Magister  |  Webmail       
IVO-Deurne - Nieuws

CHROMEBOOKS OP ALFRINKCOLLEGE

Geplaatst op 17 november 2014
 

Met ingang van schooljaar 2015-2016 zal ook op het Alfrinkcollege gewerkt gaan worden met chromebooks. Na de goede ervaringen op het Peellandcollege, waar alle brugklassers dit schooljaar al werken met chromebooks, gaan we dit uitbreiden in het Vmbo. Te beginnen op het Alfrinkcollege, waar vanaf september 2015 één Mavo-klas binnen de digitale leeromgeving gaat werken.


NATIONALE HERDENKING MH17, MAANDAG 10 NOVEMBER IN DE RAI TE AMSTERDAM

Geplaatst op 14 november 2014
 

In totaal 31 leerlingen, vriendinnen van Amèl en Jinte, van het PC, AC en HC hebben de herdenking bijgewoond.  Zij werden begeleid door de mentoren van vorig schooljaar, mw.Verhappen en dhr.Hermans, en door kerngroepleider dhr.Geboers en oud-rector dhr. Cosijn.

Voor het vertrek vanaf het Peellandcollege om 7.45 uur was er in Neerkant al een verslaggever van radio 2 aanwezig die een kort interview afnam bij één van onze leerlingen en tevens vriendin van Jinte. Dit interview werd vervolgens om 8.15 uur uitgezonden op de radio en daaropvolgend werd het favoriete nummer van Jinte gedraaid, A sky full of stars. In de bus werd de radio harder gezet en kregen we weer kippenvel. Lees verder

KOM NAAR DE INFORMATIEAVOND!

Geplaatst op 12 november 2014
 
Op 18, 20, 24 en 26 november 2014 houden we onze algemene informatieavonden. Speciaal voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders. Kom kennismaken en volg een proefles! Meld je alvast aan. Heb je bijzondere interesse in de Vwo Top-klas? Kom dan op 9 december 2014 naar de speciale infoavond. Aanmelden kan via de button Groep 8, rechts op deze pagina. Kom je ook?

FIETSENKEURING

Geplaatst op 10 november 2014
 

Deze week van maandag 10 november 2014 tot donderdag 13 november 2014 worden op Instelling Voortgezet Onderwijs Deurne de (brom)fietsen van de leerlingen op veiligheidsaspecten gekeurd.

Lees verder

INFORMATIEAVOND LWOO/PRAKTIJKONDERWIJS

Geplaatst op 14 oktober 2014
 

Op donderdag 30 oktober 2014 houden we onze speciale infoavond over leerwegondersteuning (lwoo) en indicatie praktijkonderwijs. Deze informatieavond is bedoeld voor ouders van leerlingen in groep 8, waarvan het kind mogelijk in aanmerking komt voor lwoo of praktijkonderwijs. De infoavond begint a.s. donderdag om 19.00 uur, in de plaza van het Hub van Doornecollege.


MAX DE WIT

Geplaatst op 2 oktober 2014
 

Met grote verslagenheid nemen we afscheid van Max de Wit, leerling uit klas 3 havo A van het Peellandcollege.

Het plotselinge heengaan van Max is een vreselijke klap voor zijn ouders, zijn zusjes en broertje, klasgenoten,  medewerkers van het Peellandcollege en allen die hem kenden. Wij wensen allen die dit enorme verlies van Max moeten verwerken heel veel sterkte toe. We leven met hen mee.

Namens de leerlingen en teamleden van het Peellandcollege en de andere deelscholen van de Instelling Voortgezet Onderwijs Deurne

M.M.J.P. van Roosmalen, rector
R.G. van Deursen, directeur

U kunt hier uw condoleance plaatsen.


HEBBES ACTIEF

Geplaatst op 2 oktober 2014
 
Op zondag 21 september 2014 trok Hebbes, de jongleergroep van de Instelling Voortgezet Onderwijs Deurne, onder begeleiding van draaiorgelmuziek door Deurne. Dit gaf  nog meer kleur aan het spektakel rond de 29e editie van de Vescom halve marathon Deurne.
Lees verder

DOE MEE MET DE DANSKLAS!

Geplaatst op 17 september 2014
 

Wil jij graag dansen? Doe dan mee aan de nieuwe dansklas, die na de herfstvakantie van start gaat. Speciaal voor alle leerlingen uit klas 1, 2 en 3 van de hele instelling. Kom naar de proefles op maandag 29 september a.s. van 15.20 tot 16.30 uur. Voor meer informatie en aanmelden voor de proefles kijk je op de pagina van de eigen deelschool, onder Actueel – Informatie - Dansklas. Graag tot ziens!


SPORTKLAS: KOM NAAR DE PROEFLES!

Geplaatst op 8 september 2014
 

Wil jij graag sporten en vind je het leuk om te bewegen? Doe dan mee aan de nieuwe sportklassen, die na de herfstvakantie weer van start gaan. Speciaal voor alle eerste en tweedejaars leerlingen van de hele instelling. Kom naar de proefles op donderdag 25 september van 14.30 tot 16.00 uur.

Voor meer informatie kijk je op de pagina van de eigen deelschool, onder actueel–informatie-sportklas. Daar kun je ook het promotiefilmpje bekijken en je aanmelden!


WEER VAN START!

Geplaatst op 1 september 2014
 

Het schooljaar is voor alle leerlingen nu echt aan de gang. Vorige week vonden er voor met name de brugklassers op de deelscholen nog volop introductie-activiteiten plaats; speurtochten, kennismakingsspelletjes, voor het eerst inloggen in het chromebook of zwemmen. Soms is het nog wat onwennig, maar gelukkig voelt het al snel bekend. Vanaf maandag 1 september zijn overal alle lessen gestart.

Heel veel succes allemaal!


Alle berichten weergeven