Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Cambridge English for Schools
IVO-Deurne - Nieuws

THEMA-AVOND OVER ‘HET PUBERBREIN’

Geplaatst op 20 maart 2017
 
De gezamenlijke ouderraden van IVO-Deurne en het Centrum voor Jeugd en Gezin Deurne organiseren een voorlichtingsavond voor alle ouders met kinderen in het voortgezet onderwijs in Deurne. Deze keer zal een inkijkje worden gegeven in het puberbrein. Het lijkt wel of kinderen steeds sneller volwassen worden, maar is dat wel zo? Kunnen pubers hun eigen gedrag overzien? De vraag “Wat beweegt jongeren van 10 tot 25 jaar?” staat centraal. De voorlichtingsavond zal plaatsvinden op dinsdag 4 april 2017 in het Cultuur Centrum Deurne (Martinetplein 1). Klik hier voor de poster. Aanmelden kan tot 31 maart a.s. via aanmelding@ivo-deurne.nl.

AANMELDING NIEUWE BRUGKLASSERS

Geplaatst op 18 maart 2017
 

De aanmeldingsperiode bij IVO-Deurne was van maandag 13 tot en met vrijdag 17 maart 2017.
De aanmelding is inmiddels gesloten. Heeft u vragen, neemt u dan tijdens kantooruren contact op met de afdeling Leerlingenadministratie (tel. 0493-353470).


OPEN MUZIEK PODIUM EN EINDEXAMENCONCERT

Geplaatst op 9 maart 2017
 

Vrijdagavond 17 maart a.s. vanaf 19.30 uur laat het muzikale talent van het Peellandcollege zich horen tijdens het Open Muziek Podium (OMP). Het belooft een gevarieerd, avondvullend programma te worden met allerlei soorten zang, dans en instrumentale muziek. De deelnemers zijn leerlingen van alle leerjaren en docenten. Daarnaast presenteren de eindexamenleerlingen muziek zich tijdens het eindexamenconcert. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren in de aula van het Peellandcollege. De toegang is gratis.


WERKKLEDING ZELF ONTWERPEN

Geplaatst op 20 februari 2017
 
De leerlingen van de 3e klassen Natuur en Ondernemen van deelschool Hub van Doornecollege, mochten zelf hun werkkleding ontwerpen voor de schoolwinkel. In samenwerking met ASG Workwear hebben ze het bedrukken van de winnende ontwerpen zelf mogen uitvoeren.

EXCURSIE BRUGKLASSEN NAAR DAF-MUSEUM

Geplaatst op 20 februari 2017
 
In het kader van het vak science zijn alle brugklassen van deelschool Peellandcollege op bezoek geweest in het DAF-museum. Behalve een indrukwekkende rondleiding tussen allerlei soorten trucks en voertuigen, kregen de leerlingen ook een paar workshops in het Trucknasium. Daar konden ze de proefondervindelijk ervaren wat er zoal komt kijken bij het ontwerpen en bouwen van trucks. Denk daarbij aan zaken als: verkeersveiligheid, luchtweerstand, rolweerstand, comfort.

'HOREN ZIEN SPREKEN'

Geplaatst op 16 februari 2017
 
Iedereen is welkom om op vrijdag 17 februari a.s. onze collega's en leerlingen te komen bewonderen tijdens de muzikale poëzieavond 'Horen Zien Spreken' op het Peellandcollege. Er worden gedichten voorgedragen en er zijn diverse muzikale optredens o.a. het popkoor uit klas 1, rap uit klas 3 en koor en combo uit klas 4. De gedichten worden fraai omlijst door prachtig bijpassend beeld. Inloop vanaf 19.15 uur, entree is gratis.
 

GESLAAGDE KIJKDAG

Geplaatst op 13 februari 2017
 
De Kijkdag op zondag 5 februari 2017 is op alle deelscholen erg goed verlopen. Veel ouders en leerlingen uit groep 8 en ook uit groep 7 hebben één of meerdere deelscholen van IVO-Deurne bezocht. Er was veel informatie te krijgen, veel te zien en te ervaren.
Lees verder

WORKSHOP MEDIAWIJSHEID

Geplaatst op 12 februari 2017
 
De leerlingen van 2 mavo kregen een workshop over mediawijsheid. In deze workshop werd de nadruk gelegd op het leren herkennen van nieuws, nep- of non-nieuws. Ze werden uitgedaagd om te kijken wat voor nieuws er wordt neergezet op internet (Dumpert, You-Tube etc.) en waar het echte nieuws gezocht kan worden. Daarna mochten ze in groepjes een nieuwsshow maken, welke werd gefilmd. Deze films worden later in de lessen van verzorging bekeken en besproken. De workshop werd gegeven door pas afgestudeerde studenten van de Dutch Design Academy uit Eindhoven.

PRESENTATIE “MEISJES IN DE TECHNIEK”

Geplaatst op 9 februari 2017
 

“Meneer, mogen wij een presentatie geven over meisjes in de techniek?”, met deze vraag kwamen de twee techniekleerlingen van het Hub van Doornecollege Lieke en Lieke uit de derde klas. Bij de start van de themaweek werd de presentatie aan de leerlingen uit de eerste klas  gegeven. Deze presentatie ging over hun ervaring als meisje in de sector techniek. Ze gaven aan het belangrijk te vinden om hun verhaal te vertellen en daarmee andere meisjes te motiveren om voor de sector techniek te kiezen. Voor veel meisjes is het niet vanzelfsprekend om te kiezen voor een technische opleiding of beroep.

Lees verder

KOM NAAR DE KIJKDAG!

Geplaatst op 31 januari 2017
 
Op zondag 5 februari 2017 staan onze deuren open voor alle leerlingen van groep 8 en hun ouders. Kom kijken, kom sfeer proeven! Maak kennis met alle deelscholen van IVO-Deurne. Je kunt tijdens de kijkdag binnenlopen tussen:
11-00 - 13.00 uur  bij De Sprong (integratieklas, schakelklas  Vmbo basis/praktijkonderwijs, praktijkonderwijs)
11.00 - 14.00 uur bij het Hub van Doornecollege (Vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg)
12.00 – 15.00 uur bij het Alfrinkcollege (schakelklas Mavo/Havo, Mavo, Mavo-kansklas)
13.00 – 16.00 uur bij het Peellandcollege (Vwo-Topklas, Gymnasium, Atheneum, Havo)
Je bent van harte welkom!

Alle berichten weergeven