Magister  |  Webmail  |  Office365  |  Google Cloud       
Keuzegids
Keuzegids Topschool VWO
IVO-Deurne - Nieuws

MOOIE RESULTATEN BIJ NK MINITRAMPOLINE SPRINGEN.

Geplaatst op 15 april 2015
 

Op vrijdag 10 april 2015 vond in Alphen aan de Rijn voor de 38e keer het Nederlands kampioenschap minitrampoline springen voor scholieren plaats. De jumpers van IVO-Deurne hebben verdienstelijk gesprongen en mogen terugkijken op welverdiende derde en vierde plaatsen.

Lees verder

THEMA-AVOND OUDERRAAD: 14 APRIL 2015

Geplaatst op 30 maart 2015
 

De gezamenlijke ouderraden van de deelscholen van IVO-Deurne houden op dinsdag 14 april 2015 de jaarlijkse thema-avond, in samenwerking met het Centrum Jeugd en Gezin. Het thema van deze avond is “Help, mijn puber is verliefd!”. Er wordt ingegaan op voorlichting geven en met je puber praten over seks en alles wat daar bij komt kijken. Mevrouw Ans van der Laat, voorlichter bij GGD ZO-Brabant en Helder Theater nemen u mee in de belevingswereld van pubers. Het belooft een interactieve, afwisselende, maar zeker ook humoristische avond te worden. Aanvang 20.00 uur in het Cultuurcentrum Martien van Doorne in Deurne. Klik hier om aan te melden en voor meer informatie.


IRIS CLAASSEN

Geplaatst op 25 maart 2015
 

Met grote verslagenheid vernamen we het trieste bericht dat Iris Claassen, oud-leerlinge van het Alfrinkcollege, om het leven is gekomen bij de vliegramp in Frankrijk dinsdagochtend 24 maart 2015. Iris is in schooljaar 2010-2011 geslaagd voor haar opleiding Vmbo-Kaderberoepsgerichte leerweg op het Alfrinkcollege. Wij wensen haar familie, vrienden en allen die haar kenden heel veel kracht en sterkte toe om dit verlies te verwerken.

Namens alle medewerkers van het Alfrinkcollege en de andere deelscholen van de Instelling Voortgezet Onderwijs Deurne.

M.M.J.P. van Roosmalen, rector
R.G. van Deursen, directeur


REGIOFINALE JUNIOR VAKKANJERS: 3E PLAATS!

Geplaatst op 23 maart 2015
 

Op 19 maart 2015 vonden in Veldhoven de regiofinales van de Junior Vakkanjers plaats. Ons team “Nie Nau Mar Rauw”  heeft zijn uiterste best gedaan om tegen de 7 teams te strijden. Ze zijn als 3e geëindigd. Een mooi resultaat en een hele ervaring rijker!

Lees verder

PRESENTATIE SECTORWERKSTUK 4 MAVO

Geplaatst op 22 maart 2015
 

Op maandag 16 maart 2015 presenteerden de leerlingen van 4 Mavo hun sectorwerkstuk op het Alfrinkcollege. Het doel van het sectorwerkstuk is dat leerlingen zich verdiepen in hun vervolgopleiding.

Lees verder

JUNIOR VAKKANJERS

Geplaatst op 8 maart 2015
 

Op 3 maart 2015 streden twee teams van het Hub van Doornecollege om een plek in de regionale wedstrijd van de Junior Vakkanjer Wedstrijden 2015. Het team ‘Nie Nauw Mar Rauw’ en het team ‘Calisto’ deden mee met deze regionale wedstrijd. De opdracht was het ontwerpen en bouwen van een festivalbike. Een vakkundige jury beoordeelde de festivalbike en de presentatie van elk team. Als winnaar kwam het team ‘Nie Nauw Mar Rauw’ uit de bus. De leerlingen waren zeer blij met het behaalde resulaat. Op 19 maart 2015 gaan de Junior Vakkanjers naar Veldhoven voor de regiofinales. De winnaars van de regiofinales plaatsen zich voor de nationale finale. Die is op donderdag 9 april 2015 in Gorinchem. Op de foto: Het winnende team ‘Nie Nauw Mar Rauw’ van links naar rechts: Jordy Koeling, Koen Rops, Cas Rijkers, Ischa van de Vossenberg, Nick van den Einden

Lees verder

BESTE MAVO IN DE REGIO!

Geplaatst op 25 februari 2015
 

De resultaten van de Keuzegids Middelbare Scholen zijn onlangs gepubliceerd. De gids biedt ouders en leerlingen vlotte en nuttige uitleg. Op de site www.kiesjeschool.nl staan vergelijkende gegevens over meer dan 2600 scholen. Samen bieden ze een goede basis voor een goed voorbereide schoolkeuze. Bijzonder aan het onderzoek is dat er behalve de gegevens van de Onderwijsinspectie over examencijfers en slagingspercentrages ook gekeken is naar gegevens over de bedrijfsvoering en een goede sfeer op school. In de ranking van de Keuzegids Middelbare Scholen 2015 komt het Alfrinkcollege in onze regio als beste Vmbo-GT/Mavo uit de bus.


PROEFLESSEN GROEP 8

Geplaatst op 24 februari 2015
 

Op woensdagmiddag 25 februari 2015 komen leerlingen uit groep 8 van de basisscholen naar de proeflessen bij onze deelscholen. Er zijn heel veel aanmeldingen. Op elke deelschool is er een eigen lesprogramma, afgestemd op de dagelijkse lessituatie. Op De Sprong en het Hub van Doornecollege volg je bijvoorbeeld verschillende praktijklessen, bv koken, creatief, groen of theorielessen zoals wiskunde. Op het Alfrinkcollege maak je kennis met o.a. wiskunde, Engels, muziek en tekenen. En op het Peellandcollege kun je o.a. meedoen met Spaans, biologie of sport. De proeflessen beginnen op alle scholen om 14.00 uur en duren tot 16.00 uur. Iedereen een fijne proeflesmiddag toegewenst!


CHEQUES KERSTMARKT OVERHANDIGD

Geplaatst op 9 februari 2015
 

Tijdens de 10e kerstmarkt op De Sprong, die gehouden werd op 16 december 2014, werd geld ingezameld voor een tweetal goede doelen. Met 350 bezoekers werd de markt druk bezocht. Vele tevreden bezoekers verlieten de school met gevulde tassen, met daarin o.a. wafels en jam, houten kerstbomen en bloemstukken. Veelal gemaakt door de leerlingen zelf en ten bate van het goede doel. Op 9 februari 2015 mochten de vertegenwoordigers van stichting Health for Nepal en de vertegenwoordigers van de Voedselbank Deurne een cheque ter waarde van € 450,00 in ontvangst nemen. Bedragen waar de leerlingen en medewerkers van De Sprong erg trots op zijn!


KIJKDAG: GEZELLIG EN DRUK!

Geplaatst op 4 februari 2015
 
De kijkdag op zondag 1 februari 2015 is op alle deelscholen erg goed verlopen. Veel ouders en leerlingen uit groep 8 hebben één of meerdere deelscholen van IVO-Deurne bezocht. Er was veel informatie te krijgen, veel te zien en te ervaren. Ook veel leerlingen uit groep 7 kwamen al eens een kijkje nemen. Kijk voor een sfeerimpressie bij de deelschool.

Alle berichten weergeven