Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Keuzegids
Keuzegids Topschool VWO
IVO-Deurne - Nieuws

MEIVAKANTIE!

Geplaatst op 22 april 2016
 
De leerlingen van onze instelling hebben vrij van maandag 25 april 2016 tot en met vrijdag 6 mei 2016.
Voor noodgevallen kunt u ons tijdens de meivakantie bereiken via mailadres rom@ivo-deurne.nl. Voor alle andere zaken staan wij u graag na de vakantie te woord.
We wensen iedereen een fijne vakantie!

VOOR DERDE KEER SCHOOLKANTINE SCHAAL VOOR DE SPRONG

Geplaatst op 20 april 2016
 
Volgens het voedingscentrum voldoet De Sprong wederom volledig aan de Richtlijn Gezonde Schoolkantine. De uitslag op basis van het assortiment van De Sprong is namelijk 100% basisproducten en 0% niet-basisproducten. Met de schaal kan De Sprong laten zien dat de schoolkantine een gezond aanbod heeft. Dit gezonde aanbod is erg belangrijk; jongeren brengen daar een groot deel van hun tijd door. Hun lichamen zijn nog in de groei. Leren dat gezond eten de normaalste zaak van de wereld is, legt de basis voor een gezond eetpatroon, waarvan ze ook op volwassen leeftijd nog profiteren. De Sprong heeft ook de Schoolkantine Schaal 2014 en 2015 ontvangen. Lees meer.

JUMPERS IVO-DEURNE DERDE OP HET NK MINITRAMPOLINE SPRINGEN

Geplaatst op 19 april 2016
 
Op vrijdag 15 april 2016 vond het Nederlands Kampioenschap minitrampoline springen voor scholieren plaats in Alphen aan den Rijn. Het toernooi, onderdeel van de Olympic Moves, is een jaarlijkse competitie tussen scholen in het voortgezet onderwijs. Er werd gestreden door 44 teams afkomstig van 25 scholen uit het hele land. De jumpers van IVO-Deurne streden met 5 teams. Elk team bestond uit een mix van leerlingen afkomstig van de deelscholen Alfrinkcollege, Hub van Doornecollege en Peellandcollege. Lees verder

NOG ENKELE KAARTJES MUSICAL GREASE

Geplaatst op 5 april 2016
 
In het weekend van 15, 16 en 17 april 2016 wordt de musical Grease opgevoerd in de aula van het Peellandcollege. Vrijdagavond 15 april is al volledig uitverkocht. Er zijn slechts nog enkele plaatsen voor zaterdag en zondag. Kaartjes zijn te koop voor €3,00 in de aula of te reserveren via: 0493-353400.

THEMA-AVOND VOOR OUDERS 5 APRIL 2016

Geplaatst op 4 april 2016
 
Dinsdag 5 april 2016 vanaf 20.00 uur is de jaarlijkse ouderavond in het Cultuurcentrum Martien van Doorne. Deze avond is georganiseerd door de gezamenlijke ouderraden van het IVOD en het Centrum voor Jeugd en Gezin Deurne. De thema's zijn zeer actueel; Social Media en Alcohol/Drugs. De aanmeldingen lopen voortvarend binnen. Deze reminder is voor die ouders die deze avond graag willen bijwonen en zich nog niet hebben aangemeld. Wij zien uw komst graag tegenmoet. Lees verder.

HANDBALTOERNOOI OLYMPIC MOVES

Geplaatst op 30 maart 2016
 
23 maart 2016 heeft een meisjesteam uit klas 3, 4 en 5 van het Peellandcollege en het Alfrinkcollege deelgenomen aan het handbaltoernooi van Olympic Moves. De regiofinale werd gespeeld in Boekel waar het Willem II College uit Tilburg de directe tegenstander was. De twee onderlinge wedstrijden werden beide met ruime cijfers gewonnen. Door deze overwinning mag het team op 10 juni 2016 naar de Nederlandse kampioenschappen in het Olympisch Stadion te Amsterdam.
Speelsters: Mijs van Horne, Amy Scheepers, Karlijn van Berlo, Meri van Lieshout, Jennifer Nelemans, Sem Spoormakers, Ilse Geurts, Mandy Peggen en Naomi Kessels

MUZIKAAL TALENT OP PEELLANDCOLLEGE

Geplaatst op 16 maart 2016
 
Tijdens de jaarlijkse muziekavond/eindexamenconcert op vrijdag 11 maart 2016 bleek wederom de ruime aanwezigheid van vocaal en muzikaal talent op onze school. Voor de pauze was er een open podium. Na de pauze waren er optredens van leerlingen die daarvoor een cijfer kregen dat meetelde voor hun examenvak muziek. De avond werd afgesloten met groepscomposities van zowel klas 5 havo als klas 6 vwo. De lokale omroep DMG was met een grote ploeg aanwezig waardoor het concert ook in de huiskamer te beluisteren was.

PROEFLESSEN GROEP 8

Geplaatst op 26 februari 2016
 
Op 24 februari 2016 mochten we op alle deelscholen veel enthousiaste groep 8 leerlingen ontvangen voor de proeflessen. Op elke deelschool was er een eigen lesprogramma, afgestemd op de dagelijkse lessituatie. Doordat er veel verschillende vakken aangeboden werden, kregen de leerlingen een goed beeld van de scholen. De foto hiernaast is gemaakt tijdens de proefles op het Alfrinkcollege. “Het was een geslaagde middag” aldus Mingo Smulders, docent en kerngroepleider leerjaar 1.

CURSUS AED EN REANIMATIE

Geplaatst op 23 februari 2016
 

Vanwege de grote belangstelling onder leerlingen werden er drie middagen ingepland voor de cursus AED (automatische externe defibrillator) en reanimatie. De eerste cursus, met zeer enthousiaste deelnemers, vond plaats op woensdagmiddag 20 januari jl. De foto hiernaast geeft een impressie van de tweede cursusmiddag op 15 februari jl. Ook op deze middag toonden de deelnemers een geweldige inzet. Op 14 maart a.s. vindt de laatste cursusmiddag plaats. Voor deze maandagmiddag (van 14.30 tot 19.00 uur) zijn nog plaatsen vrij. Leerlingen en docenten kunnen zich nog tot 1 maart a.s. opgeven via een mail aan cpt@ivo-deurne.nl. Geef je naam, je klas en je school door.


KIJKDAG: GEZELLIG EN DRUK!

Geplaatst op 2 februari 2016
 
De kijkdag op zondag 31 januari 2016 is op alle deelscholen erg goed verlopen. Veel ouders en leerlingen uit groep 8 hebben één of meerdere deelscholen van IVO-Deurne bezocht. Er was veel informatie te krijgen, veel te zien en te ervaren. Ook veel leerlingen uit groep 7 kwamen al eens een kijkje nemen. Kijk voor een sfeerimpressie bij de deelschool.

Alle berichten weergeven