussen allerlei soorten trucks en voertuigen, kregen de leerlingen ook een paar workshops in het Trucknasium. Daar konden ze de proefondervindelijk ervaren wat er zoal komt kijken bij het ontwerpen en bouwen van trucks. Denk daarbij aan zaken als: verkeersveiligheid, luchtweerstand, rolweerstand, comfort.

'HOREN ZIEN SPREKEN'

Geplaatst op 16 februari 2017
 
Iedereen is welkom om op vrijdag 17 februari a.s. onze collega's en leerlingen te komen bewonderen tijdens de muzikale poëzieavond 'Horen Zien Spreken' op het Peellandcollege. Er worden gedichten voorgedragen en er zijn diverse muzikale optredens o.a. het popkoor uit klas 1, rap uit klas 3 en koor en combo uit klas 4. De gedichten worden fraai omlijst door prachtig bijpassend beeld. Inloop vanaf 19.15 uur, entree is gratis.
 

Alle berichten weergeven