Magister  |  Webmail       
IVO-Deurne - Nieuws

KERSTVAKANTIE!

Geplaatst op 19 december 2014
 

De leerlingen van onze instelling hebben kerstvakantie van maandag 22 december 2014 tot en met vrijdag 2 januari 2015.
Voor noodgevallen kunt u ons tijdens de kerstvakantie bereiken via mailadres rom@ivo-deurne.nl. Voor alle andere zaken staan wij u graag na de vakantie te woord. We wensen iedereen een fijne vakantie!


PEELLANDCOLLEGE SCOORT EEN 10!

Geplaatst op 8 december 2014
 

In het door RTL uitgevoerde onderzoek naar de prestaties op de eindexamens scoort het Peellandcollege voor het derde jaar op rij uitzonderlijk goed: gemiddeld een 10 voor de havo-afdeling. Ook de score van de Vwo-afdeling mag er wezen; een 9 gemiddeld. Het Alfrinkcollege mag een 7,3 gemiddeld noteren. Op het Hub van Doornecollege werd de basisberoepsgerichte leerweg met een 9,5 over schooljaar 12/13 beoordeeld en de kaderberoepsgerichte leerweg met een 7,5.  Kortom, scores om trots op te zijn. Klik hier voor meer informatie.


INFOAVONDEN GROEP 8 DRUK BEZOCHT

Geplaatst op 28 november 2014
 

Op 18, 20, 24 en 26 november 2014 vonden informatieavonden plaats voor alle leerlingen uit groep 8 van de basisscholen en hun ouders. Na de gezamenlijke ontvangst op het Alfrinkcollege, was er voor onze gasten algemene uitleg en een film over IVO-Deurne. Op de deelscholen konden de groep 8-ers genieten van een proefles, terwijl hun ouders verdere informatie kregen over de deelschool. Het ‘proeven’ aan de nieuwe school was veel te snel voorbij, bleek wel uit de enthousiaste snoetjes van veel groep 8-ers. Meer informatie staat onder de button ‘Groep 8’, rechts op deze pagina en op de nieuwspagina van elke deelschool.


STUDIEDAG: LEERLINGEN VRIJ!

Geplaatst op 28 november 2014
 

Dinsdag 2 december 2014 is er een instellingsbrede studiedag. Alle leerlingen van onze deelscholen hebben dan een vrije dag


WETHOUDER MET LEERLINGEN IN GESPREK

Geplaatst op 26 november 2014
 
De Deurnese wethouder Marnix Schlösser (onderwijs en zorg) ging maandag 24 november 2014 in gesprek met 8 leerlingen van de vier deelscholen van IVO-Deurne. De leerlingen van De Sprong, Hub van Doornecollege, Alfrinkcollege en Peellandcollege werden via hun leerlingenraden vertegenwoordigd.  De wethouder was met name geïnteresseerd in de wensen en behoeften van de leerlingen in Deurne. Ook werd er gesproken over het onderwijs en de zorg in het algemeen.  Lees verder

SCHOOLKANTINE DE SPRONG: 4E JAAR OP RIJ HELEMAAL GEZOND!

Geplaatst op 21 november 2014
 

Woensdag 19 november 2014 was de Schoolkantinesterrendag in Amersfoort. Op deze jaarlijks terugkerende dag, die wordt georganiseerd door het Voedingscentrum, wordt een schaal uitgereikt aan scholen die een gezonde schoolkantine hebben. In Noord Brabant waren dat dit jaar 6 scholen.  De kantine van De Sprong is, al sinds de start in 2011, helemaal gezond. Leerlingen Kay Veenstra en Tryphena Wallé, namen de welverdiende schaal in ontvangst uit handen van tv-icoon Eddy Zoëy.


CHROMEBOOKS OP ALFRINKCOLLEGE

Geplaatst op 17 november 2014
 

Met ingang van schooljaar 2015-2016 zal ook op het Alfrinkcollege gewerkt gaan worden met chromebooks. Na de goede ervaringen op het Peellandcollege, waar alle brugklassers dit schooljaar al werken met chromebooks, gaan we dit uitbreiden in het Vmbo. Te beginnen op het Alfrinkcollege, waar vanaf september 2015 één Mavo-klas binnen de digitale leeromgeving gaat werken.


HEBBES BIJ INTOCHT SINT

Geplaatst op 16 november 2014
 
Hebbes, de jongleergroep van IVO-Deurne, hielp de Sint bij zijn intocht in Helmond op zondag 16 november 2014.

NATIONALE HERDENKING MH17, MAANDAG 10 NOVEMBER IN DE RAI TE AMSTERDAM

Geplaatst op 14 november 2014
 

In totaal 31 leerlingen, vriendinnen van Amèl en Jinte, van het PC, AC en HC hebben de herdenking bijgewoond.  Zij werden begeleid door de mentoren van vorig schooljaar, mw.Verhappen en dhr.Hermans, en door kerngroepleider dhr.Geboers en oud-rector dhr. Cosijn.

Voor het vertrek vanaf het Peellandcollege om 7.45 uur was er in Neerkant al een verslaggever van radio 2 aanwezig die een kort interview afnam bij één van onze leerlingen en tevens vriendin van Jinte. Dit interview werd vervolgens om 8.15 uur uitgezonden op de radio en daaropvolgend werd het favoriete nummer van Jinte gedraaid, A sky full of stars. In de bus werd de radio harder gezet en kregen we weer kippenvel. Lees verder

KOM NAAR DE INFORMATIEAVOND!

Geplaatst op 12 november 2014
 
Op 18, 20, 24 en 26 november 2014 houden we onze algemene informatieavonden. Speciaal voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders. Kom kennismaken en volg een proefles! Meld je alvast aan. Heb je bijzondere interesse in de Vwo Top-klas? Kom dan op 9 december 2014 naar de speciale infoavond. Aanmelden kan via de button Groep 8, rechts op deze pagina. Kom je ook?

Alle berichten weergeven